Σβήσε τις ευρυαγγείες με σκληροθεραπεία!

Ποια είναι η θεραπεία για το αντιαισθητικό πρόβλημα στα πόδια που αφορά κυρίως τις γυναίκες;

omorfa-podia-kirsoi

Ευρυαγγείες είναι οι αντιαισθητικές μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες που εμφανίζονται σαν ιστός αράχνης στα κάτω άκρα. Οι κυριότερες αιτίες εμφάνισής τους είναι η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές και η εγκυμοσύνη, ενώ η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η έλλειψη κίνησης, η ζέστη και η έκθεση στον ήλιο επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τι προβλήματα δημιουργούν

Αν και είναι κυρίως αισθητικό πρόβλημα, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας μεγαλύτερων φλεβών που βρίσκονται πιο βαθιά. Επομένως, πριν από την έναρξη της θεραπείας είναι σκόπιμος ο έλεγχος με έγχρωμο υπερηχογράφημα (triplex) ολόκληρου του φλεβικού δικτύου του άκρου.

Η σκληροθεραπεία

Γίνεται με την έγχυση στις παθολογικές φλέβες ειδικού διαλύματος με πολύ λεπτή βελόνα, το οποίο προκαλεί ελεγχόμενη βλάβη του φλεβικού τοιχώματος, με αποτέλεσμα η φλέβα τελικά να υφίσταται ίνωση και να εξαφανίζεται.

  • Η μέθοδος εφαρμόζεται σε συνεδρίες στο χώρο του ιατρείου, είναι ασφαλής και ανώδυνη.
  • Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά και μετά τοποθετείται γύρω από το πόδι ένας ειδικός ελαστικός επίδεσμος ή κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως για 5-10 ημέρες.
  • Η καθημερινή δραστηριότητα γίνεται κανονικά, αλλά η έντονη σωματική άσκηση αποφεύγεται για μία εβδομάδα περίπου.
  • Ένα μήνα μετά γίνεται επανεκτίμηση και διόρθωση πιθανών μικρών ατελειών.
giatros3

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Χρήστο Ρηγόπουλο, αγγειολόγο - αγγειοχειρουργό, επιµελητή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής «Ευρωκλινική Αθηνών» και επιστηµονικό υπεύθυνο του Αγγειολογικού Τµήµατος της Cosmetic Derma Medicine (www.aggeioxeirourgiki.eu).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i