Αποτρίχωση στο σπίτι: Τι συστήνεται όσο δεν μπορούμε να κάνουμε laser;

Ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας πουν.

CDM_Beauty Tips

«Τι θα κάνω τώρα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω την προγραμματισμένη μου συνεδρία Laser Αποτρίχωσης;» είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε αυτή την περίοδο.

Υπάρχουν λύσεις, με τις οποίες μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα οριστικής αντιμετώπισης της τριχοφυΐας που έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, μέχρι να μπορέσουμε να αφεθούμε ξανά στα χέρια του δερματολόγου μας.

Ακολούθησε μία από τις παρακάτω μεθόδους και θα βγεις νικήτρια και σε αυτή τη μάχη:

  • Ψαλίδισμα: Ψαλίδισε προσεκτικά την περιοχή που εμφανίζεται η τριχοφυΐα. Έτσι, θα μπορέσεις να μικρύνεις το μήκος της τρίχας, χωρίς να προκαλέσεις προβλήματα στη ρίζα ή να επάγεις την εμφάνιση νέας τριχοφυΐας.
  • Τριμάρισμα: Εάν υπάρχει στο σπίτι ξυριστική μηχανή τότε δανείσου την! Χρησιμοποίησέ την για να τριμάρεις προσεκτικά την περιοχή που εμφανίζονται οι τρίχες. Αποτελεί σίγουρα μία πιο γρήγορη και εύκολη λύση, σε σχέση με το ψαλίδισμα.
  • Αποτριχωτική κρέμα: Θα τη βρεις στο εμπόριο και είναι αρκετά εύκολη στη χρήση της. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί οι κρέμες αποτρίχωσης περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν προσωρινό ερύθημα στην περιοχή. Για αυτό, συμβουλέψου το δερματολόγο σου πρώτα, που γνωρίζει καλά την επιδερμίδα σου.

Σε κάθε περίπτωση, μη χρησιμοποιήσεις ξυράφι. Όχι μόνο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην μέχρι τώρα προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα οριστικά με Laser Αλεξανδρίτη, αλλά μην ξεχνάς και τα προβλήματα που συνοδεύουν το ξυράφι, όπως είναι η εμφάνιση θυλακίτιδας.

Μην ξεχνάς τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας σου σε καθημερινή βάση και ειδικά μετά από κάθε αποτρίχωση.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες www.cosmeticdermamedicine.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i