Ρινοπλαστική: 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις στις φωτογραφίες πριν/μετά

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις, όταν φτάσεις στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού και δεις τη δουλειά του.

Ρινοπλαστική unsplash

Δεν υπάρχει καμία άλλη πλαστική χειρουργική που να είναι πιο τέλειος συνδυασμός χειρουργικής και αισθητικής τέχνης από τη ρινοπλαστική. Υπάρχουν λίγα σημεία στο πρόσωπο ή στο σώμα με τόσο μικρό περιθώριο σφάλματος. Επειδή δεν υπάρχει λίπος ή μυς για να απαλύνει την εμφάνιση των ανωμαλιών, ακόμη και τα χιλιοστά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις έναν πλαστικό χειρουργό με μεγάλη εμπειρία και φωτογραφίες πριν και μετά που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα.

Κατά την αξιολόγηση της ρινοπλαστικής πριν και μετά, ισχύουν οι ίδιοι τυπικοί κανόνες για κάθε τύπο αισθητικής επέμβασης (για παράδειγμα, σταθερός φωτισμός και φόντο). Αλλά δεδομένου ότι οι μύτες διαφέρουν τόσο πολύ από άτομο σε άτομο, ποιους άλλα πράγματα πρέπει να προσέξεις; "Το τελικό αποτέλεσμα μιας ρινοπλαστικής βασίζεται στο τι θέλει ο ασθενής, την ανατομία του και τις αισθητικές προτιμήσεις του χειρουργού", λέει η Δρ Liotta.

Και ενώ κάθε μύτη είναι διαφορετική, τείνει να υπάρχει κάποιο είδος κοινού στοιχείου όταν εξετάζεις πολλαπλές ρινοπλαστικές από τον ίδιο χειρουργό, προσθέτει ο πλαστικός χειρουργός Dr. Edwin Kwon. Αν σου αρέσει η πλειονότητα των φωτογραφιών που βλέπεις, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι εσύ και αυτός ο χειρουργός έχετε παρόμοια αίσθηση του τι είναι ωραίο. 

Υπάρχουν όμως και περισσότερες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. Παρακάτω θα βρεις έξι πράγματα οι πλαστικοί χειρουργοί λένε ότι είναι σημαντικά να αναζητήσεις στις φωτογραφίες πριν και μετά επεμβάσεων μύτης.

1. Ποικιλία από μύτες και διορθώσεις

Ενώ οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί έχουν το δικό τους "στυλ", βεβαιώσου ότι έχουν χειρουργήσει διαφορετικούς τύπους μύτης και έχουν κάνει διαφορετικούς τύπους επεμβάσεις. Ο Δρ Kwon προτείνει να αναζητήσεις φωτογραφίες που παρουσιάζουν ασθενείς με διαφορετικά μεγέθη μύτης, καθώς και διαφορετικούς τύπους επιδιορθώσεων, όπως εξογκώματα και εκλεπτυσμένες άκρες.

"Αυτό σημαίνει ότι ο χειρουργός μπορεί να παρέχει μια ποικιλία αποτελεσμάτων και έχει μια ποικιλία διαφορετικών εργαλείων στο σύνολο δεξιοτήτων του στα οποία μπορείς να βασιστείς", λέει ο Δρ Yael Halaas, πλαστικός χειρουργός στη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι σημαντικό σημείο, επειδή η μύτη είναι απρόβλεπτη - ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μέχρι να την ανοίξεις - και πρέπει να βεβαιωθείς ότι ο γιατρός σου έχει πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε μπορεί να προκύψει. 

 

2. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από διαφορετικές γωνίες

"Είναι τεχνικά πιο εύκολο να παράγεις καλύτερα αποτελέσματα σε μια φωτογραφία προφίλ από ό,τι σε μια που είναι μπροστά ή σε όψη τριών τετάρτων", λέει ο Δρ Λιότα. Για παράδειγμα, μια μύτη που δεν είναι ίσια θα είναι πολύ εμφανής στις μπροστινές φωτογραφίες, ενώ μια όψη τριών τετάρτων είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσεις τυχόν ανωμαλίες. 

