True or False? 3 μύθοι και 2 αλήθειες για τα αντηλιακά που πρέπει να γνωρίζεις

Χρειάζονται όντως οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έξτρα προστασία και πρέπει να φοράμε αντηλιακό μόνο έξω;

αντηλιακο Istock Photo

Με τόση πολλή (παρα)πληροφόρηση στα social media, είναι δύσκολο πλέον να ξεχωρίσεις τι είναι αλήθεια και τι όχι. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα αντηλιακά. Κι όμως, κάτι τόσο απλό και καθημερινό περιβάλλεται από τόσες αμφιβόλου προέλευσης συμβουλές στο TikTok και το Pinterest. Δεν μας πιστεύεις; Για να δούμε πόσα ξέρεις. Ακολουθούν τρεις μύθοι και δύο αλήθειες για τα αντηλιακά. Μπορείς να αναγνωρίσεις τι είναι τι;

Τα αντηλιακά είναι πολύ λιπαρά

Μύθος! Μη φέρνεις στο νου σου τις συνθέσεις του παρελθόντος! Οι νέες φόρμουλες δεν θυμίζουν σε τίποτα τις "βαριές" λευκές κρέμες που θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια.

Ακόμα κι αν έχεις πολύ λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα, δεν έχεις δικαιολογία να μη φοράς αντηλιακό. Η μη λιπαρή Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Mat Look SPF50 της NIVEA SUN έχει εξαιρετικά ελαφριά σύνθεση και χαρίζει ένα υπέροχο ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, που διαρκεί για ώρες. Φυσικά, την προστατεύει από τις ακτίνες UVA/UVB αλλά και από τις επιπτώσεις της ορατής ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας (HEVL), όπως η πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Αν εκτός από ματ αποτέλεσμα, θέλεις και ελαφριά κάλυψη, δοκίμασε την Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Mat Look Medium Tinted SPF50 της NIVEA SUN, η οποία κάνει όλα όσα κάνει και η άχρωμη εκδοχή της, ενώ παράλληλα προσφέρει ομοιόμορφη απόχρωση στην επιδερμίδα για να νιώθεις αυτοπεποίθηση στην παραλία ή στις βόλτες σου στην πόλη ακόμα κι αν έχεις μερικές ατέλειες.

Οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες χρειάζονται έξτρα προστασία

Αλήθεια! Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα θα πρέπει να δίνεις έξτρα προσοχή στην αντηλιακή προστασίας της, καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης καφέ κηλίδων καραδοκεί.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i