Πώς να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά σχόλια για το σώμα σου

Όταν η εξωτερική σου εμφάνιση βρίσκεται στο στόχαστρο.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα αρνητικά σχόλια για το σώμα σου

Τρία διαφορετικά περιστατικά, ασύνδετα μεταξύ τους, με έκαναν να σκεφτώ πάλι πόσο έχουν “γράψει” μέσα μας τα πρότυπα της ωραίας εικόνας. Μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ο καθένας από εμάς γίνεται χωρίς να του ζητηθεί κριτής της εμφάνισής μας, όμως το ζητούμενο είναι να στηρίξουμε αυτούς που δέχονται την κριτική χωρίς να την έχουν ζητήσει στην τελική.

Καθημερινά πρόσωπα, που απλά κάνουν τη δουλειά τους, έρχονται στη δυσάρεστη θέση να δαγκώσουν τα χείλη και να κατεβάσουν το κεφάλι επειδή κάποιοι – αρχικά – αγενείς τους έκριναν για την εξωτερική τους εμφάνιση. Γυναίκες με κοιλίτσα και ανοιχτή περιφέρεια πρέπει να είναι σώνει και ντε έγκυες, κοπέλες με πιο μεγάλο σωματότυπο πρέπει να το “ράψουν” και άντρες που δεν έχουν το σώμα “μοντέλου” απαγορεύεται να διαφημίζουν ρούχα και να δίνουν ιδέες σε άλλους άντρες που πιθανότατα έχουν τον ίδιο σωματότυπο – πράγμα αρκετά βοηθητικό και ενθαρρυντικό.

Στόχος μου δεν είναι να αναρωτηθώ για ποιο λόγο ενοχλούνται κάποιοι επειδή κάποιοι άλλοι δεν έχουν το ιδανικό BMI και τολμούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς κόμπλεξ και περιορισμούς, αλλά για το πώς μπορούμε να προστατευθούμε στην καθημερινότητά μας από αυτού του είδους τις συμπεριφορές.

Η άποψη των άλλων δεν πρέπει να είναι η δική μας πραγματικότητα

Μόνο και μόνο επειδή κάποιος έχει μία συγκεκριμένη άποψη για την εμφάνισή σου δεν γίνεται αυτόματα και η αλήθεια. Τα λόγια του δεν έχουν καμία εξουσία να σε βλάψουν αν αποφασίσεις να μην τα πιστέψεις. Ρώτησε τον εαυτό σου αν σε ενδιαφέρει η γνώμη του – αν όχι απλά άφησε το σχόλιο να “πέσει κάτω”.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i