Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει σημαντικά τη βιομηχανία της μόδας

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η μόδα ήδη έχει πληγεί από την έκτακτη κατάσταση

Πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει σημαντικά τη βιομηχανία της μόδας

“Παγκόσμια απειλή”, “κίνδυνος πανδημίας”, “μεγάλη θνησιμότητα”. Αυτές είναι μόνο τρεις από τις φράσεις που χρησιμοποιούνται σε συζητήσεις και άρθρα σχετικά με τον κορωνοϊό, ο οποίος δεν είναι απλώς ένα trending topic τον τελευταίο καιρό στα media, αλλά μια πραγματικότητα που φαίνεται πως σταδιακά επηρεάζει πολλούς τομείς. Ανάμεσά τους και η βιομηχανία της μόδας, η οποία τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κινεζική αγορά.

Πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ανατολή. Αυτό σταδιακά άρχισε να αλλάζει και από το 2012 άρχισε να γίνεται σαφές ότι πρέπει να γίνει μια στροφή προς αυτό το έδαφος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι είδαμε τις επιρροές της Ανατολής στις τάσεις της μόδας, κιμονό και πολλά ακόμα κομμάτια μετατράπηκαν τα τελευταία χρόνια από must haves μιας σεζόν σε all time classic επιλογές.

O κορωνοϊός έχει επιπτώσεις στη μόδα

Σήμερα, σύμφωνα με μελέτη της Bain & Company, το 35% όλων των luxury προϊόντων κατασκευάζονται είτε στην Κίνα, είτε από Κινέζους τεχνίτες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Λιγότερο από 2% αντίστοιχα παράγονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη μαζί. Αυτό από μόνο του δείχνει πως η βιομηχανία της μόδας πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά αν ο κορωνοϊός δεν περιοριστεί άμεσα.

Διάβασε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i