Ραγάδες τέλος! Μάθε πώς μπορείς να τις εξαφανίσεις

Πλέον υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να μας απαλλάξουν από τις ραγάδες σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Η δερματολόγος - αφροδισιολόγος δρ. Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί.

ραγαδες Cosmetic Drema Medicine

Οι ραγάδες μπορεί να κάνουν απρόσμενα την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματός μας, αφήνοντας ανεξίτηλα τα ίχνη τους πάνω στο σώμα μας και αποτελώντας ένα δυσάρεστο πρόβλημα που φαίνεται αδύνατον να λυθεί.

Πλέον όμως υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να μας απαλλάξουν από αυτές τις αντιαισθητικές και ανεπιθύμητες ραβδώσεις σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα

Τι είναι οι ραγάδες;

 Οι ραγάδες είναι ουσιαστικά ουλές που δημιουργούνται κάτω από την επιδερμίδα ως συνέπεια του απότομου τεντώματος που ασκείται στο δέρμα και μπορεί να οφείλονται στην αύξηση του σωματικού βάρους ή στην απότομη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία. Πολλές γυναίκες συχνά εμφανίζουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς εκεί παρατηρείται απότομη αύξηση του βάρους με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να παραμένει σε διάταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες στους οποίους μπορεί να οφείλονται;

Τα ενδοκρινολογικά νοσήματα, η κληρονομικότητα καθώς και η χρόνια λήψη κορτιζόνης είναι άλλοι παράγοντες που μπορεί να ευνοήσουν τη δημιουργία ραγάδων.

Ποια είναι η λύση;

Οι ερυθρές ραγάδες, καθώς βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, αντιμετωπίζονται πολύ πιο εύκολα από τις λευκές, ενώ η μοναδική θεραπεία με αποδεδειγμένα επιτυχή αποτελέσματα εξάλειψης τους είναι ο συνδυασμός Fractional Laser και PRP.

Με τη χρήση του τελευταίας γενιάς CO₂ Fractional Laser επικεντρωνόμαστε στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, διεγείρουμε τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, στοχεύοντας βαθιά στον υποδόριο ιστό προκαλώντας έτσι τη δημιουργία καινούργιου υγιούς δέρματος στην περιοχή της βλάβης. Επιπροσθέτως με τη μέθοδο PRP (Platelet Rich Plasma), τη θεραπεία βαθιάς ανάπλασης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματός μας, πετυχαίνουμε την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων που έχουν την δύναμη να επουλώνουν τις ουλές του δέρματος και τις ραγάδες.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με το συνδυασμό αυτών των δυο θεραπειών είναι πλέον εφικτή η πλήρης εξαφάνιση των ραγάδων, ιδιαίτερα στις ερυθρές, ενώ στις λευκές ραγάδες παρατηρείται σημαντική μείωση, της τάξης του 85-90%, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανές από την πρώτη κιόλας συνεδρία!

Ευχαριστούμε  για τις πληροφορίες την Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. www.cosmeticdermamedicine.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i