Βλεφαροπλαστική: Πότε να την κάνεις, τι διορθώνει (και σβήνει όλες τις ρυτίδες);

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Νικόλαος Τράκος εξηγεί πότε μπορείς να κάνεις βλεφαροπλαστική και τι επιλογές έχεις

Η βλεφαροπλαστική προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη βλέφαρο και τη λέξη πλαστική που σημαίνει δίνω σχήμα, πλάθω κάτι, δίνοντάς του μία καλύτερη μορφή).

Μία συχνή ερώτηση είναι «πότε πρέπει να κάνω βλεφαροπλαστική»;

  • Αν παρατηρήσεις τον εαυτό σου ή γύρω σου στο δρόμο, στη δουλειά, στο μετρό, γυναίκες και άνδρες έχουν «κουρασμένα μάτια».
  • Τα βλέφαρά σου με την πάροδο της ηλικίας λεπταίνουν και ξεφουσκώνουν όπως ένα μπαλόνι.
  • Μήπως το χαλαρωμένο δέρμα «κρεμάει» στα άνω βλέφαρα, ακουμπάει τις βλεφαρίδες και ο ιδρώτας μπαίνει στα μάτια ερεθίζοντάς τα;
  • «Τα μάτια κουκουλώνονται», περιορίζεται το οπτικό πεδίο και δεν βλέπεις καλά;
  • Έχεις πονοκεφάλους, που μπορεί να οφείλονται στην καθημερινή προσπάθεια να ανοίξεις το βλέμμα σου;
  • Δεν μπορείς να βάλεις make-up στο άνω βλέφαρο;
  • Εχεις «σακούλες» και δείχνεις μεγαλύτερη ή πιο ηλικιωμένη από ό,τι είσαι; Σου λένε ή αισθάνεσαι ότι έχεις «κουρασμένα μάτια»; Μήπως τα μάτια σου δακρύζουν, χωρίς να έχεις απόφραξη του δακρυικού πόρου, και τα κάτω βλέφαρά σου είναι χαλαρά;

Τότε είσαι υποψήφια για Βλεφαροπλαστική

Tι θα σου προσφέρει η βλεφαροπλαστική;

Με την βλεφαροπλαστική μπορείς να αποκτήσεις ένα πιο ξεκούραστο βλέμμα, τα μάτια σου είναι πιο ζωηρά και βλέπεις καλύτερα, χωρίς να έχεις «παρωπίδες». Σε μία συνέντευξη για εργασία η εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού το φρέσκο πρόσωπο αποτελεί ένα πλεονέκτημα.

Τα βλέφαρα είναι εξαρτήματα του οφθαλμού, και εάν είναι πεσμένα επηρεάζεται η όραση, το οπτικό πεδίο, δημιουργείται αστιγματισμός, το μάτι δακρύζει κλπ. Η Οφθαλμική Πλαστική Χειρουργική εφαρμόζει μία φιλοσοφία που είναι πιο επικεντρωμένη στην ασφάλεια του οφθαλμού, την διατήρηση του σχήματος του ματιού και την συνδυασμένη αντιμετώπιση των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων ταυτόχρονα.

Ας δούμε αναλυτικότερα ένα συχνό πρόβλημα, τις σακούλες των ματιών, και πώς διορθώνεται:

  • Οι σακούλες στα κάτω βλέφαρα δημιουργούνται από την πρόπτωση-κήλη του λίπους του οφθαλμικού κόγχου. Η σκιά απο τις σακούλες έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται σε πολλές περιπτώσεις οι μαύροι κύκλοι.
  • Αλλοι παράγοντες είναι η χαλάρωση των στηρικτικών συνδέσμων του βλεφάρου του οφθαλμού και η χαλάρωση του δέρματος.

Έρχεται λοιπόν η βλεφαροπλαστική να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά.

Κάθε μία υποψήφια είναι μία διαφορετική περίπτωση. Έχουμε ξεκινησει εδώ και χρόνια να εφαρμόζουμε με επιτυχία την Εξατομικευμένη Βλεφαροπλαστική με Ραδιοκύματα των 7 σημείων:

1. Εφαρμόζουμε την πιο μοντέρνα φιλοσοφία στη Βλεφαροπλαστική.

Στην Βλεφαροπλαστικη των άνω βλεφάρων μπορεί να γίνει αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει σε συνδυασμό με αφαίρεση μιάς λωρίδας του κυκλοτερούς μυός του οφθαλμού χωρίς να διαταραχθει η λειτουργικότητα του οφθαλμού.

