Έλαιο αβοκάντο: Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας

Οι φυσικοί σύμμαχοι ομορφιάς μπορούν να κάνουν θαύματα στην beauty ρουτίνα μας. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, το έλαιο από αβοκάντο είναι ένας από αυτούς.

αβοκάντο istock

Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά το λάδι από αβοκάντο είναι γνωστό για τα οφέλη στην beauty ρουτίνα μας, καθώς έχει ευεργετική επίδραση τόσο στην όψη την επιδερμίδας μας, όσο και στα μαλλιά μας.

Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη από τον καρπό του δέντρου αβοκάντο, το οποίο είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, ενώ ευδοκιμεί και στις τροπικές χώρες της Νότιας Αμερικής ή σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής.

Πλούσιο σε μονοακόρετσα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ωμέγα 3 και 6), το φυτικό έλαιο αβοκάντο είναι ιδιαίτερα γνωστό για την θρεπτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Κάπως έτσι είναι ιδανικό για ξηρές ευαίσθητες και επιδερμίδες, αλλά και για ώριμα δέρματα.

H συνέχεια στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i