Good for you and the planet | Οι νέοι στόχοι της ομορφιάς

Η Sephora και η Sephora Collection παρουσιάζουν τις ισχυρές δεσμεύσεις τους για την υποστήριξη μιας πιο υπεύθυνης ομορφιάς

natural-beauty-picture-id1189894436
Good for you and the planet | Οι νέοι στόχοι ομορφιάς που θέτει η SephoraΣτις μέρες μας, μόνα τα χαρακτηριστικά της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας δεν αρκούν για να γίνει ένα καλλυντικό προϊόν το αγαπημένο μας. Όσοι ασχολούνται με το μακιγιάζ και την περιποίηση του προσώπου, είτε πρόκειται για επαγγελματίες make up artists και youtubers, είτε για ενημερωμένες beauty shoppers, έχουμε προσθέσει άλλον έναν παράγοντα στα κριτήρια επιλογών μας.  Και αυτός δεν είναι άλλος από τη συνειδητή επιθυμία για απόκτηση καλλυντικών με vegan συνθέσεις και φυσικά συστατικά αλλά και για ανακυκλώσιμες και βιώσιμες συσκευασίες. Πρωτοπόρος σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρία Sephora δημιούργησε “ετικέτες” για επιλεγμένα προϊόντα τα οποία πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας.

Good For All & Good For a Better Planet

Η Sephora στοχεύει να ενημερώσει και να καθοδηγήσει τους πελάτες της στην αναζήτησή τους για προϊόντα που είναι “good for you” και “good for the planet”. Έτσι από το Σεπτέμβριο του 2020 η εισάγει τέσσερις ετικέτες στο www.sephora.gr οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους:

Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Good for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές.

Good for vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.

Good for recycling: Προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν στους ειδικούς κάδους στα καταστήματα.

Κάποια από τα αποκλειστικά brands μακιγιάζ, skincare και αρωμάτων, που ήδη υπάρχουν στα καταστήματα εδώ και πολλά χρόνια έχουν προϊόντα τα οποία εντάσσονται σε αυτές τις ετικέτες. Ένα από αυτά είναι και το house brand, Sephora Collection, το οποίο πάνω από 12 χρόνια πριν, επέλεξε να πάει ένα βήμα πιο πέρα από τους διεθνείς κανονισμούς, ακολουθώντας πιστά μία λίστα με πάνω από 1400 συστατικά τα οποία το brand απαγόρευσε ή περιόρισε στις συνθέσεις του.

Η Sephora Collection επανασυστήνεται στο κοινό

Μέχρι το τέλος του 2020, τα περισσότερα από τα προϊόντα της Sephora Collection και τα νέα foundation θα βασίζονται σε περισσότερο από 90% φυσικά συστατικά. Έμφαση δίνεται στην επιλογή των πρώτων υλών καθώς το brand θέλει να μην υπάρχει ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης, σε όλα τα προϊόντα του, μέχρι το 2025.

Το brand κάνει επίσης λοιπόν όλες τις νέες συσκευασίες του όσο πιο ελαφριές και με όσο λιγότερο πλαστικό γίνεται, ενώ δεσμεύεται όλα τα πλαστικά από πετροχημικά συστατικά να αποσυρθούν μέχρι το 2025. Απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στη χρήση πλαστικού που ανακυκλώνεται ή είναι φυτικής προέλευσης.

Σημαντικά βήματα

Το 2018, η Sephora Collection λάνσαρε τα Lipstories, τα πρώτα κραγιόν χωρίς μαγνήτη, με οικολογική συσκευασία από χαρτόνι προερχόμενο από βιώσιμη δασοπονία.  Οι σειρές πινέλων ανασχεδιάστηκαν επίσης: αντί να φιλοξενούνται σε πλαστική συσκευασία, μπήκαν σε συσκευασίες από χαρτί βιώσιμης δασοπονίας ενώ και τα μελάνια ήταν φυτικής προέλευσης.

Τα πλαστικά φίλμ που χρησιμοποιούνταν για να ξεδιπλώνονται οι υφασμάτινες μάσκες αφαιρέθηκαν από τη συσκευασία με στόχο να μειωθεί πλαστικό κατά 20% και κατ’επέκταση να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα κατά 32 τόνους. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα μπουκάλια των serum προσώπου είναι πλέον από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ στα προϊόντα φροντίδας χειλιών, το πλαστικό έχει μειωθεί (7.5 τόνους) και το αλουμίνιο έχει αφαιρεθεί από το tube (5.5 τόνους).

Επίσης, η Sephora Collection λανσάρει μια νέα επαναστατική υβριδική σειρά που ονομάζεται CARE, με all-in-one προϊόντα μακιγιάζ και φροντίδας.

Συντονισμένες ενέργειες

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην επιλογή των πρώτων υλών, ιδιαίτερα των ευαίσθητων συστατικών, ζητώντας από τους προμηθευτές μας πιστοποιητικό βιώσιμης προέλευσης. Η συσκευασία από χαρτόνι για τη σειρά Good for skin.you.all γίνεται από χαρτί βιώσιμης δασοπονίας. Μέχρι το 2022, το brand στοχεύει να επεκτείνει αυτή την προδιαγραφή σε όλα τα προϊόντα του που έχουν χαρτόνι, χαρτί και ξύλο. Επίσης, τα μαντηλάκια καθαρισμού από βαμβάκι γίνονται από 100% πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι.

Επιπλέον κινήσεις

Αυτές οι πρωτοβουλίες επεκτείνονται πέρα από τα προϊόντα. Εδώ και αρκετούς μήνες, όλες οι υπηρεσίες της Sephora Collection υιοθετούν νέες πρακτικές με στόχο:

  • Να μειωθεί η σπατάλη των φυσικών πόρων όσον αφορά στις προθήκες των καταστημάτων, τα υλικά marketing και εκπαίδευσης
  • Να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιστοποιώντας κυρίως την αλυσίδα των logistics
  • Να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε πληθυσμιακές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη

Αυτές οι πρωτοβουλίες επεκτείνονται πέρα από τα προϊόντα. Εδώ και αρκετούς μήνες, όλες οι υπηρεσίες της Sephora Collection υιοθετούν νέες πρακτικές με στόχο:

Να μειωθεί η σπατάλη των φυσικών πόρων όσον αφορά στις προθήκες των καταστημάτων, τα υλικά marketing και εκπαίδευσης.

Να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιστοποιώντας κυρίως την αλυσίδα των logistics.

Να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη σε πληθυσμιακές ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i