Καλλύνω

Το κέντρο αισθητικής «καλλύνω» στους Αμπελόκηπους αποτελεί μια όαση χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας. Ένας χώρος όμορφος και φιλικός που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας που προσφέρονται με επαγγελματισμό αλλά και προσωπική φροντίδα.

KALLYNO_05-650x960

Γιατί να επισκεφτούμε το εκάστοτε κέντρο και τι υπηρεσίες μπορούμε να απολαύσουμε;

Το κέντρο αισθητικής «καλλύνω» αποτελεί μια όαση χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας. Ένας χώρος όμορφος και φιλικός που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ομορφιάς και ευεξίας που προσφέρονται με επαγγελματισμό αλλά και προσωπική φροντίδα. Εδώ τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και κορυφαίοι οίκοι καλλυντικών βρίσκονται στα χέρια έμπειρων αισθητικών ικανών να παρέχουν την καταλληλότερη θεραπεία για τις δικές σας προσωπικές ανάγκες.

Η συνεχής ενημέρωσή μας για τα νέα δεδομένα στον κλάδο της αισθητικής, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά δερματικά προβλήματα που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζονταν επεμβατικά. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε επιστημονικές υπηρεσίες αισθητικής προσώπου, σώματος μόνιμης και προσωρινής αποτρίχωσης, μακιγιάζ καθώς και υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας. Με γνώση συνέπεια , αγάπη για την αισθητική και τον άνθρωπο και με σύμμαχο τις πιο σύγχρονες μεθόδους αισθητικής, φροντίζουμε πάντα να αναδείξουμε τον καλύτερό σας εαυτό.

KALLYNO_02

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση της ροδόχρους ακμής και πόσο χρονικό διάστημα καλύπτει η θεραπεία;

Η ροδόχρους ακμή είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική νόσος, που εμφανίζεται στην ενήλικο ζωή (συνήθως μεταξύ 30-50). Συχνότερα προσβάλει άτομα με ανοιχτό φωτότυπο και εκδηλώνεται με ερύθημα στο κέντρο του προσώπου (μύτη ,παρειές) και τελαγγειεκτασία ενώ ορισμένες φορές συνοδεύεται από φλεγμονώδεις βλάβες (βλατίδες, φλύκταινες). Επειδή ακριβώς είναι μια χρόνια νόσος, η θεραπεία της είναι συμπτωματική.

Η θεραπεία που προτείνεται είναι αυτή της χρόνιας ερυθρότητας (CR) της PHformula που ολοκληρώνεται μετά από έξι περίπου συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2-3 εβδομάδων. Απαραίτητη είναι η χρήση των κατάλληλων προϊόντων της PHformula κατά της διάρκειας της θεραπείας, αλλά και μετά, για να μπορούμε να κρατήσουμε τη ροδόχρου νόσο σε ύφεση. Η συνδυαστική χρήση έντονου παλμικού φωτός(IPL) επίσης βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας που οφείλεται στα διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία. Απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού και συστήνεται η αποφυγή των παραγόντων που προκαλούν την έξαρση της νόσου (αλκοόλ, πικάντικα φαγητά, απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας κλπ.).

Ακμή μετά τα 40: Γιατί εμφανίζεται και υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί;

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται ακμή μετά τα 40. Κυριότερη αιτία είναι οι ορμονικές διαταραχές. Ακόμα το άγχος και ψυχολογικοί παράγοντες συμμετέχουν ενεργά στην εμφάνιση της ενήλικης ακμής μέσω των ορμονικών αλλαγών που προκαλούν. Ορισμένα φάρμακα επίσης είναι γνωστά ότι προκαλούν ακμή ενώ και κάποια καλλυντικά και κακής ποιότητας προϊόντα μακιγιάζ ενοχοποιούνται γι΄ αυτό. Τέλος, οι συνθήκες εργασίας κάποιες φορές επιδεινώνουν την ακμή.( π.χ. εργασία σε θερμό και υγρό περιβάλλον, χρήση ιατρικής μάσκας κ.α.). Η ακμή μπορεί να είναι φαγεσωρική ή και να παρουσιάζει φλεγμονώδη στοιχεία συνήθως στο κάτω τριτημόριο του προσώπου. Για την αντιμετώπισή της προτείνονται:

• Θεραπεία A.C.N.E. της PHformula για την αντιμετώπιση των παραγόντων που προκαλούν την ακμή (σμηγματόρροια, υπερκεράτωση, βακτηριακή αποίκιση – φλεγμονή).

