Θέλεις κι εσύ φρύδια με έντονη γωνία; Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για καλοσχηματισμένα φρύδια

Ακολούθησε τον οδηγό της beauty editor και απογείωσε το βλέμμα σου.

shutterstock_524292391 By Serg Zastavkin

Πολλά έχουν γραφτεί για τα φρύδια με έντονη γωνία, αλλά αν θέλεις να έχεις πραγματικά καλοσχηματισμένα φρύδια δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις συμβουλές της beauty expert.

1. Ποιο είναι το τέλειο σχήμα;

Διάβασε επίσης: Λάδι καρύδας για δυνατά μαλλιά, πυκνά φρύδια (και άλλοι 5 τρόποι να το χρησιμοποιείς!)

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου είναι αυτά που θα σε οδηγήσουν στο σχεδιασμό του σωστού μήκους και σχήματος των φρυδιών. Αν χωρίσεις στα τρία το φρύδι, το παχύ τμήμα ξεκινά από την άκρη μιας νοητής κάθετης γραμμής που καταλήγει στο πτερύγιο της μύτης. Το τόξο, δηλαδή η καμπύλη του φρυδιού, θα πρέπει να είναι στο μέσο και η λεπτή του άκρη θα πρέπει να εξέχει ελάχιστα από την εξωτερική γωνία του ματιού. Top tip: Υπολόγισε τις αποστάσεις χρησιμοποιώντας ένα λευκό μολύβι σαν οδηγό.

2. Πώς θα τονίσεις τα αραιά φρύδια;

Διάβασε επίσης: Πώς να τονίσω τα φρύδια μου; Μολύβι, σκόνη ή τζελ; Τι πρέπει να χρησιμοποιείς;

Χρησιμοποιώντας μολύβι, τζελ ή την ειδική σκιά φρυδιών – η καλύτερη λύση για αρχάριες. Στις καστανές η ιδανική απόχρωση των φρυδιών είναι δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αντίθετα, αν τα μαλλιά είναι ξανθά ή αν έχεις πολλά και λευκά φρύδια, θα πρέπει να τονιστούν με δύο τόνους πιο σκούρα απόχρωση. Top tip: Για να μην αγριέψει το βλέμμα, τονίζεις τα φρύδια με μικρές κοφτές μολυβιές ακολουθώντας τη φορά των τριχών.

3. Τι χρώμα να τα βάψεις;

Όταν κάνεις μια δραματική αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου, αλλάζεις και το χρώμα των φρυδιών. Ποτέ όμως μόνη σου στο σπίτι. Θα πρέπει να αφήσεις τους ειδικούς να κάνουν την αλλαγή. Top tip: Μια πρόχειρη αλλά επαγγελματική λύση είναι να απλώσεις στα φρύδια μάσκαρα για να σκουρύνεις ή κονσίλερ για να ξανοίξεις.

4. Τα βγάζεις από πάνω;

Διάβασε επίσης: Tέλεια γεμάτα φρύδια σε 30'' (τα πιο εύκολα tips χωρίς τσιμπιδάκι!)

Καλό είναι να μην προσπαθήσεις να δώσεις σχήμα στα φρύδια αποτριχώνοντάς τα από την πάνω πλευρά, γιατί κινδυνεύεις να καταστρέψεις τη φυσική τους καμπύλη. Top tip: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το χνούδι πάνω από τα φρύδια είναι η τεχνική threading, χρησιμοποιώντας μια κλωστή – το κάνουν μόνο οι επαγγελματίες αισθητικοί.

5. Ποιο είναι το καλύτερο τσιμπιδάκι φρυδιών;

Το μυτερό ή αυτό με τις κοφτές άκρες; Οι επαγγελματίες συνήθως θεωρούν πιο εργονομικά τα τσιμπιδάκια με τη λοξή άκρη τα οποία χρησιμοποιούν για να αφαιρούν γρήγορα με τη φαρδιά πλευρά τις πιο μακρινές τρίχες, ενώ με τη μύτη καθαρίζουν το τόξο από τις κοντές τριχούλες. Top tip: Στα brow bar της Βenefit, στα καταστήματα Sephora, εξειδικευμένες αισθητικοί μπορούν να διορθώσουν ή να αλλάξουν το σχήμα των φρυδιών σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i