Αιδοιοπλαστική και δε νιώθεις καμία ανασφάλεια!

Αιδοιοπλαστική: η επέμβαση που καταρρίπτει τα ταμπού είναι πια γεγονός.

Ευχαριστούμε τον Dr Νικόλαο Ναούμ, Μ.D., μαιευτήρα χειρουργό-γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική Γυναικολογία και Αιδοιοπλαστική, επιστημονικό διευθυντή του Ιατρείου ANANEOSI (Πατησίων 66 & Χέυδεν 6, Αθήνα, τηλ. 210 8835100, 210 8835200, www.nikosnaoum.gr, www.ananeosi.gr).


Στις ΗΠΑ και στα Αραβικά Εμιράτα θεωρείται επέμβαση ρουτίνας. Στην Ελλάδα μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν ταμπού. Αλλά όχι πια. Σήμερα οι Ελληνίδες ανακαλύπτουν και διεκδικούν το δικαίωμα να επεμβαίνουν αισθητικά στο αιδοίο τους.


Τι είναι η αιδoιοπλαστική;


Η κλινική εμπειρία μάς δείχνει ότι μία στις δύο γυναίκες παρουσιάζει κάποια δυσμορφία στη γεννητική περιοχή. Άρα το ποσοστό είναι συντριπτικό για να μένει απαρατήρητο, έστω και αν μεγάλη μερίδα γυναικών είχε μάθει να ζει με αυτό. Η αιδοιοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία μπορούμε να αποκαταστήσουμε οποιαδήποτε δυσμορφία της περιοχής, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακριβώς αυτό που επιθυμεί η γυναίκα. Ανάμεσα σε αυτές είναι η αύξηση ή μείωση των χειλέων του αιδοίου, η αποκατάσταση της δυσχρωμίας της περιοχής (λεύκανση) και η μείωση του εύρους του κόλπου, που ενδεχομένως να έχει μεταβληθεί από τον τοκετό, από απότομη απώλεια βάρους, από λήψη ορ-

μονικών σκευασμάτων, κ.λπ. Οι συνήθεις υποψήφιες γυναίκες είναι κυρίως όσες εμφανίζουν μακριά ή χαλαρά, μικρά ή μεγάλα χείλη του αιδοίου.


Αν εξαιρέσουμε την κληρονομικότητα, τα προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν και ύστερααπό εγκυμοσύνη;


Ναι, μια μεγάλη μερίδα γυναικών που αναζητούν τη λύση της αιδοιοπλαστικής είναι γυναίκες που έχουν γεννήσει πρόσφατα ή είχαν στο παρελθόν έναν φυσιολογικό τοκετό που τους προκάλεσε χαλάρωση του κόλπου ή των χειλέων του αιδοίου. Το γεγονός αυτό επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα, τη σεξουαλική ζωή και την ψυχολογία τους. Να σημειώσουμε ότι με τη συγκεκριμένη μέθοδο μπορεί να γίνει διόρθωση και παλαιότερων ουλών στην περιοχή, καθώς και συγγενών ασυμμετριών.


Πέρα από τη δυσφορία, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν και προβλήματα αισθητικής;


Σαφέστατα, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η προϋπάρχουσα εναπόθεση λίπους κάνει υπερβολική την προβολή της περιοχής του εφηβαίου, ακόμα και φορώντας ένα στενό τζιν ή μαγιό το καλοκαίρι – ένα γεγονός που εντείνει την αμηχανία της γυναίκας για την εμφάνιση της εν λόγω περιοχής. Αυτό βελτιώνεται με τη συγκεκριμένη μέθοδο και μια μικρή λιπαναρρόφηση του εφηβαίου. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν το αίτημα είναι η αύξηση των χειλέων, αυτή γίνεται με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.


Στην Ελλάδα η αιδοιοπλαστική είναι ακόμα ταμπού;


Πριν από κάποια χρόνια όλες οι πλαστικές ήταν ταμπού. Πλέον θεωρείται αυτονόητο ότι κάτι που μας ενοχλεί πρέπει να το βελτιώσουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με την αιδοιοπλαστική, η οποία είναι απαραίτητη για τη σύγχρονη γυναίκα που παρουσιάζει οποιαδήποτε δυσμορφία ακριβώς επειδή πραγματοποιείται για λειτουργικούς (πόνος και δυσφορία στο ποδήλατο, μηχανάκι ή γυμναστική, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, κ.ά.) αλλά και για αισθητικούς λόγους.


Τι διαδικασία ακολουθείται κατά την αιδοιοπλαστική;


Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία μόνο ή με τοπική αναισθησία και μέθη. Ο χειρουργικός χρόνος είναι περίπου 2 ώρες και δεν χρειάζεται νοσηλεία.


Η επέμβαση αφήνει ουλές;


Όχι. Οι παλιότερες τεχνικές είχαν το μειονέκτημα της χρήσης τραυματικών χειρουργικών εργαλείων, ενώ οι σύγχρονες βασίζονται κυρίως στην τεχνολογία laser (Ellman Surgitron). Αυτό σημαίνει πως η αισθητικότητα στην περιοχή παραμένει αναλλοίωτη.


Πότε μπορεί η γυναίκα να κάνει σεξ ξανά;


Η σεξουαλική πράξη αντενδείκνυται για 7-10 μέρες. Κατά τα άλλα, το ήπιο οίδημα που αναπτύσσεται στην περιοχή διαρκεί μόνο δυο-τρεις μέρες.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αιδοιοπλαστικής;


Χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό είναι ότι η γυναίκα απαλλάσσεται από τον πόνο, τον ερεθισμό και τη φλεγμονή που είχε στο παρελθόν. Η επέμβαση βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, αλλά και την ερωτική τους ζωή. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, ενώ το πλέον σημαντικό πλεονέκτημα  είναι ότι το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα.


Αιδοιοπλαστική και δε νιώθεις καμία ανασφάλεια! - εικόνα 1


Νικόλαος Ναούμ, μαιευτήρας χειρουργός-γυναικολόγος, ειδικευμένος στην Κοσμητική Γυναικολογία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i