• Θεραπεία A.G.E. της PHformula για να βοηθήσουμε την ανάπλαση του δέρματος μετά την ακμή και παράλληλα να βελτιώσουμε πιθανά σημάδια γήρανσης.

• Χρήση παλμικού φωτός για την αντιμετώπιση των φλεγμονωδών στοιχείων και για την ανάπλαση του δέρματος.

• Χρήση κατάλληλων προϊόντων στο σπίτι.

KALLYNO_03

Υπερμελάχρωση: Τι είναι, αιτίες εμφάνισης και ανάλυση των μη επεμβατικών λευκαντικών μεθόδων.

Υπερμελάχρωση είναι η εντοπισμένη αύξηση του χρώματος του δέρματος, είτε λόγω αύξησης του αριθμού των μελανοκυττάρων είτε λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης από κανονικά σε αριθμό μελανοκύτταρα. Οι πανάδες, το χλόασμα, οι φακίδες οι μελαχρωτικές κηλίδες αποτελούν μορφές υπερμελάχρωσης . Αυτές μπορεί να είναι:

• επιδερμικές (όταν εντοπίζονται στην επιδερμίδα)

• χοριακές (όταν εντοπίζονται στο θηλώδες τμήμα του χορίου)

• μικτές (όταν εντοπίζονται τόσο στην επιδερμίδα όσο και στο χόριο).

Ποια όμως είναι τα αίτια που δημιουργούν υπερμελάχρωση; Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές αλλαγές και η γενετική προδιάθεση αποτελούν σίγουρα τα κύρια αίτια. Άλλοι παράγοντες που ευθύνονται για την δημιουργία δυσχρωμιών είναι η χρήση διαφόρων φαρμάκων η άλλων προϊόντων (π.χ. αρώματα) που προκαλούν φωτοευαισθησία καθώς και ο τραυματισμός του δέρματος π.χ μετά από αποτρίχωση ή ακμή που μπορεί να δημιουργήσει μετατραυματική υπερμελάχρωση.

Για την αντιμετώπισή τους έχουμε δύο στόχους:

• Την απομάκρυνση των χρωματισμένων κερατινοκυττάρων

• Την μείωση της παραγωγής μελανίνης (μέσω συστατικών-ανασταλείς της τυροσινάσης). Η θεραπευτική μέθοδος που θα ακολουθήσουμε εξαρτάται από το είδος των δυσχρωμιών και την έκταση του προβλήματος. Όταν οι δυσχρωμίες είναι πολύ περιορισμένες (1-2) περιγεγραμμένες και σχετικά πρόσφατες προτείνουμε ειδική αγωγή στο σπίτι και χρήση αντιηλιακού ενώ γίνεται τοπική αγωγή με IPL 3-4 φορές μια φορά το μήνα. Σε πιο γενικευμένα προβλήματα προτείνουμε την εφαρμογή των συστημάτων αναδόμησης M.E.L.A. της PHformula. Προτείνεται για μια αγωγή που δίνει ορατά αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υφή της επιδερμίδας (μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων). Απαραίτητη είναι η ειδική αγωγή στο σπίτι και η ορθή χρήση αντιηλιακών. Ορισμένες φορές μπορεί να γίνει συνδυαστική αγωγή της M.E.L.A. με το IPL.

Επίσης η μεσοθεραπεία με ειδικά λευκαντικά κοκτέιλ μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά την θεραπεία των δυσχρωμιών. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να εκπαιδεύσουμε τους ασθενείς που έχουν εμφανίσει υπερμελάχρωση να χρησιμοποιούν πάντα στην καθημερινή τους φροντίδα, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, κάποιο προϊόν που να στοχεύει στην αναστολή της δημιουργίας δυσχρωμιών, και βεβαίως αντιηλιακό.

KALLYNO_04

Αποστολή «ρυτίδες»: Από ποια ηλικία ξεκινάει η σωστή πρόληψη και πώς εξελίσσεται;

Οι ρυτίδες αποτελούν ένα από τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Από την ηλικία των είκοσι ετών ακόμα, αρχίζει να επιβραδύνεται η φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό. Ωστόσο οι πρώτες ορατές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους αργότερα και η διαδικασία ανάπτυξης τους στον καθένα εξαρτάται από γονιδιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Και ενώ μπορεί η δημιουργία ρυτίδων να αποτελεί μια φυσική διαδικασία ενισχύεται από διάφορους παράγοντες. Η έκθεση στο ήλιο, το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ορμονικές αλλαγές και η υπερτονικότητα του προσώπου (έντονες συσπάσεις) είναι οι κυριότερες από αυτούς.

