Γλυπτική γλουτών: Γίνεται να αλλάξω το σχήμα των γλουτών μου;

Πώς λειτουργεί η γλυπτική γλουτών με ενθέματα ή λιπομεταφορά.

shutterstock_107440778 By Syda Productions

Από τα αρχαιοελληνικά αγάλματα μέχρι τις αναγεννησιακές φιγούρες, οι καλoσχηματισμένοι και σφριγηλοί γλουτοί εξέπεμπαν πάντα υγεία και νιάτα. Η μέθοδος gluteal sculpting ή γλυπτική των γλουτών μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές καινοτόμες τεχνικές για τη βελτίωση αυτής της περιοχής.

Τι είναι το gluteal sculpting

‣ Η γλυπτική των γλουτών μπορεί να περιλαμβάνει τη λιποαναρρόφηση κάποιων περιοχών, τη λιπομεταφορά (λιπομεταμόσχευση-lipografting), τη διενέργεια ανορθώσεων (lifts) σε κάποια σημεία καθώς και την πιθανή χρήση ενθεμάτων.

‣ Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα και μετά από μελέτη των ειδικών χαρακτηριστικών, συζήτηση με τον ασθενή για το ιδανικό αποτέλεσμα και, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά που σε κάθε φυλετική ομάδα μπορούν να κάνουν την περιοχή «ελκυστική», φτιάχνουμε το πλάνο της επέμβασης.

‣ Η μελέτη του ύψους της λεκάνης, του εύρους της, η παρατήρηση της κατανομής του όγκου των γλουτών σε κάθε τεταρτημόριό του καθώς και ο βαθμός πτώσης των γλουτών καθοδηγούν τον πλαστικό χειρουργό στην ανάληψη των ενεργειών εκείνων που θα αποκαταστήσουν τις σωστές αναλογίες.

‣ Όροι όπως «brazilian butt lift» ή και «Miami thong lift» δεν είναι παρά εμπορικές ονομασίες από τμήματα της συνολικής επέμβασης που καλείται «γλυπτική των γλουτών».

Ενθέματα ή λιπομεταφορά;

Η χρήση των ενθεμάτων στους γλουτούς περιορίζεται σήμερα μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει αρκετό λίπος για τη λιπομεταμόσχευση. Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό, γιατί:

Πρώτον, οι περισσότερες επιπλοκές των επεμβάσεων με ενθέματα εμφανίζονταν στους βαρύτερους ασθενείς (ΒΜΙ>28), οι οποίοι πλέον μπορούν να δεχτούν λιπομεταμόσχευση.

Δεύτερον, στους ασθενείς που δεν υπάρχει αρκετό διαθέσιμο λίπος (ΒΜΙ<20) οι επεμβάσεις με χρήση ενθεμάτων δεν εμφανίζουν συχνά επιπλοκές.

Και το αποτέλεσμα;

‣ Η χρήση ειδικών τεχνολογιών στη φάση της λιποαναρρόφησης (Power Assisted Liposuction/PAL, Vaser, Body Jet) και ενδεχομένως η χρήση βλαστοκυττάρων είναι παράγοντες που εξασφαλίζουν την ποιότητα και τη διάρκεια του αποτελέσματος.

Οι τομές ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να είναι από πολύ μικρές για τη λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά έως και συνδυασμός τους με μία τομή ανάμεσα στους γλουτούς για την ανόρθωση (Miami thong lift).

Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Δημήτρη Δρακωτό, MD (www.art-surgery.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i