CoolSculpting και VASER Lipo: Δύο μέθοδοι λιπογλυπτικής που αλλάζουν το σχήμα του σώματος

Σε ποιες περιοχές μπορούν να εφαρμοστούν.

ΤοπικοΠαχος_COVER- drTzermias Photo from DrTzermias

Η αυθεντική μέθοδος κρυολιπόλυσης CoolSculpting® ή η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος λιπογλυπτικής VASER® Lipo είναι δύο μέθοδοι που μπορούν να διορθώσουν το σχήμα του σώματος και να προσφέρουν οριστική λύση στο τοπικό λίπος. Και μάλιστα σε μία μόνο συνεδρία, σε χώρο ιατρείου.

CoolSculpting®

Η αυθεντική μέθοδος και συσκευή κρυολιπόλυσης CoolSculping® συστήθηκε επισήμως το 2010, έχοντας δεκάδες μελέτες και την έγκριση του αμερικανικού FDA να σφραγίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της. Είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει μόνιμη μείωση του τοπικού λίπους με μη επεμβατικό τρόπο. Την έχουν επιλέξει πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο για να νικήσουν το τοπικό πάχος και το ποσοστό ικανοποίησης ξεπερνά το 92%!

Πώς δρα: Βασίζεται στη δυνατότητα του ψύχους να επιδρά στη ζωή των λιποκυττάρων αφήνοντας άθικτους τους γύρω ιστούς. Μία ειδική κεφαλή προσαρμόζεται στην περιοχή του τοπικού πάχους και την ψύχει στους -13οC. Τα λιποκύτταρα κρυσταλλοποιούνται, πεθαίνουν και αποβάλλονται σταδιακά από τον οργανισμό, όπως αποβάλλεται και το λίπος των τροφών. Το στρώμα λίπους μειώνεται έως 40% και η περιοχή δείχνει σε καλύτερη αρμονία με το υπόλοιπο σώμα σου.

Περιοχές εφαρμογής: Μηροί, ψωμάκια, πλαϊνά μέσης, παχάκια γύρω από το σουτιέν, παχάκια κάτω από τους γλουτούς, γόνατα, μπράτσα, διπλοσάγονο.

Πόσο διαρκεί: 35-45 λεπτά ανά περιοχή.

Πόνος: Όχι.

Αποτέλεσμα: Γίνεται ορατό μετά από 2 μήνες και βελτιώνεται σταθερά μέχρι τους 6 μήνες.

VASER® Lipo

Η επαναστατική μέθοδος λιπογλυπτικής ήρθε να δώσει λύση σε όσες φλέρταραν με την κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά δείλιαζαν στη σκέψη του χειρουργείου. Η VASER® Lipo κρατάει μόνο τα θετικά στοιχεία της λιποαναρρόφησης και πετάει όλα τα αρνητικά, όπως τη γενική αναισθησία, τον μακρύ χρόνο ανάρρωσης, την πιθανή χαλάρωση του δέρματος, κ.α.

Πώς δρα: Με υπερσύγχρονη τεχνολογία υπερήχων σχεδιασμένη να διασπά επιλεκτικά τον λιπώδη ιστό και να αναρροφά ευκολότερα το περίσσιο λίπος χωρίς να βλάπτει τους γειτονικούς ιστούς. Μάλιστα, χάρη στη δράση των υπερήχων, προσφέρει θεαματική σύσφιξη του δέρματος. Επιπλέον, για εσένα που ονειρεύεσαι αθλητικό σώμα, υπάρχει η μέθοδος VASER® 4D High-Definition, που αφαιρεί επιλεκτικά το λίπος, προσφέροντάς σου την εικόνα της φυσικής, αθλητικής εμφάνισης, για την οποία διαφορετικά θα χρειαζόσουν εντατική άσκηση πολλών ετών.

Περιοχές εφαρμογής: Μηροί, ψωμάκια, κοιλιά, πλαϊνά μέσης, γλουτοί, γάμπες, γόνατα, διπλοσάγονο, μπράτσα.

Πόσο διαρκεί: Περίπου 1 ώρα.

Πόνος: Όχι. Εφαρμογή με τοπική αναισθησία.

Αποτέλεσμα: Η περιοχή δείχνει αμέσως πιο σμιλευμένη, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα το δεις σταδιακά μέσα σε 6-12 μήνες.

Bonus: Μπορείς ταυτόχρονα να λύσεις και το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, χάρη στην ειδική κεφαλή VASERsmooth®, που απαλλάσσει το δέρμα σου από τις αντιαισθητικές «λακκουβίτσες»!

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο, Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i