Πλησιάζεις τα 30; 5 μαθήματα οικονομικών που πρέπει να γνωρίζεις ήδη

Η αποταμίευση δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο νομίζεις.

Πλησιάζεις τα 30; 5 μαθήματα οικονομικών που πρέπει να γνωρίζεις ήδη

Ένα από τα δείγματα ότι μεγαλώνεις είναι να μπορείς να βάζεις σε τάξη τα οικονομικά σου, να είσαι σε θέση να κάνεις οικονομίες και να φυσικά να τα διαχειρίζεσαι μόνη σου και με σύνεση. Το να μάθεις όμως να ελέγχεις τα χρήματά σου είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και επιμέλεια.

«Έχω ξοδέψει 40 χιλιάδες δολάρια σε παπούτσια, και δεν έχω πού να μείνω»; έχει πει η Carrie Bradshaw στο SATC, η οποία δεν φημιζόταν για την καλή διαχείριση των οικονομικών της. Μπορεί στα 20, τα έξοδα να πηγαίνουν σε cocktails και πάρτυ, στα 25 σε αυτό το τέλειο ζευγάρι παπούτσια, όμως όσο μεγαλώνεις οι υποχρεώσεις αλλάζουν και το τελευταίο που θέλεις είναι να βρεθείς σε χειρότερη κατάσταση από ότι όταν ήσουν φοιτήτρια. Πώς θα αρχίσεις, λοιπόν, να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματά σου;

Μάθημα 1ο: Όλοι χρειάζονται ένα backup

Η αποταμίευση δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν είσαι νέος. Σύμφωνα με το Money.com, μόνο ένας στους τρεις millennials έχει αρκετά χρήματα στην άκρη για ένα έκτακτο περιστατικό υγείας ή για την επισκευή του αυτοκινήτου. Η finance expert του Yahoo, Mandi Woodruff εξηγεί ότι απαιτείται αποταμίευση τριών με έξι μηνών για να καταφέρεις να συγκεντρώσεις ένα ποσό που θα σου εξασφαλίσει ασφάλεια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i