
Χρησιμοποιείς πολύ προϊόν
Υιοθέτησε την φιλοσοφία του less is more όσον αφορά την ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείς για να φωτίσεις την περιοχή κάτω από τα μάτια, ειδικά αν παρατηρείς λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο σημείο αυτό. Αντί λοιπόν να απλώνεις γενναίες ποσότητες προϊόντος σε όλη την περιοχή εφάρμοσε το μόνο στα πιο “σκοτεινά” σου σημεία όπως η περιοχή κοντά στη μύτη, η εξωτερική γωνία και οι σακούλες ή το πρήξιμο. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις με το δάχτυλο ή ένα beauty sponge και το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.
Προσοχή με την πούδρα
Γνωρίζεις ότι μικρή ποσότητα πούδρας αφού εφαρμόσεις το concealer σου είναι η τελευταία πινελιά για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου. Πρέπει όμως να επιλέξεις την σωστή σύνθεση και απόχρωση για να μην κάνει τους κύκλους να δείχνουν ακόμα πιο σκούροι. Πρώτο κριτήριο πρέπει να είναι η ανάλαφρη υφή και το δεύτερο η διαφάνεια, δηλαδή οι translucent συνθέσεις που δεν θα φορτώσουν την περιοχή με επιπλέον χρωστικές.
Το υπερβολικό baking
Το “baking” (“ψήσιμο” σε ελεύθερη μετάφραση) είναι μια τεχνική που συχνά επιλέγουν οι Instagrammers. Αφού απλώσουν το concealer τους εφαρμόζουν από πάνω μεγάλη ποσότητα πούδρας, την αφήνουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια απομακρύνουν την περίσσια ποσότητα με ένα fluffy πινέλο. Μπορεί η τεχνική αυτή να είναι ιδανική για μερικές φωτογραφίες με υπέροχο (και συχνά μη φυσικό φωτισμό) αλλά για καθημερινές εμφανίσεις δεν είναι καλή ιδέα. Γιατί; Διότι με τον τρόπο αυτό η περιοχή κάτω από τα μάτια δείχνει πιο ξηρή και αφυδατωμένη με αποτέλεσμα να φαίνονται περισσότερο όλες οι ατέλειες και το concealer σου να μαζεύεται στις λεπτές γραμμές.
Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr