Αυτή η πανεύκολη κίνηση - ματ θα σου χαρίσει το πιο αστραφτερό μακιγιάζ στο ρεβεγιόν

Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο - μόνο λίγο από το highlighter σου.

Lily Rose Depp Splash News / Ideal Image

Το γιορτινό μακιγιάζ αποτελεί πονοκέφαλο για πολλές γυναίκες. Κάποιες δυσκολεύονται και δεν ξέρουν ποια καλλυντικά θα χρειαστούν, άλλες το θεωρούν "βουνό", μιας και χάνονται σε όλες τις επιλογές που βλέπουν στα social media και δεν μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα. Εμείς είμαστε εδώ ωστόσο για να σου πούμε ότι το festive μακιγιάζ μπορεί να γίνει πιο εύκολο από ποτέ με μια μόνο, πολύ απλή, κίνηση: την εφαρμογή του highlighter. 

Δες επίσης: Αυτό είναι το πιο σαγηνευτικό μακιγιάζ που μπορείς να κάνεις φέτος στις γιορτές

Να ξεκινήσουμε λέγοντάς σου ότι τo highlighter αποτελεί huge trend τα τελευταία χρόνια αφού αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά και την όμορφη επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια υποψία λάμψης σε συγκεκριμένα σημεία, με αποτέλεσμα να δείχνει σαν να πηγάζει από μέσα μας. Και δεδομένου ότι η λαμπερή, dewy επιδερμίδα θα είναι πάντα στη μόδα, γίνεται κατανοητό πόσο αγαπημένο -και απαραίτητο- προϊόν έχει γίνει όχι μόνο για καταξιωμένους makeup artists αλλά και για εμάς.

Δες επίσης: Crystal eyes: Το γιορτινό makeup trend που αναμένεται να κυριαρχήσει ολόκληρο το '23

Τι ακριβώς είναι το highlighter και πού χρησιμεύει;

Πρόκειται για ένα προϊόν λάμψης που φωτίζει και σμιλεύει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου. Σε αντίθεση με το illuminator, το οποίο χαρίζει φως σε όλο το πρόσωπο, το highlighter ενισχύει αυτά τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα οποία εμείς θέλουμε να εστιάσουμε και να δώσουμε έμφαση.

Θα το βρεις σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, αλλά και σε stick, ενώ εφαρμόζεται είτε με τα δάχτυλα είτε με το ειδικό πινέλο-βεντάλια (τα λεγόμενα Fan Brushes) αλλά και με το κοφτό πινέλο για ρουζ. Για τις περιπτώσεις που θες να το απλώσεις σε μικρότερα σημεία, καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα μικρό fluffy πινέλο για σκιά για μεγαλύτερη ακρίβεια (όπως για παράδειγμα στο εσωτερικό των ματιών, στο τόξο των φρυδιών και στην καρδιά των χειλιών). Αν πάλι επιλέξεις τα δάχτυλα, το αποτέλεσμα θα δείχνει πολύ φρέσκο (και πιο ήπιο).

Δες επίσης: Σου τελείωσε το highlighter; Δες με ποιο προϊόν μπορείς να το αντικαταστήσεις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Πώς θα με βοηθήσει στο γιορτινό μακιγιάζ;

Η κίνηση ματ εδώ είναι να απλώσεις το highlighter σε ζυγωματικά, μήλα, κροτάφους αλλά και βλέφαρα. Μπορείς να το εφαρμόσεις είτε πάνω από το μακιγιάζ σου είτε σε άβαφη επιδερμίδα, αν επιλέξεις να κάνεις ένα πιο απλό makeup look. Το εφέ λάμψης εξάλλου που θα σου χαρίσει αρκεί για ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα που δεν θα είναι υπερβολικό σε καμία περίπτωση. 

Πρόσεχε ωστόσο: μην το παρακάνεις γιατί κινδυνεύεις να προσθέσεις χρόνια στο πρόσωπό σου και να φανείς μεγαλύτερη και κουρασμένη. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που επιδιώκεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i