To DIY νερό ομορφιάς της Τζίνας Αλιμόνου χαρίζει πλήρη ενυδάτωση σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά

Ένα πολυχρηστικό mist, μια DIY "ενυδατική βόμβα" στην οποία "ορκίζεται" και η ίδια.

τζίνα αλιμόνου Instagram

Τα (face/body/hair) mists είναι αναμφίβολα μερικά από τα πιο αγαπημένα μας beauty items. Εκτός από την αξεπέραστη δροσιά που χαρίζουν στην επιδερμίδα μας, παρέχουν πολλαπλά οφέλη στο πρόσωπο, στο σώμα και στα μαλλιά μας. 

Διάβασε εδώ: Face mist | Το προϊόν με τα μοναδικά οφέλη που θα σε "σώσει" στον καύσωνα

Ανάλογα με το πού απευθύνονται, από το αν δηλαδή είναι κατάλληλα για τα μαλλιά, το πρόσωπο ή το σώμα μας, αλλάζει και η σύστασή τους, ώστε να περιποιηθούν κατάλληλα την κάθε περιοχή. Το κοινό τους στοιχείο ωστόσο είναι, τι άλλο, το νερό, προορισμός του οποίου είναι να δώσει στην επιδερμίδα (ή στην τρίχα) όλη εκείνη την υγρασία και ενυδάτωση που χρειάζεται για να παραμείνει υγιής. 

Δες επίσης: Πώς να διατηρώ την επιδερμίδα μου ενυδατωμένη και λαμπερή καθημερινά;

Η Τζίνα Αλιμόνου, guru σε wellness & beauty θέματα, έχει τη λύση στο παραπάνω "πρόβλημα" που ταλαιπωρεί όλες μας ανεξαιρέτως, ιδίως όσες περνούν στην παραλία και στον ήλιο το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού τους. Η ίδια παρασκεύασε ένα νερό ενυδάτωσης κατάλληλο για χρήση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και στα μαλλιά, συνταγή της χημικού κας. Κατερίνας Βασιλάτου, σύμβουλο καινοτομίας καλλυντικών προϊόντων. Πρόκειται για ένα πολύχρηστικό mist, μια "βόμβα ενυδάτωσης" όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η ίδια, που δεν λείπει ποτέ από την τσάντα της όχι μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά ούτε και το φθινόπωρο. Το ψεκάζει στην επιδερμίδα και στα μαλλιά της αρκετά συχνά μέσα στην ημέρα, χαρίζοντάς τους έτσι πλήρη ενυδάτωση αλλά και ένα διακριτικό, πολύ ευχάριστο άρωμα. 

Κύρια συστατικά αυτού του DIY νερού ομορφιάς είναι τα hydrosols, τα φυτικά νερά ομορφιάς που μπορείς εύκολα να βρεις σε καταστήματα καλλυντικών αλλά και η αλόη, το συστατικό που είναι ευρέως γνωστό για τις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. 

Υλικά για την παρασκευή του DIY νερού ομορφιάς:

Για 100 γρ. θα χρειαστείς:

10 γρ. γέλη αλόης

15 γρ. νερό καρύδας

20 γρ. σταφυλόνερο

15 γρ. αφέψημα χαμομηλιού

40 γρ. ροδόνερο

Τρόπος παρασκευής:

Ρίξε πρώτα τη γέλη αλόης στο μπουκάλι της επιλογής σου και στη συνέχεια όλα τα νερά μαζί με το αφέψημα χαμομηλιού. Θα σε βοηθήσει πολύ να προμηθευτείς ένα μικρό χωνί που θα εφαρμόζει στο πώμα του μπουκαλιού, έτσι ώστε να κατευθύνεις εύκολα τα υλικά στο εσωτερικό του χωρίς να χάσεις καθόλου ποσότητα. Ανακίνησε πολύ καλά το μπουκάλι και είναι έτοιμο.

Δες όλες τις λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i