Πέφτουν τα μαλλιά σου; Οι καλύτερες συμβουλές για να αποφύγεις την τριχόπτωση

Τα όμορφα μαλλιά δεν είναι μόνο γοητεία αλλά και ένδειξη καλής υγείας. Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν να πέφτουν ανησυχητικά;

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Οι καλύτερες συμβουλές για να αποφύγεις την τριχόπτωση

Μαλλιά λαμπερά, απαλά αλλά και πλούσια σε όγκο. Τα όμορφα μαλλιά δεν είναι αποτελούν μόνο στοιχείο γοητείας αλλά και ένδειξη καλής υγείας. Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά σου ανησυχητικά;

Οι βασικές πληροφορίες για την τρίχα

  • 100 με 200 χιλιάδες τρίχες είναι ο φυσιολογικός μέσος όρος των “κατά κεφαλή” τριχών σε άνδρες και γυναίκες. Η διάμετρος της τρίχας, το χρώμα και η πυκνότητα των μαλλιών εξαρτώνται από τη φυλή και την ηλικία, ποικίλλοντας από άτομο σε άτομο.
  • Όσον αφορά την ανάπτυξη της τρίχας, έχει παρατηρηθεί πως μεγαλώνουν από 3 μέχρι 5 χιλιοστά τη μέρα.
  • Ο κύκλος της ζωής μιας τρίχας ολοκληρώνεται σε τρεις διαδοχικές φάσεις διάρκειας τριών χρόνων, τριών εβδομάδων και τριών μηνών κατά μέσο όρο αντίστοιχα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αποκλίσεις.
  • Η πρώτη φάση είναι αυτή της ανάπτυξης της τρίχας, ενώ κατά τις δύο επόμενες παραμένει στάσιμη μέχρι ο αδένας να αδρανήσει τελείως και η τρίχα να πέσει.
  • Στη συνέχεια ο αδένας της τρίχας επαναδραστηριοποιείται, για να ξεκινήσει μία νέα τρίχα να αναπτύσσεται.
  • Είναι απόλυτα αναμενόμενο να πέφτουν καθημερινά 50 με 200 τρίχες (περίπου το 1/1000 του συνόλου των τριχών) με φυσιολογικές διακυμάνσεις οι οποίες οφείλονται σε κλιματολογικές συνθήκες: το καλοκαίρι τα μαλλιά πέφτουν λιγότερο ενώ το φθινόπωρο η τριχόπτωση είναι εμφανώς πιο εντυπωσιακή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i