Είναι αποτελεσματικά τα νήματα για ανόρθωση προσώπου και σώματος;

Η σύγχρονη θεραπεία ανόρθωσης και σύσφιγξης της επιδερμίδας ακούει στο όνομα «νήματα προσώπου και σώματος» ή, αλλιώς, «αναίμακτο lifting».

beauty-redefined-picture-id968868620 Credit:PeopleImages

Eυχαριστούμε τη δρα Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, επιστημονική διευθύντρια του Τμήματος Δερματολογίας & Εφαρμογών Laser της Cosmetic Derma Medicine (www.cosmeticdermamedicine.gr).

Τα νήματα προσώπου και σώματος είναι η ιδανική λύση ανόρθωσης και σύσφιγξης της επιδερμίδας και θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αναίμακτου lifting. Αποτελεί μια θεραπεία ελάχιστα επεμβατική και με θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα, χωρίς νυστέρι και τομές. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί είτε με τη χρήση αναπλαστικών νημάτων PDO είτε με τα νήματα άμεσης ανόρθωσης COG, σε περιοχές όπως το πρόσωπο, οι γλουτοί, τα μπράτσα και η κοιλιά, σημεία δηλαδή στα οποία παρατηρείται συνηθέστερα η χαλάρωση. Παράλληλα, με τα νήματα μπορούμε να σβήσουμε τις ατέλειες ακόμα και σε πιο δύσκολα σημεία, όπως ο λαιμός και τα γόνατα.

Πώς εφαρμόζονται;

Η μέθοδος εφαρμογής εξαρτάται από το είδος των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Στην περίπτωση των νημάτων PDO, ο γιατρός δημιουργεί ένα οριζόντιο και κάθετο πλέγμα στην προβληματική περιοχή με τη χρήση ατραυματικής βελόνας. Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος καθώς και από την περιοχή στην οποία εφαρμόζονται. Στην περίπτωση των νημάτων COG, ο εξειδικευμένος γιατρός εισάγει τα οδοντωτά νήματα COG κατά μήκος μιας καθορισμένης τροχιάς, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής, και στη συνέχεια, τεντώνοντάς τα, προκαλείται άμεση ανόρθωση και ανύψωση. Παράλληλα, οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται στην επιδερμίδα από την εφαρμογή των νημάτων διεγείρουν την τοπική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας έτσι το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με νήματα COG γίνονται άμεσα ορατά, ενώ στην περίπτωση των νημάτων PDO τελειοποιούνται μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων. Και στις δύο περιπτώσεις, η δράση τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2 χρόνια, ανάλογα πάντα με την προϋπάρχουσα βλάβη στην περιοχή.

Είναι ασφαλή τα νήματα;

Κύριο συστατικό των νημάτων είναι η πολυδιοξανόνη, μια ουσία που τα καθιστά βιοαπορροφήσιμα και έτσι απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε διάστημα 6-8 μηνών από την εφαρμογή τους. Παράλληλα, εφόσον τα νήματα που χρησιμοποιούνται φέρουν πιστοποίηση CE, καθίστανται ασφαλή για ιατρική χρήση και έτσι κάθε πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών σχεδόν μηδενίζεται.

Διάβασε επίσης: Ποια είναι η θεραπεία για την ακμή; Η δερματολόγος απαντά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i