Double Cleansing: 5 tips για τον διπλό καθαρισμό που πρέπει να γνωρίζεις για να γίνει σωστά

Ο διπλός καθαρισμός είναι αυτός που θα σου εξασφαλίσει απόλυτα καθαρή επιδερμίδα.

Crystal Skin iStock

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το Α και το Ω για μια καθαρή επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία και λάμψη. Γνωρίζεις ωστόσο πώς να τον κάνεις σωστά ώστε να επωφεληθείς τα μέγιστα από τα οφέλη του; Πολύ περισσότερο, ξέρεις ότι ο διπλός καθαρισμός είναι αυτός που θα σου εξασφαλίσει απόλυτα καθαρή επιδερμίδα, απαλλαγμένη από ρύπους και βακτήρια που πολύ συχνά εγκλωβίζονται στους πόρους προκαλώντας θαμπάδα, σπυράκια μέχρι και ακμή;

Δες επίσης: Τι είναι τα cleansing balms και γιατί τα προτιμούν όλες οι beauty gurus τώρα

Για αρχή, με τον όρο "διπλό καθαρισμό" εννοούμε το πλύσιμο του προσώπου σε δύο φάσεις και με δύο διαφορετικά προϊόντα. Αυτά μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου και να είναι είτε κάποιο έλαιο, λοσιόν ή balm ντεμακιγιάζ στο πρώτο στάδιο είτε αφρός καθαρισμού ή νερό micellaire στο δεύτερο. Έτσι, το balm ή το έλαιο απομακρύνουν, "λιώνουν" τους ρύπους, το μακιγιάζ και το αντηλιακό αλλά και τη σκόνη, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος και το δεύτερο προϊόν που έχει βάση το νερό έρχεται για να απομακρύνει τυχόν κατάλοιπα που δεν καθαρίστηκαν σωστά στην πρώτη φάση.

5 tips που χρειάζεται να ξέρεις για να τον κάνεις σωστά

#1. Βασικό βήμα που εξυπακούεται ούτως ή άλλως σε οποιαδήποτε περιποίηση είναι να έχεις πλύνει καλά τα χέρια σου πριν εφαρμόσεις το οτιδήποτε στο πρόσωπο, ακόμα και τον αφρό καθαρισμού.

#2. Κάνε διπλό καθαρισμό ακόμα και όταν δεν είσαι (πολύ έντονα) βαμμένη. Έτσι, θα απομακρύνεις ρύπους και βακτήρια που έτσι κι αλλιώς συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε φοράς μακιγιάζ είτε όχι. 

#3. Κάνε μασάζ με τα προϊόντα (λάδι ή balm ντεμακιγιάζ, αφρό  καθαρισμού) για τουλάχιστον 60'' έτσι ώστε να ευνοήσεις την καλύτερη απορρόφησή τους από την επιδερμίδα, και άρα, την καλύτερη δράση τους.

#4. Πάντα να προτιμάς το χλιαρό και όχι το ζεστό ή καυτό νερό, ώστε να αποφύγεις τη διαδερμική απώλεια νερού και την ενδεχόμενη αφυδάτωση του δέρματος.

Δες επίσης: Είναι το κρύο νερό το κλειδί για τον σωστό καθαρισμό προσώπου; Ποια θερμοκρασία νερού είναι η ιδανικότερη

#5. Προτίμησε ήπια και όχι "σκληρά" καθαριστικά με ισχυρά, ενεργά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Φύλαξε τα συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ και άλλα οξέα για τις περιόδους που χρειάζεται να κάνεις απολέπιση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i