Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά μου; 3 λάθη που σε εμποδίζουν να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι

Ετοιμάσου να γίνεις Ραπουνζέλ!

windswept-young-woman-with-blond-hair-picture-id493304716
γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά

Προσπαθείς εδώ και χρόνια να μακρύνεις τα μαλλιά σου, αλλά ό,τι και να κάνεις το μήκος τους μοιάζει να είναι -σχεδόν- το ίδιο! Σου θυμίζει κάτι; Αν αναρωτιέσαι «γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου με τίποτα», αυτό το κείμενο είναι για εσένα! Ακολουθούν οι 3 βασικές αιτίες πίσω από αυτό το τόσο συχνό πρόβλημα:

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά;

1. Κάνεις υπερβολικό styling

Αλήθεια, πόσο συχνά χτενίζεις, βουρτσίζεις, βάφεις και ισιώνεις τα μαλλιά σου; Αν απάντησες «συχνά», «πολύ συχνά» ή «κάθε μέρα», τότε πολύ πιθανόν να βρήκαμε ήδη την αιτία του προβλήματός σου! Το βίαιο βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας, ενώ το heat styling και οι βαφές την αφυδατώνουν και την ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα να αδυνατεί να μακρύνει.

Εξίσου βλαβερά για την υγεία των μαλλιών είναι και ορισμένα χτενίσματα, όπως οι πολύ σφιχτές αλογοουρές και οι κότσοι, που με τον καιρό μπορούν να προκαλέσουν και αυτά σπάσιμο της τρίχας.

2. Δεν κουρεύεσαι όσο συχνά θα έπρεπε

Το ξέρουμε ότι ακούγεται λίγο παράδοξο, αλλά τα τακτικά κουρέματα μπορούν στην πραγματικότητα να σε βοηθήσουν να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Για την ακρίβεια θα πρέπει να κουρεύεις τις άκρες για να απομακρύνεις την ψαλίδα κάθε 4-6 εβδομάδες. Αποφεύγοντας τον κομμωτή σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να μεγαλώνεις την ψαλίδα, με αποτέλεσμα η τρίχα τελικά να σπάει και να μη μακραίνει. Το ήξερες; Το έμαθες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i