"Γιατί έχω πιο καθαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι;"

Οι ειδικοί απαντούν.

επιδερμιδα iStock

Μπορεί ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες να είναι συχνά σχεδόν καταστροφικές για το δέρμα και τον οργανισμό μας, είναι αλήθεια ωστόσο ότι η επιδερμίδα μας επηρεάζεται αρκετά το καλοκαίρι. Και θα χαρείς να μάθεις ότι δεν εννοούμε ότι επηρεάζεται αρνητικά, αλλά μάλλον θετικά.

Ίσως ανήκεις σε μια μεγάλη μερίδα γυναικών που το καλοκαίρι παρατηρούν ότι το πρόσωπό τους είναι ανέλπιστα πιο λαμπερό, καθαρό και λείο σε σχέση με τον χειμώνα. Ακόμα και γυναίκες που αντιμετωπίζουν θέματα ακμής, διαπιστώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα σπυράκια τους υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό - εφόσον φυσικά τηρούν μια skincare ρουτίνα προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, ιδανικά μετά από συμβουλή δερματολόγου. Φυσικά και υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που βλέπουν την ακμή τους να χειροτερεύει το καλοκαίρι, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό συμβαίνει επειδή είτε δεν φροντίζουν σωστά το δέρμα τους, είτε εκτίθενται υπερβολικά στον ήλιο χωρίς προστασία, είτε δεν ακολουθούν κάποια αγωγή.

Ποιες είναι οι θετικές αλλαγές στο δέρμα μας το καλοκαίρι που ευνοούν μια πιο καθαρή επιδερμίδα;

#1. Βιταμίνη D και ήλιος

Ναι, ο ήλιος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καλό είναι να τον αποφεύγουμε πάση θυσία, όμως σε μικρές δόσεις είναι πολύ ευεργετικός για τον οργανισμό. Εξ ου και η βιταμίνη D, η βιταμίνη που παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας, είναι τόσο ωφέλιμη για πολλαπλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και οι ενδοκρινολόγοι συνιστούν ανεπιφύλακτα την πρόσληψή της μέσω συμπληρωμάτων και χαπιών σε όσους παρουσιάζουν έλλειψη.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i