Νέες μέθοδοι πλαστικής για το στήθος και τις ρυτίδες

Νέες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στο στηθος και στις ρυτίδες στο πρόσωπο αλλάζουν το τοπίο στην αισθητική χειρουργική στην Ελλάδα!

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, πλαστικό χειρουργό, Diplomate of  European Board of Plastic Surgery, Διευθυντή πλαστικής χειρουργικής της κλινικής Doctor's Hospital (www.sgabriel.gr).

Δύο νέες τεχνικές που εφαρμόζονται τώρα και στην Ελλάδα έρχονται να αλλάξουν το τοπίο στα μέχρι σήμερα ισχύοντα δεδομένα στην πλαστική και αισθητική χειρουργική. Μετά από μακροχρόνιες μελέτες και πολυάριθμες έρευνες, οι ιατροί κατάφεραν όχι μόνο να βελτιώσουν αισθητά το αποτέλεσμα, αλλά και να εξασφαλίσουν πολλαπλά πλεονεκτήματα στις γυναίκες που αποφασίζουν να βελτιώσουν το στήθος ή τους γλουτούς τους.

1. Καινοτόμος τεχνική μείωσης/ανόρθωσης του μαστού

Αιτίες ενός χαλαρωμένου στήθους μπορεί να είναι μία εγκυμοσύνη, σημαντική απώλεια βάρους, η συνεχώς μειούμενη αντοχή του δέρματος (λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικών ινών) και του εκφυλισμού του λιπώδους ιστού, ή ηλικία. Πώς μπορεί να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι ουλές, να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο το αποτέλεσμα και να βελτιωθεί η τελική εμφάνιση με μικρότερο χειρουργικό χρόνο και ευκολότερη μετεγχειρητική πορεία;

Την τελευταία πενταετία, ο πλαστικός χειρουργός Στρατής Γαβριήλ εφαρμόζει με επιτυχία στην Ελλάδα μία καινοτόμο τεχνική μείωσης/ανόρθωσης του μαστού, μειώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα μετεγχειρητικά «σημάδια».

Η τεχνική καταργεί τη γνωστή τομή τύπου άγκυρας, περιορίζοντας τις ουλές σε μόνο μία λοξή προς τα κάτω και έξω, η οποία πολύ σύντομα παίρνει τη μορφή ραγάδας. Με τη συγκεκριμένη τεχνική επιτυγχάνεται ένα φυσικότερο σχήμα μαστού. Το στήθος γίνεται στρογγυλό, με γεμάτο κάτω και έσω τεταρτημόριο, που επιτρέπει στη γυναίκα να φορά ένα πολύ βαθύ «ντεκολτέ».

Η διάρκεια του χειρουργείoυ μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό - δε διαρκεί περισσότερο από μία ώρα - με αποτέλεσμα να περιορίζεται η βαρύτητα της επέμβασης και η μετεγχειρητική πορεία να είναι χωρίς πόνο και με λιγότερες πιθανές επιπλοκές.

Η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια μέρα από το νοσοκομείο και μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της τις επόμενες ημέρες. Η τεχνική αυτή δημοσιεύτηκε από τον πλαστικό χειρουργό Στρατή Γαβριήλ στο πιο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό της πλαστικής χειρουργικής της Αμερικής το Plastic and Reconstructive Surgery.

2. Κροταφικό Lift με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο

Πριν κανείς προχωρήσει σε οποιαδήποτε επέμβαση πλαστικής προσώπου μια μικρή επέμβαση με τοπική αναισθησία στο ιατρείο μπορεί να καθυστερήσει μεγαλύτερες επεμβάσεις.

Η επέμβαση γίνεται από μια μικρή οπή μέσα στο τριχωτό. Ένα ειδικό εργαλείο αποκολλά ολόκληρη τη περιοχή του κροτάφου μέχρι το φρύδι. Αυτή μεταφέρεται και τεντώνεται προς τα πάνω και πίσω «ανοίγοντας» την έξω γωνία του ματιού και ανεβάζοντας το φρύδι. Πρόκειται για μια απλή επέμβαση, που απαιτεί μόνο μια επίδεση με ελαστικό επίδεσμο.

Το επόμενο πρωί αφαιρείται ο ελαστικός επίδεσμος και η ασθενής μπορεί να ακολουθήσει όλες τις συνηθισμένες δραστηριότητες της καθημερινότητας της. Ένα ράμμα μόνο υπάρχει μέσα στα μαλλιά, που αφαιρείται τη δέκατη μέρα. Το κροταφικό Lift γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο και είναι μέρος του γνωστού επίσημου ενδοσκοπικού κροταφικού Lift. Η τεχνική αυτή είναι συμπληρωματική πάντα στις επεμβάσεις της βλεφαροπλαστικής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i