Μέθοδος Nanofat: Η θεραπεία της απόλυτης αναζωογόνησης

Μια επαναστατική θεραπεία αναγέννησης και αναζωογόνησης της επιδερμίδας με πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

beauty-face-beautiful-woman-touching-lips-with-lip-balm-on-picture-id943062032

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο παρουσιάζεται αύξηση στη ζήτηση των αναγεννητικών θεραπειών με αυτόλογα υλικά στην αισθητική ιατρική, κάτι που είναι απολύτως λογικό, καθώς οι θεραπείες αυτές είναι οι πιο ασφαλείς και έχουν τα πιο φυσικά αποτελέσματα. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η μέθοδος Nanofat.

Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Πρόκειται για μια επαναστατική και πολύ σύγχρονη μέθοδο, της οποίας η δημοφιλία αυξάνεται κατακόρυφα. Σε αυτή χρησιμοποιείται αυτόλογο λίπος, που λαμβάνεται από τον ίδιο τον ασθενή με μια ατραυματική μέθοδο και εν συνεχεία γίνεται αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας πριν εγχυθεί στην υπό θεραπεία περιοχή. Η μέθοδος Nanofat εφαρμόζεται σε στοχευμένες περιοχές της επιδερμίδας που είναι πολύ λεπτές και ευαίσθητες, όπως το πρόσωπο, τα χέρια και το μπούστο. Το Nanofat ως κυτταρικό υλικό περιέχει βλαστοκύτταρα λιπώδους ιστού (τα μόνα βλαστοκύτταρα ικανά για αναγέννηση), αυξητικούς παράγοντες και άλλα αναγεννητικά υλικά. Η κύρια διαφορά από τη γνωστή θεραπεία πλάσματος ή, αλλιώς, PRP είναι ότι το πλάσμα (PRP) περιέχει αυξητικούς παράγοντες σε μικρότερες ποσότητες και δεν αναγεννά την ελαστίνη και το κολλαγόνο τόσο επιτυχώς όσο η μέθοδος Nanofat.

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ

Η έγχυση Nanofat επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να διαχειριστεί και να αποκαταστήσει τη λέπτυνση της επιδερμίδας, που συνδέεται με την ηλικία ή τη φωτογήρανση. Επίσης, προτείνεται για την αναζωογόνηση του προσώπου και την αποκατάσταση των ρυτίδων έκφρασης και των ρυτίδων καπνιστή, ενώ εφαρμόζεται και στις περιστοματικές ρυτίδες και αποτελεί το μοναδικό φυσικό υλικό για την αποκατάσταση του όγκου στα βλέφαρα και στο περίγραμμα του προσώπου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στα χέρια, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Έχει αποδειχτεί ότι η έγχυση Nanofat αυξάνει την ανάπτυξη τριχών σε άνδρες και γυναίκες στα πρώιμα στάδια της αλωπεκίας (φαλάκρα). Σε συνδυασμό με microneedling για εν τω βάθει δερματική απόθεση, αποτελεί άριστη επιλογή για την αντιμετώπιση και των ουλών ακμής. Λόγω της νανοσωματιδιακής της φύσης, αυτή η διαδικασία ελαττώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κοκκιωμάτων (γρομπαλάκια) μετά την έγχυση. Το υλικό διαχέεται καλά και δημιουργεί μια λεία αίσθηση πλήρωσης στην υπό θεραπεία περιοχή, που αμέσως αναζωογονείται δραστικά. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής Nanofat είναι εντυπωσιακά. Η εμφάνιση της επιδερμίδας ανανεώνεται και μια πιο φρέσκια και νεανική αίσθηση συνοδεύει την όψη μετά τη θεραπεία.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την έγχυση Nanofat γιατί είναι ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική αλλά και ένας φυσικός τρόπος για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Η βελτίωση που εξασφαλίζει αυτή η επαναστατική θεραπεία δεν μπορεί να επιτευχθεί με καμία άλλη θεραπευτική μέθοδο, ανεξαρτήτως κόστους. Η έγχυση Nanofat σε όλο το πρόσωπο μπορεί να διενεργηθεί ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια ρυτιδεκτομής προσώπου (face lift), βλεφαροπλαστικής, αυξητικής μαστών ή ως αυτόνομη διαδικασία υπό τοπική αναισθησία.

Ευχαριστούμε τον Κωνσταντίνο Κουτρολίκο, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό συνεργάτη

του νοσοκομείου «Μητέρα» (koutrolikos.gr).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i