Antiaging trends: Μια νέα εποχή στην αντιγήρανση ανοίγεται μπροστά μας

Σήμερα οι εξελίξεις στην αισθητική ιατρική υπογραμμίζουν τη σημασία της αυτοπεποίθησης και της φυσικής ομορφιάς.

allergan

Γήρανση: Μια έννοια αρκετά παρεξηγημένη, τόσο σημαντική όμως για τις ζωές όλων μας. Μπορεί να ακουστεί οξύμωρο όμως στην πραγματικότητα όλοι θα έπρεπε να θέλουμε να γεράσουμε, μιας και αυτό αποτελεί το υπέρτατο δώρο της ζωής, το να είναι δηλαδή κανείς ζωντανός και, πρωτίστως, υγιής. 

Και ενώ οι έννοιες του agelessness και του να μεγαλώνεις όμορφα καλά κρατούν σε μια εποχή που σιγά σιγά καταρρίπτονται διάφορα στερεότυπα ομορφιάς, και καθώς υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γυναικών που παραμένουν πανέμορφες και κομψές σε πολύ προχωρημένη ηλικία (βλ. Iris Apfel), παραμένει αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, ανεξαρτήτως φύλου, να απαλύνει τα όποια σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό του ώστε να νιώθει ο ίδιος καλά ψυχολογικά - με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εμφάνισή του. 

Αυτό και άλλα πολλά, εξαιρετικά ενδιαφέροντα, θέματα συζητήθηκαν στην εκδήλωση που είχαμε τη χαρά να παρευρεθούμε και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου από την Allergan Aesthetics, τον παγκόσμιο ηγέτη αισθητικής ιατρικής, με κορυφαία brands στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου και στο body contouring.

Στην Allergan Aesthetics βασική προτεραιότητα αποτελεί η συνεχής επιστημονική έρευνα για την ανάπτυξη αποτελεσματικών, ασφαλών και καινοτόμων προϊόντων με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς, προάγοντας ταυτόχρονα την ορθή ιατρική πρακτική και την αριστεία στην ιατρική εκπαίδευση.

Η παρουσίαση περιελάμβανε το ευρύ χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας από τον Δρ. Δημήτριο Συκιανάκη, Ιατρό Αισθητικής Ιατρικής, ο οποίος, ανάμεσα στις πολύ χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε με τους επαγγελματίες υγείας, τους υπόλοιπους καλεσμένους γιατρούς καθώς και τους δημοσιογράφους υγείας και ομορφιάς, τόνισε τη σημασία του να επιλέγονται λύσεις που να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικές. Στόχο έχουν άλλωστε, τόσο οι πλαστικοί χειρουργοί όσο και οι ίδιες οι αισθητικές επεμβάσεις, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του ατόμου και να συμβάλουν στα συναισθήματα χαράς και πλήρωσης του ασθενή.

sikianakis

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

"Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματός τους. Συχνά, αυτή η επιθυμία προκύπτει ως αποτέλεσμα της μείωσης των επιπέδων του φυσικού υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου, λόγω γήρανσης. Υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για προϊόντα που έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν σε αρμονία με το σώμα και να δίνουν φυσικό αποτέλεσμα. Το HAmonyCa™ με λιδοκαΐνη προσφέρει άμεση ανόρθωση, χάρη στο υαλουρονικό οξύ και διαρκή διέγερση κολλαγόνου που σχετίζεται με τον υδροξυαπατίτη5 ασβεστίου και μπορεί να καλύψει κάποιες από τις πολυδιάστατες ανάγκες του δέρματος που προκύπτουν με την πάροδο της ηλικίας. Πρόκειται για μία πραγματικά καινοτόμο θεραπευτική επιλογή και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να την προσφέρω στους ασθενείς μου".

Η κυκλοφορία του HArmonyCa™ πλαισιώνεται από την εκστρατεία "Καλώς ήλθατε στο μέλλον" [Welcome to the Future], μία ολοκληρωμένη πολυκαναλική εκστρατεία που δημιουργήθηκε για να παρουσιάσει το νέο προϊόν στους επαγγελματίες υγείας. Η Allergan Aesthetics, πιστή στη δέσμευσή της για διαρκή ιατρική εκπαίδευση, θα προσφέρει εκπαίδευση σε όλους τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να γνωρίσουν τη νέα θεραπεία, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια αλλά και η βέλτιστη ικανοποίηση των θεραπευομένων.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i