Οικονομικές θεραπείες προσώπου και σώματος σε χρόνο express

Θεραπείες ομορφιάς με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής και όχι μόνο που γίνονται μέσα σε λίγα λεπτά και με λίγα χρήματα.

shutterstock_575165695 By Irina Bg

Όλες μας ζηλεύουμε τις γυναίκες της σόου μπιζ: αν και πολυάσχολες, με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους, είναι πάντα λαμπερές. Πώς τα καταφέρνουν; Κάνουν «έξυπνες» θεραπείες για τις οποίες δε χρειάζεται να διαθέσουν πολλές ώρες. Μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις τη λάμψη τους, ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα είναι πιεστικές.

Με τις lunchtime therapies, που δεν ξεπερνούν τα 30 λεπτά, θα ανανεώσεις την επιδερμίδα σου και θα δείξεις πιο νέα και πιο δροσερή. Το κυριότερο; Δε θα χρειαστεί να σπαταλήσεις μια περιουσία!

Έχεις 15 λεπτά; Κάνε ανάπλαση χεριών

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το πρώτο σημείο που μαρτυρά την ηλικία μιας γυναίκας είναι τα χέρια της. Για να γυρίσεις, λοιπόν, το χρόνο πίσω χρειάζεται να εξαφανίσεις τις κηλίδες και τις δυσχρωμίες και να επιτύχεις ανάπλαση του δέρματος των χεριών. Δύο διαφορετικά λέιζερ σε βοηθούν να επιτύχεις το στόχο σου.

Πώς γίνεται;

«Για να αντιμετωπιστούν οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες των χεριών απαιτείται η χρήση ενός λέιζερ αποχρωματισμού, ενώ για την ανάπλαση του δέρματος και τη γενικότερη βελτίωση της εμφάνισής τους χρησιμοποιούμε το fractional CΟ2", εξηγεί ο Νικόλαος Καλογερόπουλος, M.D., ειδικός δερματολόγος.

 • «Το πρώτο προκαλεί επιφανειακό μηχανικό και θερμικό τραυματισμό στα προβληματικά σημεία, όπου στη συνέχεια το δέρμα σκουραίνει και έπειτα από 10-14 ημέρες ξεφλουδίζει και αρχίζει να επανέρχεται στο φυσιολογικό του χρώμα, χωρίς πανάδες και δυσχρωμίες».
 • «Το δεύτερο λέιζερ αφαιρεί τμηματικά την εξωτερική στιβάδα του δέρματος, δηλαδή στοχεύει και εξαχνώνει τμήματα της επιδερμίδας, ενώ ενδιάμεσα μένουν ανέπαφα τμήματα υγιών ιστών, και έτσι επιτυγχάνεται ταχεία επούλωση. Στόχος του fractional είναι να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο, ώστε να παραχθεί νέο, σφριγηλό δέρμα».

Πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι;

Για την καταπολέμηση κηλίδων θα χρειαστούν 1-3, με απόσταση περίπου ενός μήνα μεταξύ τους, ενώ για την ανάπλαση 3-4 με απόσταση 4-6 εβδομάδων μεταξύ τους. Φυσικά οι δύο θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν και συνδυαστικά.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Δεν αναφέρονται.

Πόσο κοστίζει;

Το λέιζερ αποχρωματισμού από €200 ανά συνεδρία και το fractional CO2 από €300 ανά συνεδρία.

Έχεις 20 λεπτά; Κάνε συνδυαστική μεσοθεραπεία

Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία συγκεκριμένων υλικών που προσφέρουν ενυδάτωση, σύσφιγξη, τόνωση της σπαργής της επιδερμίδας και κάποιο γέμισμα για πιο νεανικό πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Η θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στο σώμα. Επίσης, δίνει πολύ καλά αποτελέσματα στην περιοχή των χεριών.

Πώς γίνεται;

Η διαδικασία ξεκινά με αντισηψία στην περιοχή και στη συνέχεια ο γιατρός πραγματοποιεί τις ενέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, όπου υπάρχει ανάγκη. Οι ενέσεις αυτές πρέπει να γίνονται με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών, ούτε πολύ βαθιά στην επιδερμίδα, αλλά ούτε και πολύ επιφανειακά.

 • Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται στη δικτυωτή στιβάδα του χορίου, όπου και βρίσκεται το κολλαγόνο. Σκοπός είναι η «αναζωπύρωση» του κολλαγόνου, δηλαδή η κινητοποίηση των ινοβλαστών, προκειμένου να παράγουν νέο κολλαγόνο.
 • «Οι ενέσεις γίνονται στα ζυγωματικά, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στο οβάλ (περίγραμμα) του προσώπου, στο λαιμό, στο ντεκολτέ και τα χέρια. Ενέσιμα υλικά αποτελούν το υαλουρονικό οξύ, το υαλουρονικό διπλής διασταύρωσης, το οποίο μάλιστα προσφέρει καλύτερο κράτημα, καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια, τα αμινοξέα, τα ιχνοστοιχεία, οι πολυβιταμίνες, ο συσφικτικός παράγοντας DMAE και οι δίαυλοι ασβεστίου. Οι τελευταίοι είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται συνδυαστικά με τις προηγούμενες, καθώς έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τα μόρια των ενέσιμων υλικών και να τα κάνει να διεισδύουν καλύτερα στο χόριο.
 • Ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε επιδερμίδας και το επιθυμητό αποτέλεσμα, τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό μεταξύ τους. Η εμπειρία και η ποιότητα των υλικών παίζουν εξαιρετικά μεγάλο ρόλο στην έκβαση της θεραπείας και γι' αυτό πρέπει πάντα να επιλέγεται έμπειρος και εξειδικευμένος γιατρός και υλικά με έγκριση του FDA» εξηγεί η Μαρία Κοτρώτσιου, πλαστικός χειρουργός.

Πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι;

Απαιτούνται περίπου 3-4, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσα σε διάστημα ενός μηνός. Στη συνέχεια συνιστάται μία και μόνη επαναληπτική συνεδρία έπειτα από 3 μήνες.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία δεν πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Πόσο κοστίζει;

Ανά συνεδρία €150-180.

Έχεις 25 λεπτά; Κάνε σκληροθεραπεία

Η σκληροθεραπεία καταπολεμά τις ευρυαγγείες. «Οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων είναι αγγεία του δέρματος που έχουν διασταλεί με αποτέλεσμα να είναι ορατά. Η μορφή τους ποικίλλει από πολύ μικρά κόκκινα αγγεία, λεπτά μπλε αγγεία, χοντρά μπλε αγγεία έως τη μορφή των κιρσών, όπου στην όρθια στάση του σώματος εμφανίζονται ως ανάγλυφες φλέβες πάνω στο δέρμα των ποδιών. Κύρια αιτία εμφάνισής τους είναι η κληρονομικότητα, αλλά συμβάλλουν και η εγκυμοσύνη, η ορθοστασία, η παχυσαρκία, τα αντισυλληπτικά, η ηλιακή ακτινοβολία κ.λπ. Οι λόγοι για να προχωρήσει κανείς σε μια τέτοια θεραπεία δεν είναι μόνο αισθητικοί, αλλά και παθολογικοί, δηλαδή λόγοι υγείας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Νεαμονιτός, δερματολόγος.

Πώς γίνεται;

Πρόκειται για ενέσιμη τεχνική, κατά τη διάρκεια της οποίας εγχέεται ειδική (σκληρυντική) ουσία με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας, για να καταστραφούν τα παθολογικά αγγεία.

 • Το σώμα πρέπει να βρίσκεται σε οριζόντια θέση, για να μειωθεί η πίεση, καθώς ο γιατρός εγχέει την αντίστοιχη ποσότητα σκληρυντικού φαρμάκου στα αντίστοιχα αγγεία. Το φάρμακο ποικίλλει σε πυκνότητα ανάλογα με το εύρος των αγγείων.
 • Η «καταστροφή» των αγγείων είναι άμεση μεν, αλλά απαιτούνται περίπου 20-30 ημέρες, ώστε να απορροφηθούν τα κατεστραμμένα αγγεία από τον οργανισμό.
 • Μετά το τέλος κάθε θεραπείας τοποθετούνται ειδικές ελαστικές κάλτσες για 1-2 ημέρες. Πάντα σε συνδυασμό με τη σκληροθεραπεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εξειδικευμένα, τελευταίας τεχνολογίας, λέιζερ, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι;

Ο αριθμός τους εξαρτάται από την έκταση των ευρυαγγειών. Συνήθως απαιτούνται 4-8 θεραπείες με απόσταση 7-30 ημερών μεταξύ τους.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Η θεραπεία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όσους πάσχουν από ορισμένα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και σε περιπτώσεις ιστορικού θρομβοφλεβίτιδας. Επίσης, αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος της συνεδρίας από €200 έως 400.

Έχεις 30 λεπτά; Κάνε Lunch Brake Face Lift

Πρόκειται για συνδυασμό ή μεμονωμένη εφαρμογή απλών λύσεων της πλαστικής χειρουργικής για ταχεία ανανέωση του προσώπου και αποτελεσματική καταπολέμηση των σημαδιών του χρόνου.

