Post workout: Η σωστή ρουτίνα ομορφιάς που θα σε αναζωογονήσει μετά την προπόνηση

Και θα καταπραΰνει το σώμα και την επιδερμίδα σου.

μετά την προπόνηση iStock

Μετά από μια απαιτητική προπόνηση οι μύες σου έχουν καταπονηθεί, έχεις ιδρώσει και ίσως η επιδερμίδα σου να έχει εμφανίσει έντονη ερυθρότητα, που παραμένει ακόμα και για αρκετή ώρα μετά την άσκηση, ειδικά αν είναι ευαίσθητη. Τώρα είναι η στιγμή να ακολουθήσεις μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς, που θα αναζωογονήσει και θα καταπραΰνει το σώμα και την επιδερμίδα σου.

• Χαλαρωτικό ντους: Αμέσως μετά την προπόνηση το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να φρεσκάρεις το σώμα σου είναι ένα ντους. Επίλεξε ένα αφρόλουτρο με δροσερό άρωμα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και απόλαυσε στην αρχή τις χαλαρωτικές ιδιότητες του ζεστού νερού, που θα μαλακώσει τους μυς σου. Τρίψε καλά την επιδερμίδα σου με ένα σφουγγάρι-λούφα ώστε να απομακρύνεις τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα και ολοκλήρωσε με χλιαρό και στο τέλος κρύο νερό για να τονώσεις την επιδερμίδα σου.

• Διώξε την ένταση: Μετά το ντους και ενώ το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό άπλωσε με κινήσεις μασάζ ένα λάδι σώματος με αιθέρια έλαια, που αποσυμφορεί και ανακουφίζει τους πονεμένους μυς, ή μία εξειδικευμένη κρέμα για μασάζ μετά την άθληση. Επίσης, αν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν αδυνατίσματος, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να το εφαρμόσεις.

• Φροντίδα προσώπου: Απομάκρυνε σχολαστικά τον ιδρώτα και τους ρύπους από την επιδερμίδα σου χρησιμοποιώντας ένα προϊόν καθαρισμού που θα απομακρύνει το σμήγμα και τη λιπαρότητα και στη συνέχεια εφάρμοσε μια τονωτική λοσιόν που θα καταπραΰνει και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου. Για να αντιμετωπίσεις τυχόν ερεθισμούς, επίλεξε έναν ορό με προβιοτικά και υαλουρονικό οξύ και ολοκλήρωσε την περιποίησή σου απλώνοντας μια μη λιπαρή κρέμα ημέρας.

Αποκατάσταση μετά την προπόνηση: Αυτή η βιταμίνη μπορεί να σε βοηθήσει

Μετά την προπόνηση τι τρώμε;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i