Τι αλλάζει για τους celebrities στο Instagram;

Ένας νέος κανονισμός στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βάζει τέλος στα promotions μέσω αναρτήσεων

Τι αλλάζει για τους celebrities στο Instagram;

Οι διασημότητες και οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ έλαβαν προειδοποίηση να προσδιορίσουν με σαφήνεια πότε προωθούν προϊόντα στο Instagram έναντι πληρωμής.

Η ρυθμιστική αρχή των καταναλωτών απέστειλε επιστολές σε περισσότερα από 90 άτομα και επιχειρήσεις εμπορίας, χωρίς να αποκαλύψει το ποιος ειδοποιήθηκε. Είναι η πρώτη φορά που η ρυθμιστική αρχή παρενέβη στο ζήτημα με τόσο δραστικό τρόπο. Μια ομάδα υπεράσπισης καταναλωτών που υπέβαλε αίτηση, δήλωσε ότι το Instagram έχει γίνει ανεξέλεγκτο πεδίο συγκαλυμμένης διαφήμισης και πως θα πρέπει να μπουν περιορισμοί.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εστίασε σε ένα δείγμα ποστς που είτε αναφερόταν προωθητικά σε ένα εμπορικό σήμα είτε σε συγκεκριμένα προϊόντα. Σύμφωνα με τους κανόνες του, όλοι όσοι υποστηρίζουν ένα εμπορικό σήμα πρέπει να δηλώνουν σαφώς και εμφανώς τη σύνδεσή τους με αυτό. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο εάν τα προϊόντα έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, εάν έχει γίνει πληρωμή για τη δημοσίευση ή εάν υπάρχει επιχειρηματική ή οικογενειακή σχέση. Οι κανόνες ισχύουν για τους οργανισμούς μάρκετινγκ που συμμετέχουν σε τέτοιες συμφωνίες, καθώς και για τους ίδιους τους υποστηρικτές.

Ανέμεσα στις προσωπικότητες που κατονομάστηκαν ήταν και η Kim Kardashian, χωρίς όμως να είναι σαφές αν ήταν μεταξύ εκείνων που έλαβαν προειδοποίηση. Η παρέμβαση προκλήθηκε από την ομάδα υπεράσπισης Public Citizen η οποία διεξήγαγε τη δική της έρευνα το περασμένο έτος, ονομάζοντας προσωπικότητες όπως η Rihanna και η Kim Kardashian μεταξύ 113 ατόμων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i