Morpheus8 | Μια επαναστατική θεραπεία ανάπλασης

Morpheus8 AdobeStock

Το Morpheus8 αποτελεί μια θεραπεία ανάπλασης που βελτιώνει την υφή του δέρματος, αναδεικνύοντας τη νεανική εμφάνιση ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά προηγμένη θεραπεία που συνδυάζει την εφαρμογή της τεχνολογίας Fractional Radiofrequency (RF) με τη χρήση του Microneedling.

Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο ανανέωσης και ανάπλασης του δέρματος, στοχεύοντας στη διέγερση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, στοιχεία τα οποία προσδίδουν φρεσκάδα, λάμψη και νεανική όψη.

Πώς λειτουργεί το Morpheus 8;

Η τεχνολογία Fractional RF είναι γνωστή για την ικανότητά της να προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, βοηθώντας έτσι στην αναζωογόνηση και την ανάπλασή του.

Το Morpheus8 επεκτείνει αυτήν την τεχνολογία παρέχοντας περισσότερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.

Αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα που συνδυάζει ραδιοσυχνότητες (RF) και μικροβελόνες για την ανάπλαση του δέρματος και την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων.

Η συσκευή λειτουργεί με την ακρίβεια ειδικών ρυθμίσεων και τεχνολογικών παραμέτρων που επιτρέπουν την εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Τρόπος λειτουργίας

Ραδιοσυχνότητες RF: Το σύστημα χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για την παραγωγή θερμότητας στα κατώτερα στρώματα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και ανάπλαση.

Μικροβελόνες: Οι λεπτές μικροβελόνες διεισδύουν στο δέρμα, δημιουργώντας μικροκανάλια τα οποία οδηγούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Από το άκρο των βελονών, οι οποίες είναι επικαλυμμένες με αληθινό χρυσό, διοχετεύεται η ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων RF σε στοχευμένο βάθος.

Με αυτόν τον συνδυασμό, το Morpheus8 επιτρέπει την ακριβή ρύθμιση του βάθους διείσδυσης των βελόνων και των επιπέδων θερμότητας, προσφέροντας έτσι εξατομικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία.

Οι ραδιοσυχνότητες ενεργοποιούν το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο στο βάθος που επιθυμούμε, ενώ ο τραυματισμός από τις μικροβελόνες βελτιώνει την υφή και την ποιότητα της επιφάνειας του δέρματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία με το Morpheus8 μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο και το σώμα. Οι πιο κοινές περιοχές είναι οι εξής:

 • Πρόσωπο
 • Λαιμός
 • Μπράτσα
 • Έσω επιφάνεια των μηρών
 •  Κοιλιά
 • Περιοχή πάνω από τα γόνατα

Ωστόσο, μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια οπουδήποτε υπάρχει ένδειξη.

Ποια είναι η διαδικασία

Αν και συνήθως ο πόνος κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι ανεκτός, για να μειωθεί περαιτέρω η ενόχληση στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία, εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα για περίπου 30 λεπτά.

Επιπλέον, πριν από την εφαρμογή του Morpheus 8, είναι σημαντικός ένας καλός καθαρισμός της περιοχής για να αποφευχθούν μολύνσεις.

Οι ρυθμίσεις της συσκευής επιτρέπουν στον γιατρό να προσαρμόσει το βάθος διείσδυσης των βελόνων στο δέρμα, ανάλογα με τις ανάγκες της θεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, ο γιατρός μετακινεί τη συσκευή από σημείο σε σημείο, καλύπτοντας ολόκληρη την περιοχή.

Κάθε φορά που οι λεπτές βελόνες διεισδύουν στο δέρμα, διοχετεύουν ραδιοσυχνότητες, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Η ταχύτητα της εισαγωγής των βελόνων καθιστά τη θεραπεία του Morpheus 8 σύντομη, μειώνοντας τον τραυματισμό του δέρματος και εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη εφαρμογή.

Αυτή η συνδυασμένη δράση επιτρέπει την αποτελεσματική θεραπεία, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τον χρόνο αποθεραπείας.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου και την εκτίμηση του πλαστικού χειρουργού. Συνήθως, προτείνονται περίπου 3-4 συνεδρίες, με ένα ενδιάμεσο χρονικό διάστημα 1,5 μήνα ανάμεσά τους.

Ενδείξεις

 • Λεπτές ρυτίδες και γραμμές έκφρασης
 • Χαλάρωση του δέρματος
 • Ηλιακές βλάβες
 • Ραγάδες
 • Ατροφικές ουλές
 • Ανομοιομορφίες στο δέρμα
 • Σημάδια γήρανσης
 • Διεσταλμένοι πόροι
 • Κάθετες γραμμές στο ντεκολτέ.
 • Ακανόνιστος τόνος και υφή του δέρματος

Τι αποτελέσματα έχει;

Ανάπλαση δέρματος: Η θεραπεία ενθαρρύνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, προάγοντας έτσι τη φυσική ανανέωση και ανάπλασή του.

Σύσφιξη: Η ενίσχυση του κολλαγόνου και η αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος οδηγούν σε συσφιγκτικά αποτελέσματα, μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και την χαλάρωση του δέρματος.

Αντιμετώπιση ουλών ακμής και τραυματικών ή μετεγχειρητικών ουλών: Μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής και στην αντιμετώπιση των ουλών που προέρχονται από τραυματικές ή μετεγχειρητικές καταστάσεις.

Αντιμετώπιση ραγάδων εγκυμοσύνης και ραγάδων λόγω μεταβολής σωματικού βάρους: Μείωση της εμφάνισης των ραγάδων, αναζωογονώντας το δέρμα και βελτιώνοντας την όψη του.

Σφριγηλότητα δέρματος: Η θεραπεία προάγει τη σφριγηλότητα του δέρματος, καθιστώντας το πιο λείο και φωτεινό.

Νεανική επιδερμίδα: Οι ραδιοσυχνότητες βοηθούν στην επίτευξη μιας πιο νεανικής επιδερμίδας, αναζωογονώντας το δέρμα και μειώνοντας τα σημάδια της γήρανσης.

Οδηγίες μετά την εφαρμογή

 • Χρησιμοποίησε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.
 • Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο.
 • Ακολούθησε τις οδηγίες του ειδικού για την περαιτέρω φροντίδα του δέρματος.

Το Morpheus 8 αναδεικνύεται ως μια πρωτοποριακή και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος η οποία έχει φέρει επανάσταση στην αισθητική χειρουργική, προσφέροντας λύσεις που ενώ άλλοτε ήταν αδύνατον να τις διανοηθούμε, πλέον είναι εφικτές και απόλυτα ασφαλείς.

νικόλαος σγουρός

Νικόλαος Σγούρος, Πλαστικός Χειρουργός, www.facialplastics.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i