Επίπεδη και γραμμωμένη κοιλιά χωρίς γυμναστική!

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση εκείνη της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που μπορεί να εξαφανίσει εκτεταμένη χαλάρωση και ραγάδες από την περιοχή της κοιλιάς για πάντα.

γραμμωμένη κοιλιά iStock

Το πέρασμα του χρόνου, οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, η καθιστική ζωή, οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, οι εγκυμοσύνες και πολλοί ακόμη παράγοντες αφήνουν πίσω τα δικά τους σημάδια στο σώμα μας. Η περιοχή της κοιλιάς είναι μία από εκείνες που κατεξοχήν επηρεάζονται, ιδίως από τις εγκυμοσύνες στις γυναίκες, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται σε αυτήν έντονες ραγάδες και εκτεταμένη χαλάρωση. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη και το δέρμα κρεμά, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση με μη επεμβατικές μεθόδους, ενώ οι ραγάδες είναι γνωστό πως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όταν πλέον εγκατασταθούν ως λευκές γραμμές. Σε όλα τα παραπάνω προβλήματα τη λύση έρχεται να δώσει η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, η οποία όχι μόνο μπορεί να αντιστρέψει την εικόνα αυτή, αλλά μπορεί να χαρίσει και μία γραμμωμένη και σμιλευμένη κοιλιά σε ορισμένες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειώσουμε πως η κοιλιοπλαστική είναι ένα από τα βασικά χειρουργεία ενός Mommy Makeover αλλά και της αποκατάστασης σώματος μετά από βαριατρικά χειρουργεία.

Νέες εξελίξεις αλλάζουν το τοπίο

Κάποτε η κοιλιοπλαστική αποτελούσε ένα "δύσκολο" χειρουργείο με βαριά και μακρά αποθεραπεία, γεγονός που λειτουργούσε ανασταλτικά στην απόφαση των ασθενών. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά, με την αποθεραπεία να έχει γίνει πιο ήπια και την ασφάλεια να έχει μεγιστοποιηθεί, χάρη στις νέες τεχνικές. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού η επέμβαση αφαιρεί όλη την περίσσεια δέρματος και εξαφανίζει τη χαλάρωση, ενώ οι ραγάδες γίνονται για πάντα παρελθόν. Πολύ σημαντική κρίνεται η εμπειρία και η εξειδίκευση του πλαστικού χειρουργού στο συγκεκριμένο χειρουργείο.

Κλασική ή mini κοιλιοπλαστική;

Ανάλογα με το βαθμό και την έκταση του προβλήματος, γίνεται και η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής. Δύο είναι οι βασικές τεχνικές: η κλασσική κοιλιοπλαστική και η μίνι κοιλιοπλαστική. Η τομή και στις δύο τεχνικές μοιάζει εξαιρετικά με εκείνη της καισαρικής, ενώ, εάν έχει όντως προηγηθεί καισαρική, αξιοποιείται η ήδη υπάρχουσα τομή. Στην κλασσική κοιλιοπλαστική, το δέρμα αποκολλάται μέχρι να φτάσει να αποκαλύψει τους κοιλιακούς μύες, πραγματοποιείται λιποαναρρόφηση, σύγκλιση των κοιλιακών μυών με ειδική τεχνική και απορροφήσιμα ράμματα, επανατοποθέτηση του ομφαλού στη νέα του θέση, αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και συρραφή της τομής. Στην μίνι κοιλιοπλαστική η βασική διαφορά είναι πως η όλη διαδικασία περιορίζεται από τον ομφαλό και κάτω, πράγμα που σημαίνει μικρότερη αποκόλληση, μικρότερο τραυματισμό και μη μετακίνηση του ομφαλού. Η κοιλιοπλαστική αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες, αλλά στην περίπτωση των γυναικών συστήνεται να πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση του οικογενειακού τους προγραμματισμού, καθώς μία μελλοντική εγκυμοσύνη θα μπορούσε να αλλοιώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε τον Πέτρο Βλασταράκο, Πλαστικό Χειρουργό (www.artofthepossible.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i