10 tips για να έχεις κάθε μέρα μια "good hair day"

Τα τέλεια μαλλιά δεν θέλουν θυσίες και κόπο, θέλουν (τον σωστό) τρόπο.

μαλλια Splash News / Ideal Image

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην επιθυμεί υγιή, λαμπερά, τέλεια μαλλιά, ιδανικά κάθε στιγμή της ημέρας, κάθε μέρα. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πολλές μέρες που ξυπνάμε με μαλλιά που δεν στρώνουν και χτενίσματα που δεν "κάθονται" με τίποτα, ό, τι κι αν τους κάνουμε. Είναι ανθρώπινο, είναι λογικό και συμβαίνει σε όλες μας ανεξαιρέτως.

Υπάρχουν ωστόσο μερικοί "χρυσοί" κανόνες που λειτουργούν κάπως ως βάση για να έχεις όσο το δυνατόν πιο υγιή μαλλιά, με λάμψη που διαρκεί, όλο τον χρόνο. Είτε έχεις βαμμένα, είτε πολύ μακριά, είτε κοντά, είτε φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά, καλό είναι να ακολουθείς πιστά τα παρακάτω - και θα μας θυμηθείς.

10 hair tips για να είναι κάθε μέρα μια good hair day:

#1. Το σωστό λούσιμο είναι το ήμισυ του παντός. Και όταν λέμε "σωστό", δεν εννοούμε μόνο τη χρήση των κατάλληλων και ποιοτικών haircare προϊόντων (που είναι εξίσου σημαντική) αλλά και το πολύ καλό ξέβγαλμα με νερό στην ιδανική θερμοκρασία. Έχε υπόψη σου ότι πρέπει να ξεπλένεις με άφθονο νερό τις ρίζες αλλά και τα μήκη των μαλλιών, ώστε να μην μένουν υπολείμματα σαπουνιού που θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν λαδωμένα από τις πρώτες κιόλας ώρες.

#2. Μην λούζεσαι με ζεστό ή καυτό νερό καθώς με αυτόν τον τρόπο φθείρεται η τρίχα με αποτέλεσμα να χάνει την υγρασία της και να αφυδατώνεται. Έτσι, δημιουργούνται ξηρές άκρες που δίνουν μια ταλαιπωρημένη, θαμπή όψη στα μαλλιά σου. Προτίμησε το χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα, το κρύο νερό.

#3. Να είσαι απαλή στις κινήσεις σου τόσο όταν τα στεγνώνεις με την πετσέτα όσο και όταν τα χτενίζεις. Προτίμησε μια βαμβακερή πετσέτα, ακόμα και t-shirt, που είναι κατά κανόνα πιο "ευγενικά" με την τρίχα και αποτρέπουν το φριζάρισμα. Ταυτόχρονα, προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω με μια χτένα με αραιά δόντια, κάνοντας μαλακές κινήσεις.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i