Figura Helena

Ένα κέντρο αισθητικής από το 1983 στην Ηλιούπολη που ανανεώνεται διαρκώς παρέχοντας υπηρεσίες και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την ποιότητα και καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών – πελατών του.

TSIKOURI_05

Το Figura Helena μας λύνει όλες τις απορίες:

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής και πόσο χρονικό διάστημα καλύπτει η θεραπεία; Η ροδόχρους νόσος, είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος. Έχει 4 στάδια, στο πρώτο στάδιο της, το δέρμα είναι ερυθρό, κυρίως στο κέντρο του προσώπου με διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία (τηλεγγειεκτασίες). Σε αυτό το στάδιο, η ροδόχρους νόσος ονομάζεται ερυθηματοτηλεαγγειακτική. Μέχρι αυτό το στάδιο μπορούμε να επέμβουμε εμείς, ως αισθητικοί.

Αν δεν διαγνωστεί νωρίς, για να ξεκινήσει κάποιος την κατάλληλη φροντίδα, το ερύθημα γίνεται εντονότερο, εμφανίζονται σταδιακά βλατίδες και φλύκταινες (φυσαλίδες με πύον), όσο προχωράει η νόσος, το δέρμα στη μύτη σταδιακά παχαίνει (μύτη σαν φράουλα). Σε ακόμα ποιο προχωρημένη μορφή εμφανίζεται ευαισθησία και στα μάτια (βλεφαρίτιδα, επιπεφυκίτιδα, αίσθηση καύσου, φωτοευαισθησία). Πλέον πρέπει να αντιμετωπιστεί με εφαρμογή laser από δερματολόγο. Η σωστότερη αντιμετώπιση της ροδόχρου νόσου, είναι να διαγνωστεί στα αρχικά στάδια της, ώστε να την κρατήσουμε σε μια ύφεση, ισχυροποιώντας το δέρμα, παρέχοντας του αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά. TSIKOURI_01

Στο κέντρο αισθητικής, εφαρμόζουμε την περιποίηση C.R, της pH formula. Η αζελογλυσίνη που περιέχει, αναστέλλει την ανάπτυξη μικροβίων στο δέρμα, η Ρετινόλη βελτιώνει την αγγειοδιαστολή και ενισχύει το δέρμα με βιταμινη Α, η οποία είναι η ποιο βασική βιταμίνη του δέρματος για την σωστή λειτουργία του και έχει παρατηρηθεί ότι λείπει από τα δέρματα με ροδόχρου νόσο. Επίσης το Λακτικό οξύ, βελτιώνει την αποδοτικότητα των κυττάρων. Άλλη μέθοδο που εφαρμόζουμε για την μείωση της φλεγμονής είναι το ELOS SR – Syneron (συνδυασμός Παλμικού φωτός, σε κατάλληλο εύρος μήκους κύματος, που στοχεύει, με ασφάλεια τα τριχοειδή αγγεία και ταυτόχρονη χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF). Δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, στην ροδόχρου νόσου, για αυτό προτείνουμε, οι περιποιήσεις να γίνονται κάθε  χρόνο για 4 – 6 συνεδρίες και η χρήση κατάλληλων προϊόντων στο σπίτι να μην σταματήσει ποτέ.

TSIKOURI_03

Ακμή μετά τα 40: Γιατί εμφανίζεται και υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί;

Η ακμή μετά τα 40 είναι ήπιας έως μέτριας μορφής και εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του πηγουνιού, την περιοχή της κάτω γνάθου, του πηγουνιού και μερικές φορές στις παρειές. Ανάλογα με τις βλάβες τις ακμής που παρουσιάζονται, διακρίνεται σε βλατιδοφλυκατινώδη ή στην πιο ήπια φαγεσωρική ακμή (μαύρα και λευκά στίγματα). Η συγκεκριμένη ακμή, ονομάζεται ακμή ενηλίκων. Μπορεί να εμφανιστεί μετά το 25ο έτος (όψιμη) ή μπορεί κάποιος να έχει ακμή από την εφηβεία και να μην υποχωρήσει, αλλά να συνεχίσει μετά το 25ο έτος (επίμονη).

