Μία κρέμα προσώπου φτιαγμένη ΜΟΝΟ για το δέρμα σου; Εγώ την δοκίμασα και να τι να ξέρεις!

Κάποιες γυναίκες έχουμε ακμή, άλλες και ακμή και χαλάρωση, και άλλες μόνο πανάδες. Μόλις ανακάλυψα τις εξατομικευμένες συνθέσεις της εταιρίας Universkin για κρέμες ειδικά φτιαγμένες μόνο για το δέρμα ΣΟΥ.

woman-sitting-on-bed-and-shows-gesture-heart-with-fingers-picture-id885774646 Credit:deniskomarov

H τελευταία τάση στην περιποίηση του δέρματος «ακούει» στο όνομα εξατομικευμένα καλλυντικά. Και η μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο της εξατομικευμένης περιποίησης, η Γαλλική Universkin ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και παρέχει σε γυναίκες και άντρες απόλυτα εξατομικευμένες φόρμουλες περιποίησης και θεραπείες φτιαγμένες για να ταιριάζουν στο κάθε δέρμα ξεχωριστά και να αντιμετωπίζουν ποικίλες δερμοαισθητικές καταστάσεις χωρίς παρενέργειες.

Η καινοτομία της Universkin

Για πρώτη φορά παγκοσμίως η Γαλλική Universkin αποφάσισε να δει τη φροντίδα του δέρματος από άλλη οπτική και μαζί με μία μεγάλη ομάδα γιατρών δημιούργησαν κάτι πραγματικά μοναδικό. Για πρώτη φορά ο γιατρός μετά από την κλινική αξιολόγηση του ασθενούς μπορεί να δημιουργήσει μέσα στο ιατρείο του την ενδεδειγμένη καλλυντική αγωγή.

Πώς δημιουργείται το Universkin καλλυντικό μόνο για τις ανάγκες του δικού σου δέρματος

Με 19 πολύ προσεκτικά επιλεγμένα ενεργά συστατικά που το καθένα απαντά σε ένα διαφορετικό πρόβλημα του δέρματος, ο γιατρός μπορεί να δημιουργήσει μία απόλυτα εξατομικευμένη καλλυντική αγωγή με συνδυαστικές λύσεις. Έτσι, ο κάθε ασθενής λαμβάνει το δικό του προσωπικό ορό που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του δερματικές ανάγκες. Μάλιστα τα 19 αυτά ενεργά συστατικά, ανάλογα με τις ανάγκες, μπορούν να δημιουργήσουν συνολικά 1159 διαφορετικά προϊόντα περιποίησης.

Τι είναι τα ενεργά συστατικά Universkin

Αυτή ήταν και η δική μου ερώτηση και η δεύτερη μεγάλη καινοτομία της εταιρίας: Είναι η 1η εταιρία που εισήγαγε τα βιομιμητικά πεπτίδια σε προϊόντα τοπικής εφαρμογής (δερμοκαλλυντικά). Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει (π.χ. κολλαγόνο, πρωτεογλυκάνες, κλπ).

Γιατί τα προϊόντα Universkin μπορεί να τα συστήσει μόνο γιατρός και αυτό είναι καλό

H Universkin ως φαρμακευτική εταιρεία, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά στην ασφάλεια των ασθενών. Όλα τα προϊόντα είναι μεν εξατομικευμένα, αλλά τελείως τυποποιημένα και κάθε πιθανός συνδυασμός από τους 1159 στο σύνολο είναι καταχωρημένος στο CPNP (Cosmetic Product Notification Portal) και εγκεκριμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διατίθεται υπεύθυνα την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προϊόντα Universkin σε κάθε περίπτωση απαιτούν αξιολόγηση, διάγνωση και σχεδιασμό από ιατρό, για αυτό τον λόγο και δε διατίθενται σε αλυσίδες καλλυντικών, φαρμακεία ή μέσω Διαδικτύου.

Η πλατφόρμα SkinXs

Όλα τα παραπάνω συνδυάστηκαν με κάτι εξίσου πρωτοποριακό - τη Νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης, SkinXs, η οποία με τη βοήθεια ενός ειδικού ερωτηματολογίου και της SkinXs, βοηθούν το γιατρό να σχεδιάζει μαζί με εσένα το ακριβές δερματικό σου προφίλ και εντοπίζει τις πραγματικές σου ανάγκες δωρεάν ακόμη και εξ αποστάσεως. Η πλατφόρμα είναι πολύ εύκολη στη χρήση και όντως βρίσκει τα προβλήματα του δέρματός σου. Σε εμένα βρήκε πολύ γρήγορα την ανάγκη του δέρματός μου για συστατικά κατά της ακμής αλλά και έντονη την ανάγκη ενυδάτωσης. Γι'αυτό και το προϊόν που δημιουργήθηκε ειδικά για μένα, έδωσε έμφαση σε αυτά τα δύο θέματα της επιδερμίδας μου.

Βρες εδώ το πλησιέστερο σε εσένα ιατρικό κέντρο Universkin και συμπλήρωσε το σχετικό ερωτηματολόγιο που δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους ιατρούς για μια δωρεάν δερματική διάγνωση: www.universkin.com/find-a-doctor

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i