Τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όλες μας με την εφαρμογή του αντηλιακού

Εσύ ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά;

αντηλιακα iStock

Το πόσο σημαντικό είναι να φοράς αντηλιακό καθημερινά, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, το γνωρίζεις ήδη - ελπίζω. Ο ήλιος έχει γίνει τόσο επικίνδυνος τα τελευταία χρόνια, που ευθύνεται για μια πληθώρα προβλημάτων, πέρα από το προφανές που είναι τα δερματικά εγκαύματα αλλά και ο καρκίνος του δέρματος.

Έτσι, κηλίδες και πανάδες, ακμή ή μικρά σπυράκια αλλά και κάθε λογής εξανθήματα, όπως επίσης, ρυτίδες και κουρασμένη όψη, είναι μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας στην επιδερμίδα μας που πρέπει κανείς να ξεκινάει να προσέχει από μικρή ηλικία.

Και εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το αντηλιακό, καθώς μας παρέχει την τόσο απαραίτητη προστασία που όλοι χρειαζόμαστε, χειμώνα καλοκαίρι.

Παρ' όλα αυτά, γνώριζες ότι δεν προστατεύεσαι επαρκώς αν δεν φοράς σωστά το αντηλιακό σου; Όπου σωστή εφαρμογή σημαίνει επάλειψη με επαρκή ποσότητα προϊόντος, σε όλο το σώμα (ακόμα και στα πιο κρυφά σημεία) και επαναλαμβανόμενη επάλειψή του μέσα στη μέρα.

Πιο αναλυτικά όμως, ποια είναι τα μικρά (κι όμως τόσο σημαντικά) λαθάκια που κάνουμε σχεδόν όλες με τη χρήση αντηλιακού;

#1. Δεν απλώνουμε επαρκή ποσότητα αντηλιακού

Ανάλογα και με το μέγεθος του σώματος, σε κάθε επάλειψη πρέπει να χρησιμοποιούμε περίπου 30 γραμμάρια αντηλιακού. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε μια γεμάτη χούφτα, με την αντίστοιχη ποσότητα για το πρόσωπο να αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός νομίσματος. Επίσης, σημαντικό λάθος είναι και το ότι απλώνουμε αντηλιακό μόνο στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, νομίζοντας ότι τα ρούχα μας μάς προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i