Πώς να απαλλαγώ από τα σημάδια της ακμής μια για πάντα

Τέσσερις skincare experts μοιράζονται τις συμβουλές τους.

colors-cosmetics-eye-makeup-face-Favim.com-831757-1

Αν υπάρχει κάτι χειρότερο από την ακμή, τότε είναι σίγουρα τα σημάδια που αφήνει πίσω του ένα σπυράκι. Ακόμα κι αν ακολουθείτε μια skincare ρουτίνα 10 βημάτων, τα σημάδια και η ερυθρότητα μπορούν να χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες μέχρι να εξαφανιστούν. Υπάρχουν όμως τρόποι να επιταχυνθεί η επούλωσή τους ή ακόμα και να αποφευχθεί ο σχηματισμός τους. Ιδού πώς να απαλλαγείτε από τα σημάδια ακμής, σύμφωνα με τις skin experts Yunyoung Claire Chang, Dennis Gross, Dr. Michele Farber και Gilly Munavalli:

Η αιτία

Σύμφωνα με την Chang, υπάρχουν πολύ λόγοι που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης τέτοιων σημαδιών. Πρώτος "ένοχος" είναι η κληρονομικότητα και δεύτερος ο τύπος της επιδερμίδας. Η Chang υποστηρίζει πως όσοι έχουν πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα είναι συνήθως πιο επιρρεπείς στην ερυθρότητα μετά την ακμή, ενώ όσοι έχουν πιο σκουρόχρωμη, είναι πιο επιρρεπείς στη μεταφλεγμονώδη υπερχρωματοποίηση.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πειράζοντας τα σπυράκια, η κατάσταση μπορεί να επιδεικνωθεί, οδηγώντας στο σχηματισμό σημαδιών. Η Chang συμβουλεύει την αποφυγή έντονων scrubs και προϊόντων, που μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα. Προειδοποιεί επίσης πως, καθώς η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να σκουρύνει τα σπυράκια, θεωρείται απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού. Διάβασε τη συνέχεια στο Τι σκέφτονται οι άλλοι για εμένα; Κάνε το τεστ και μάθε!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i