Διάβασε όλα όσα (μάλλον) δεν ήξερες για την Υψηλή Ραπτική

Έχει ιδιαίτερη σημασία για το χώρο της μόδας οπότε ίσως πρέπει να μάθεις κάτι παραπάνω γι' αυτή.

Διάβασε όλα όσα (μάλλον) δεν ήξερες για την Υψηλή Ραπτική

Ο βασικός στόχος της μόδας είναι να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Οι τάσεις έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά τελικά, τι έχει σημασία; Να μπορείς να φορέσεις ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ και να σε εξυπηρετεί στην καθημερινότητά σου. Παρόλα αυτά πολλοί είναι οι σχεδιαστές και οι Οίκοι που εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από την Υψηλή Ραπτική. Σήμερα μάλιστα ξεκινά στο Παρίσι η αντίστοιχη Εβδομάδα Μόδας και εκεί πολλοί θα είναι αυτοί που θα παρουσιάσουν ρούχα ονειρεμένα, που δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό και που όπως θα δεις πιο κάτω κοστίζουν μια μικρή περιουσία. Διάβασε λοιπόν όλα αυτά που μάλλον δεν ήξερες για την Υψηλή Ραπτική και έτσι θα καταλάβεις γιατί έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η κοινότητα της Υψηλής Ραπτικής είναι κλειστή. Δε μπορεί να παρουσιάσει οποιοσδήποτε μια συλλογή στην αντίστοιχη Εβδομάδα Μόδας, αλλά για να το κάνει, θα πρέπει να ικανοποιεί κάποιες προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να έχει πάρει τον τίτλο από τη Fédération Française de la Couture, πράγμα που θα συμβεί αν έχει εργαστήριο στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί τουλάχιστον 20 άτομα. Παράλληλα θα πρέπει να είναι σε θέση να παρουσιάσει δύο συλλογές τον χρόνο, μία τον Ιανουάριο και μία τον Ιούλιο, πάντα στο Παρίσι. Οι συλλογές επιπλέον θα πρέπει να έχουν παραχθεί στο Παρίσι.

Οι δυσκολίες βέβαια δε σταματούν εκεί. Ίσως να έχεις δει videos που δείχνουν τη διαδικασία παραγωγής ρούχων υψηλής ραπτικής. Έχεις παρατηρήσει τι κοινό έχουν; Είναι όλα φτιαγμένα στο χέρι και αυτή είναι ακόμα μία προϋπόθεση για να μπορούν να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες Εβδομάδες Μόδας. Οι εργατοώρες που απαιτούνται είναι ατελείωτες και όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι καλύτεροι του χώρου, μιας και απαιτείται ιδιαίτερη μαεστρία προκειμένου να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα. Όλα αυτά βέβαια σημαίνουν πως το κόστος ανεβαίνει κατά πολύ. Για να αποκτήσεις ένα κομμάτι Υψηλής Ραπτικής από daywear συλλογή θα πρέπει να δαπανήσεις τουλάχιστον 10000 ευρώ. Ας μη μιλήσουμε δηλαδή για όλα αυτά που φορούν οι stars στο κόκκινο χαλί. Το κόστος ανεβαίνει τρομακτικά και φυσικά αυτό οφείλεται στον κόπο που κάνουν οι εργαζόμενοι για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i