Γιατί εμφανίζεται;

Κυρίως εμφανίζεται λόγω ορμονικών μεταβολών και όπως οι είναι πλέον γνωστό, μεγάλο ρόλο για την εμφάνιση της ακμής παίζει το άγχος, το οποίο ευθύνεται για τις μεταβολές των ορμονών. Οι συνθήκες εργασίας παίζουν ρόλο για την εμφάνιση της ακμής ενηλίκων, π.χ εργασία σε υγρό και θερμό κλίμα ή χρήση προστατευτικού επαγγελματικού εξοπλισμού (π.χ προστατευτικές μάσκες) Η λήψη κάποιων φαρμάκων (αντισυλληπτικά με προγεστερόνη, αντικαταθλιπτικά κλπ) Η λανθασμένη χρήση καλλυντικών προϊόντων, χωρίς την συμβουλή από πτυχιούχο αισθητικό – κοσμετολόγο. Πολλά καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν είναι κατάλληλα ποιοτικά για να τα χρησιμοποιεί ένα άτομο που εμφανίζει ακμή και ταυτόχρονα έχει και ανάγκη από αντιγήρανση. Παρατηρείται σε κυρίως σε γυναίκες, αλλά αν εμφανιστεί σε άντρες είναι πιο έντονα τα συμπτώματα. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί; Στο κέντρο αισθητικής Figura Helena, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ακμή μετά τα 40, σεβόμαστε τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει ένα ποιο ώριμο δέρμα με ακμή και συνδυάζουμε την αντιγήρανση με την ρύθμιση της ακμής. Αντιμετωπίζεται συνδυάζοντας μεταξύ τους τα συστήματα αναδόμησης της pH formula και εφαρμόζοντας το ELOS AC - Syneron (παλμικό φως μαζί με ραδιοσυχνότητες). Συνήθως απαιτούνται 4 – 6 συνεδρίες κάθε 15 – 20 μέρες με ταυτόχρονη χρήση προϊόντων στο σπίτι (πριν και μετά τις περιποιήσεις).

TSIKOURI_02

Υπερμελάχρωση: Τι είναι, αιτίες εμφάνισης και ανάλυση των μη επεμβατικών λευκαντικών μεθόδων.

Οι Δυσχρωμίες ή Πανάδες ή Χλόασμα ή Μέλασμα (στην ιατρική ορολογία) είναι η ίδια κατάσταση. Το χαρακτηριστικό του μελάσματος είναι ακανόνιστες επίπεδες κηλίδες ή πλάκες, με χρώμα που ποικίλει από ανοικτό καφέ εώς σκούρο καφέ. Συνήθως εμφανίζεται σε περιοχές του σώματος που εκτίθεντε περισσότερο στον ήλιο (π.χ προσωπο, ντεκολτέ, χέρια). Ο κύριος παράγοντας δημιουργίας τους είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση μελάσματος – υπερμελάχρωσης είναι:

• Κύριος εκλητικός παράγοντας είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (ήλιος και solarium). To μέλασμα επιδεινώνεται ή εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και από την στιγμή της πρώτης εμφάνισης και εφόσον δεν ξεκινήσει κάποια αγωγή το άτομο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα επιδεινωθεί.

• Κληρονομικοί (συχνότερα σε σκούρους φωτότυπους κατά Fitzpatrick III – IV, δηλαδή σε πιό μελαχρινές επιδερμίδες)

• Ορμονικοί (ενδοκρινικές διαταραχές, εγκυμοσύνη, χρήση αντισυλληπτικών)

• Φωτοτοξικά φάρμακα

• Μετά από βαθιά peeling, τραυματισμό του δέρματος, έγκαυμα και ιδιαίτερα όταν ακολουθήσει έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Εμείς προτείνουμε: • Ήπια και ελεγχόμενη χημική απολέπιση, ώστε να αφαιρέσουμε την χρωστική εξωτερικά στην επιδερμίδα, με ταυτόχρονη χρήση αντιφλεμονδων και αντιοξειδωτικών συστατικών (συστήματα αναδόμησης pH formula) • Ενίσχυση του πάχους του χορίου Επιτυγχάνεται με ήπιο ερεθισμό των ινοβλαστων, που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, όπως οι MESO resurfacing – Ph formula, που συνδυάζουν μαζί με τα βασικά συστήματα αναδόμησης και συσκευές needling, για την ενίσχυση του χορίου. Επίσης η χρήση βιταμινούχων δερμοκαλλυντικών με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Α ή Β3 ή C, ενισχύoυν το πάχος του χορίου και δρούν φωτοπροστατευτικά. • Χρήση λευκαντικών παραγόντων • Χρήση αναστολέων της τυροσινάσης • Χρήση μεθόδου ELOS SR (συνδυασμός IPL- Επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης & RF - Ραδιοσυχνοτήτων)

Αποστολή «ρυτίδες»: Από ποια ηλικία ξεκινάει η σωστή πρόληψη και πώς εξελίσσεται;

Για εμάς, η αντιρυτιδική φροντίδα ξεκινάει από την στιγμή που γεννιόμαστε και το δέρμα μας εκτίθεται, στην UVA και UVB ακτινοβολία. Για αυτό το αντιηλιακό είναι και πρέπει να είναι το πρώτο αντιγηραντικό προϊόν του καθενός. Ας πούμε όμως, πως δεν εκπαιδευτήκατε από μικροί να προσέχετε την αλόγιστη έκθεση, στον ήλιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε από ΣΗΜΕΡΑ.

