Aυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνεις στο μακιγιάζ και σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Και το κάνουμε (ή το έχουμε κάνει) όλες μας ανεξαιρέτως.

make up Pixel Formula

Είναι αλήθεια ότι το μακιγιάζ, εφόσον γίνει σωστά, μπορεί να απογειώσει έως και  να μεταμορφώσει ένα πρόσωπο, αφού τονίζει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας ενώ καμουφλάρει τις ατέλειες. Ταυτόχρονα, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μικρότερη ή πιο ξεκούραστη και φρέσκια. 

Μπορεί όμως να σε κάνει να φαίνεσαι και πολύ μεγαλύτερη από την ηλικία σου, πράγμα το οποίο έχουμε δει να συμβαίνει αρκετά συχνά γύρω μας. Ο λόγος είναι ότι πολλές από εμάς είτε το παρακάνουμε με τις ποσότητες είτε εφαρμόζουμε τα προϊόντα μακιγιάζ σε λάθος σημεία και με λάθος τρόπο.

Ένα συχνό ατόπημα που οι περισσότερες έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας - και προσθέτει χρόνια ακόμα και στις εικοσάρες - είναι η υπερβολική χρήση του highlighter. 

Δες επίσης: Μαύροι κύκλοι, σακούλες, πρήξιμο στα μάτια: Αυτή την κρέμα ματιών χρειάζεσαι τώρα

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή ενός highlighter ή brightening concealer σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από τα μάτια, και όχι μόνο στην εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού, όπως δηλαδή είναι το σωστό. Αναλυτικότερα, οι πολλές στρώσεις κρεμώδων προϊόντων κάνουν πιο επιρρεπή την επιδερμίδα στο να "σπάσει" και να δημιουργηθούν γραμμές και ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν υπήρχαν. Όταν λοιπόν έχεις ήδη εφαρμόσει το foundation και προσθέτεις μια γενναία δόση highlighter ή concealer σε όλη την περιοχή των κάτω βλεφάρων, η ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ πιθανό να "σπάσει", να συμβεί δηλαδή το αντιαισθητικό creasing. Όταν φοράς ήδη βάση, χρειάζεσαι τη μίνιμουμ ποσότητα σε concealer και highlighter.

Δες επίσης: Φοβάσαι τη ρετινόλη; Οι 3 καλύτερες εναλλακτικές επιλογές, με τα ίδια οφέλη (χωρίς τις παρενέργειες)

Ιδίως σε ό, τι αφορά το highlighter, αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ και σε συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο, καθώς είναι από μόνο του πολύ "φανταχτερό" και τραβάει όλα τα βλέμματα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i