Στην Βλεφαροπλαστική  κάτω βλεφάρων  σε σακούλες ματιών, το μοντέρνο είναι ότι ενώ μπορεί να χρειασθεί να αφαιρεθεί λίγο λίπος, το υπόλοιπο  απλώνεται σε περιοχές και «λακκούβες» , όπως στην αύλακα των δακρύων, γεμίζοντάς τες και δίνοντας πιο νεανική εμφάνιση.

2. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία με Ραδιοκύματα. Με την τεχνική της Εξατομικευμένης Βλεφαροπλαστικής με Ραδιοκύματα, αντί για νυστέρι, χρησιμοποιουμε ραδιοκύματα, που είναι αόρατα όπως το Laser ή τα κύματα του ραδιοφώνου, και μεταφέρουν ενέργεια με την οποία διενεργείται η επέμβαση, ενώ δημιουργείται και ένα είδος εσωτερικής σύσφιξης.

3. Διασφαλίζουμε την συμμετρία στο βλέμμα, χωρίς να αλλάζουν τα φυσικά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, χωρίς να αλλάζει το σχήμα των ματιών, εφαρμόζοντας αν χρειάζεται την συμμετρική κανθοπηξία, φτιάχνοντας δηλαδή και τις έξω γωνίες των ματιών.

4. Κάνουμε μία ιδιαίτερη εξέταση:

α) Βασιζόμαστε στο οικογενειακό ιστορικό της οικογένειας και τις φωτογραφίες από το παρελθόν, ώστε να βασιστουμε στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά.

β) Μιλάμε με την υποψήφια, ακούμε τις σκέψεις της, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες της,   συζητάμε, εξηγούμε.

γ) Ειναι σημαντικό να γίνεται εξέταση ματιών πριν απο κάθε επέμβαση βλεφαροπλαστικής. Θα πρέπει να διορθώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα ξηροφθαλμίας και βλεφαρίτιδας πριν την επέμβαση.

5. Προσέχουμε την αποκατάσταση με αποτελεσματικά αποιδηματικά και προστατευτικά της όρασης για την πιο γρήγορη επάνοδο στις δραστηριότητες.

6. Δεν αφαιρούμε μόνο δέρμα. Ξαναφουσκώνουμε το μπαλόνι, που λέγεται βλέφαρο με λίπος ή υαλουρονικό (είτε στο άνω βλέφαρο, είτε στο βαθούλωμα κάτω απο τα μάτια - αύλακα των δακρύων, που προκαλεί τους μαύρους κύκλους)

7. Συνδυάζουμε. Μπορούμε να συνδυάσουμε την βλεφαροπλαστική με άλλες επεμβάσεις όπως την αποκατάσταση της πτώσης βλεφάρου, διορθώνοντας τον μυ που σηκώνει το βλέφαρο.

Τι δεν ήξερες για την βλεφαροπλαστική

Με την βλεφαροπλαστική δεν φεύγουν όλες οι ρυτίδες, αφού στην περιοχή των ματιών μπορεί να εμφανίζονται οι ρυτίδες του γέλιου. Στην έξω γωνία , το λεγόμενο πόδι της χήνας  αντιμετωπίζεται με έγχυση Botox / Dysport στον κυκλοτερή μυ του οφθαλμού, που είναι η αιτία αυτών των ρυτίδων.

Ο περισσότερος κόσμος φοβάται ή οτι θα αλλάξουν τα μάτια του ή ότι θα πονέσει. Με την τεχνική που εφαρμόζουμε σε βάση ρουτίνας δεν υπάρχει πόνος, και μπορει να μπεί ενα μόνο ράμμα σε κάθε βλέφαρο. Κατά το παρελθόν, ακόμη και σήμερα, αφαιρούνταν υπερβολικό λίπος από τον κόγχο ως μέρος της βλεφαροπλαστικής προκαλώντας βαθουλωτό κόγχο -άδειο κόγχο και μία εμφάνιση άρρωστη. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τα νεανικά μάτια έχουν μία πληρότητα.

Γι’ αυτό και ο ειδικός χειρουργός εξατομικεύει το πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή ξεχωριστά ώστε να πετύχει ένα νεανικό, αρμονικό αποτέλεσμα. Η Βλεφαροπλαστική γίνεται και για κοσμητικούς, αλλά και για λειτουργικούς λόγους.Τα μάτια μπορούν να αποκτήσουν την προηγούμενή τους μορφή και σχήμα, χωρίς ν’ αλλάξει το φυσικό σχήμα των ματιών. Η Εξατομικευμένη Βλεφαροπλαστική με Ραδιοκύματα μπορεί να αποκαταστήσει μία πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση.

Ευχαριστούμε πολύ τον Τράκο Νικόλαο, Xειρουργό Οφθαλμίατρο με ειδίκευση στα Βλέφαρα, Δακρυϊκή Συσκευή και Κόγχο.

www.eye-lid.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i