Πώς γίνεται; «Η εξάλειψη των λεπτών και νηματοειδών ρυτίδων πραγματοποιείται συνήθως με λεπτόρρευστο υαλουρονικό οξύ", εξηγεί ο Νώντας Καποσίτας, M.D., Ph.D, πλαστικός χειρουργός.

 • «Τελευταία χρησιμοποιώ μια ειδική τεχνική με Restylane που ονομάζεται Vital White Pen Injector. Στην τεχνική αυτή χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή, η οποία ελέγχει το βάθος και την ποσότητα έγχυσης του λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος, ώστε να επιτυγχάνεται η θεραπεία με απόλυτη ακρίβεια. Είναι κατάλληλη για τη νηματοειδή ρυτίδωση κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα», εξηγεί ο ειδικός.
 • «Όταν, πάλι, οι ρυτίδες είναι πολύ βαθιές, όπως οι έντονες ρινοχειλικές ρυτίδες, τότε λύση αποτελούν οι ενέσεις παχύρρευστου υαλουρονικού οξέος ή πολυγαλακτικού οξέος. Το πολυγαλακτικό οξύ είναι μόρια γαλακτικού οξέος «κολλημένα» μεταξύ τους. Στην ουσία είναι η υγρή μορφή των απορροφήσιμων ραμμάτων Vicryl που χρησιμοποιούνται πάνω από 10 χρόνια στα χειρουργεία και άρα είναι μία ουσία πολύ ασφαλής. Αρχίζει να δρα από τον τρίτο μήνα και το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 2 χρόνια. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι γεμίζει τις βαθιές ρυτίδες με το κολλαγόνο του ίδιου του οργανισμού και όχι με κάποια ξένη προς τον οργανισμό ουσία».

Πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι;

Η έγχυση υαλουρονικού οξέος πραγματοποιείται συνήθως σε μία συνεδρία και πιθανόν να σου ζητηθεί να περάσεις για έναν επανέλεγχο σε 2-3 εβδομάδες. Το πολυγαλακτικό οξύ εγχέεται σε 2 συνεδρίες με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Γενικά καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν έχει σοβαρές αντενδείξεις. Σε περιόδους κύησης και θηλασμού γενικά δεν πραγματοποιούνται θεραπείες. Επίσης, η θεραπεία πολυγαλακτικού οξέος δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν αλλεργία στο κοτόπουλο και το αβγό.

Πόσο κοστίζει;

Η θεραπεία λεπτόρρευστου υαλουρονικού οξέος περίπου €350, η θεραπεία πολυγαλακτικού οξέος συνολικά περίπου €1.200-1.500.

Έχεις 40 λεπτά; Κάνε θεραπεία Διατομιτών

Πρόκειται για θεραπεία ενυδάτωσης και λάμψης, που πήρε το όνομά της από τη γαία διατομιτών που περιέχεται στα πίλινγκ.

Πώς γίνεται;

Οι διατομίτες είναι μικρά σωματίδια ορυκτής προέλευσης τα οποία, λόγω του σφαιρικού τους σχήματος, απολεπίζουν απαλά και σε βάθος χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.

 • Οι εξειδικευμένες αισθητικοί του κέντρου Symmetria, χρησιμοποιώντας μόνο ειδικά προϊόντα cosmeceuticals, ξεκινούν με εξονυχιστικό καθαρισμό ολόκληρου του προσώπου με ένα ήπιο καθαριστικό ζελ και πλήρη απολέπιση, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και οι περιττές ουσίες από την επιφάνεια του δέρματος.
 • Στη συνέχεια εφαρμόζουν ειδικό σέρουμ με υαλουρονικό οξύ, σου κάνουν μασάζ με κρέμα πλούσια σε ενυδατικούς παράγοντες και τοποθετούν την ειδική μάσκα που δρα προσφέροντας ενυδάτωση και λάμψη.
 • Συγχρόνως τοποθετούνται στα μάτια eyepads εμποτισμένα με ενυδατική λοσιόν, για ένα πιο ξεκούραστο και ζωντανό βλέμμα και ανανέωση της περιοχής των ματιών, και ειδική μάσκα στα χέρια.
 • Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας και αντηλιακής προστασίας, ώστε να μπορέσεις να επιστρέψεις κατευθείαν στο καθημερινό σου πρόγραμμα

Πόσες συνεδρίες χρειάζεσαι;

Γενικά μία συνεδρία το μήνα διατηρεί ένα άρτιο αποτέλεσμα, αλλά και μία και μόνη θεραπεία πριν από το ρεβεγιόν θα σου δώσει τη φρεσκάδα που επιθυμείς.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Όχι.

Πόσο κοστίζει;

Η συνεδρία €70.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i