3. Χρονοσήμανση

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένδειξη σε οποιονδήποτε τύπο φωτογραφίας "μετά" για το πότε ακριβώς μετά την επέμβαση τραβήχτηκε, και αυτό είναι ακόμη πιο κρίσιμο όταν πρόκειται για ρινοπλαστική, δεδομένης της σημαντικής επίδρασης του οιδήματος μετά την επέμβαση. "Ακόμη και λίγο πρήξιμο κάνει τεράστια διαφορά", λέει ο Δρ Liotta. "Απαλύνει τις παρατυπίες. Αυτό που τείνει να κάνει μια μύτη να μοιάζει σαν να έχει χειρουργηθεί είναι οι σκληρές γωνίες και οι σκιές εκεί που δεν πρέπει να είναι και το πρήξιμο μπορεί να το κρύψει. Αυτό που μπορεί να μοιάζει με εκπληκτικό αποτέλεσμα τρεις μήνες μετά την επέμβαση μπορεί να φαίνεται μέτριο μετά περισσότερο καιρό", εξηγεί. Ένα χρόνο μετά την επέμβαση είναι το ιδανικό timing για την εικόνα του αποτελέσματος. Ωστόσο, το να βλέπεις φωτογραφίες μετά, από λήψη σε διάφορα διαστήματα, σε βοηθά να αποκτήσεις μια αίσθηση της διαδικασίας επούλωσης καθώς και να καταλάβεις ποιο είναι ένα ρεαλιστικό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

 

4. Μια υπερβολικά στενή άκρη ή γέφυρα

Πολύ συχνά, οι ασθενείς θέλουν ένα πιο συγκεκριμένο σχήμα στην άκρη και πιστεύουν ότι το μικρότερο μέγεθος είναι καλύτερο - αλλά να είσαι προσεκτική με φωτογραφίες όπου το άκρο είναι τόσο μικρό που φαίνεται αφύσικο, λέει ο Δρ Halaas. Και πάλι, εδώ έχει σημασία η γωνία λήψης της φωτογραφίας. Η άκρη μπορεί να φαίνεται ωραία από το πλάι, αλλά πρέπει να τη δεις και από μπροστά για να βεβαιωθείς ότι υπάρχει ακόμα κάποια τριγωνικότητα στη βάση, λέει.

Ομοίως, μια πολύ στενή "γέφυρα" μπορεί να είναι προβληματική. Επειδή η αναπνευστική διαδικασία είναι περίπλοκη και πολυπαραγοντική (που περιλαμβάνει άλλα μέρη της μύτης, όπως το διάφραγμα), μια υπερβολικά στενή γέφυρα είναι κόκκινη σημαία για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα, λέει ο Δρ Kwon. Αν και δεν υπάρχει ακριβής τρόπος να ποσοτικοποιηθεί ακριβώς πόσο στενό είναι το "πολύ στενό", αν το μάτι σου αντιληφθεί το γεγονός ότι η μύτη φαίνεται πολύ αδύνατη, μάλλον είναι, λέει.

5. Μια μύτη που είναι ανάλογη με το υπόλοιπο πρόσωπο

"Οι άνθρωποι προσέχουν πραγματικά τη μύτη σου μόνο όταν φαίνεται ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, αν υπάρχει μεγάλο εξόγκωμα ή είναι εξαιρετικά φαρδυά και δεν ταιριάζει στο πρόσωπό σου", λέει ο Δρ Kwon. Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να παρακινήσουν μερικούς ανθρώπους να καταφύγουν σε ρινοπλαστική, αλλά αν παρατηρήσεις αμέσως τη μύτη σε μια φωτογραφία μετά, δεν είναι επίσης καλό. "Ο στόχος μιας καλής ρινοπλαστικής είναι να μην ξέρει κανείς ότι έκανες κάτι στη μύτη σου και το πώς ταιριάζει στο υπόλοιπο πρόσωπο είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού", επισημαίνει ο Δρ Kwon. Ενώ θα πρέπει να συμπληρώνει το μέγεθος, το σχήμα και άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου, η ισορροπία μεταξύ της μύτης και του πηγουνιού είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται για ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, προσθέτει ο Δρ Halass.

6. Μια μύτη που δεν είναι πολύ ανασηκωμένη 

"Μια ανασηκωμένη άκρη μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένα πρόσωπα, αλλά γενικά, δεν δημιουργεί πολύ φυσική εμφάνιση", λέει ο Δρ Kwon. Η ιδανική γωνία μεταξύ του άνω χείλους και της βάσης της άκρης - του τμήματος που χωρίζει τα ρουθούνια - λέγεται χαρακτηριστικά ότι είναι 90 μοίρες για τους άνδρες και μεταξύ 95 και 105 μοίρες για τις γυναίκες, εξηγεί. Ωστόσο, ακόμη και το 105 τείνει να είναι πάρα πολύ και όχι μια ιδιαίτερα ρεαλιστική γωνία, προσθέτει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσεις στις φωτογραφίες προφίλ, καθώς είναι πιο εύκολο να δεις πόσο ακριβώς έχεις περιστραφεί από την πλάγια όψη.

Πώς θα διαρκέσουν περισσότερο τα fillers στο πρόσωπο;

10 πράγματα που δεν ξέρουμε για το botox και τα fillers με υαλουρονικό οξύ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i