Μετά τα 30 – 35, μπορεί κάποιος να κάνει κάθε χρόνο, προληπτικά 4 περιποιήσεις αναδόμησης στο κέντρο αισθητικής, κάθε 15 – 20 μέρες. Στην πρόληψη βοηθάνε και περιποιήσεις με Βιταμίνη C (V.I.T.A.C). Φυσικά ανά 10ετία, οι ανάγκες στην αντιγήρανση, αυξάνονται.

TSIKOURI_06

Σημάδια γήρανσης: Πώς εξαφανίζονται χωρίς νυστέρι;

Η γήρανση χωρίζεται σε: - Ενδογενή. Οφείλεται στην φυσιολογική γήρανση. - Εξωγενή. Οφείλεται στο περιβάλλον, στο κάπνισμα, στην κακή διατροφή, στην και κυρίως στην UVA και UVB ακτινοβολία και επιταχύνει την φυσιολογική γήρανση. Πολλές φορές αναφέρεται και ως φωτογήρανση. - Τα σημάδια της γήρανσης, οφείλονται κυρίως στην εξωγενή γήρανση. Παρατηρούμε: - Υπερμελαγχρώσεις (πανάδες) - Λεπτές ρυτίδες - Βαθιές ρυτίδες (εκφραστικές ή δυναμικές ή στατικές) - Μεταβολή της υφής του δέρματος - Επιδερμική χαλάρωση -Μικρά διεσταλμένα κόκκινα αγγεία (τηλεγγειεκτασίες) - Το δέρμα χάνει τον όγκο του - Απώλεια νερού Από τα παραπάνω σημάδια γήρανσης, με το νυστέρι μπορούν να αντιμετωπιστούν, μόνο η επιδερμική χαλάρωση και οι ρυτίδες. Όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται με εξειδικευμένες περιποιήσεις αισθητικής, όπως τα συστήματα αναδόμησης της pH formula και φυσικά χωρίς να παραμορφώνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η περιποιήσεις αποσκοπούν στην διέγερση της σύνθεσης κολλαγόνου και τον σχηματισμό ινών ελαστίνης, στην ρύθμιση της κυτταρικής διαίρεσης, στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, στην αναστολή της δράσης του ενζύμου τιροσινάση που ευθύνεται για την παραγωγή μελανίνης στα υπερενεργοποιημένα μελανοκύτταρα. Στο Figura Helena, πιστεύουμε πως οι μέθοδοι αντιγήρανσης και ανάπλασης, οφείλουν να σέβονται περισσότερο το δέρμα και να προσπαθούν να το ενισχύουν.

Η σημασία της επίσκεψης σε ειδικά δερματολογικά κέντρα και εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής και γιατί δεν πρέπει να αμελούμε την φροντίδα του προσώπου μας;

Μάλλον, να διατυπώσουμε διαφορετικά την ερώτηση. Τι σημαίνει εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής; Αυτό, που θα σας φροντίσει πτυχιούχος αισθητικός - κοσμετολόγος, δηλαδή απόφοιτος ΤΕΙ. Έχει πολύ καλή γνώση της φυσιολογίας του δέρματος και της δράσης των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία.

Στο Κέντρο αισθητικής Figura Helena, σε συνεργασία με τους αισθητικούς της Ph formula, προγραμματίζουμε κατά διαστήματα, συναντήσεις με τους πελάτες μας, με σκοπό την διάγνωση του δέρματος, με ειδικό διαγνωστικό μηχάνημα, το οποίο βγάζει φωτογραφίες με ειδικά φίλτρα, και δείχνει τις ανάγκες, που έχει το δέρμα σας, και τα προβλήματα που πρόκειται να εμφανιστούν στο μέλλον. Επίσης μετράει την υγρασία, την ελαστικότητα και τα λιπίδια του δέρματος σας. Έτσι έχουμε το πλήρες προφίλ του δέρματός σας, και είμαστε σε θέση, να σας προτείνουμε, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα φροντίδας και πρόληψης.   Δες περισσότερα στο figura.gr

Λάβε μέρος στον διαγωνισμό εδώ 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i