Η σωστή πρόληψη των ρυτίδων πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς με:

• Καλή ενυδάτωση

• Χρήση αντιηλιακού

• Αντιοξειδωτική θωράκιση του δέρματος με κατάλληλα προϊόντα και αγωγές (π.χ. VitC)

• Ενίσχυση της αναδόμησης της επιδερμίδας και του μηχανισμού παραγωγής κολλαγόνου.

Οι θεραπείες που προτείνονται ανάλογα με το είδος, το βάθος των ρυτίδων και της γενικότερης κατάστασης του δέρματος είναι:

• Θεραπείες αναδόμησης της PHformula A.G.E. και meso glow

• Μεσοθεραπεία προσώπου με κατάλληλα κοκτέιλ δραστικών συστατικών (υαλουρονικό, βιταμίνες, πεπτίδια κ.α.)

• Skin needling. Εδώ με μια μικροσκοπική συσκευή που καταλήγει σε πολλές ακίδες πραγματοποιούμε μικρούς ¨νυγμούς¨ στο δέρμα που διεγείρουν τους ινοβλάστες, αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ενεργοποιούν την διαδικασία ανάπλασης του προσώπου

• Αύξηση της ενεργοποίησης των ινοβλαστών με IPL (έντονο παλμικό φώς) και RF (ραδιοσυχνότητες). Το κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα είναι απολύτως εξατομικευμένο και προτείνεται και η κατάλληλη αγωγή στο σπίτι.

Σημάδια γήρανσης: Πώς εξαφανίζονται χωρίς νυστέρι;

Η γήρανση του δέρματος αποτελεί το συνδυαστικό αποτέλεσμα της ενδογενούς γήρανσης (φυσιολογική γήρανση που προσβάλει όλα τα όργανα) και της εξωγενούς γήρανσης που οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων που επιταχύνουν τη φυσιολογική γήρανση (ήλιος, κάπνισμα, κακή διατροφή, ρύπανση περιβάλλοντος, άγχος κ.α.).

Xαρακτηρίζεται από:

• Απώλεια ελαστικότητας-χαλάρωση

• Εμφάνιση επιφανειακών ανωμαλιών (ρυτίδες, κηλίδες, μικρά αγγεία)

• Μεταβολή της υφής του δέρματος (πάχυνση ή λέπτυνση). Η τάση πλέον της εποχής είναι η μη επεμβατική αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος. Πως όμως μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό; Κοινός στόχος όλων των σύγχρονων μεθόδων αντιγήρανσης είναι να δώσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα στο δέρμα ώστε να το ¨αναγκάσουμε¨ να λειτουργεί με πιο νεανικούς ρυθμούς (αύξηση του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων, αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, ελαστίνης κλπ).

Τα μέσα που έχουμε γι΄ αυτόν το σκοπό είναι πολλά:

• Τα συστήματα αναδόμησης της PHformula (A.G.E., meso glow, INSTANT, MELA) δίνουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα σημάδια γήρανσης (ρυτίδες, χαλάρωση, κηλίδες)

• Η μεσοθεραπεία με τα κατάλληλα κοκτέιλ επίσης χρησιμοποιούνται γι΄ αυτό το σκοπό

• Το skin needling με ταυτόχρονη χρήση αντιγηραντικών κοκτέιλ προάγει την αναδόμηση της επιδερμίδας

• Το IPL (έντονο παλμικό φώς) και οι RF (ραδιοσυχνότητες) όπως και ο συνδυασμός τους στην τεχνολογία elos ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία ανάπλασης του δέρματος.

Η σημασία της επίσκεψης σε ειδικά δερματολογικά κέντρα και γιατί δεν πρέπει να αμελούμε την φροντίδα του προσώπου μας.

Είναι κοινά παραδεκτό ότι ένα όμορφο και υγειές πρόσωπο, επιδρά θετικά στη ψυχολογία και τονώνει τη αυτοπεποίθηση μας. Συμβάλει στη βελτίωση των κοινωνικών μας σχέσεων, της εργασίας μας και τελικά της ποιότητας της ζωής μας. Είναι επίσης γνωστό ότι η πρόληψη, σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερη από την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων. Άλλωστε αυτή είναι και η προσταγή της σύγχρονης εποχής. Η εφαρμογή όσο το δυνατό μη επεμβατικών μεθόδων στην προσπάθεια μας να έχουμε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Γι΄ αυτό από νωρίς, θα πρέπει να εμπιστευτούμε στα χέρια των κατάλληλων ανθρώπων την φροντίδα του δέρματός μας.   Μάθε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Facebook www.facebook.com/kallynokentroaisthitikis

Λάβε μέρος στον διαγωνισμό εδώ 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i