Ποια είναι τα σταθερά ζώδια, τα μεταβλητά ή τα παρορμητικά; Τι σημαίνει η ποιότητα των ζωδίων;

Πώς αντιδρούν τα ζώδια ανάλογα με την ποιότητα; Ποιοι είναι ηγέτες και ποιοι δεν θέλουν αλλαγές;

Ποια είναι τα σταθερά ζώδια, τα μεταβλητά ή τα παρορμητικά; Τι σημαίνει η ποιότητα των ζωδίων;

Η κατανόηση της ποιότητας των ζωδίων είναι πολύ βασική καθώς μας βοηθάει να διακρίνουμε τις διαφορετικές αντιδράσεις των ζωδίων κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Γιατί κάποιος ρισκάρει εύκολα ή παίρνει πρωτοβουλίες ενώ κάποιος άλλος ζορίζεται να κάνει την παραμικρή αλλαγή στη ζωή του;

Οι κατηγορίες των ζωδίων:

  • Παρορμητικά ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως.
  • Σταθερά ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος.
  • Μεταβλητά ζώδια: Δίδυμος, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς.

Τα παρορμητικά ζώδια σηματοδοτούν την έναρξη μιας εποχής και γι’ αυτό συμβολίζουν αλλαγές και νέα ξεκινήματα.

Τα σταθερά ζώδια εδραιώνουν, σταθεροποιούν αυτά που ξεκίνησαν οι παρορμητικοί και τα διατηρούν μέχρι τέλους. Προσκολλώνται σε καταστάσεις με επιμονή και επιμονή και αντεπεξέρχονται στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Τα μεταβλητά ζώδια βρίσκονται στο τέλος εποχής και προετοιμάζουν τη νέα εποχή που θα έρθει, βέβαια σε νοητικό πλαίσιο γιατί σε πρακτικό, την αλλαγή την κάνουν οι παρορμητικοί. Ξέρουν να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες και να αλλάζουν εύκολα πορεία. Δεν θέτουν μακροχρόνιους στόχους καθώς τους αλλάζουν με ιδιαίτερη ευκολία.

Δες τον αστρολογικό σου χάρτη και μέτρησε σε ποια ομάδα ζωδίων βρίσκονται οι περισσότεροι πλανήτες σου.

Παρορμητικά ζώδια (Κριός – Καρκίνος – Ζυγός – Αιγόκερως)

Τα παρορμητικά ζώδια αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες. Είναι ηγέτες, κάνουν εύκολα βήματα και νέα ξεκινήματα. Βάζουν στόχους αλλά βαριούνται ή απογοητεύονται γρήγορα και τα παρατάνε στη μέση. Ψάχνουν δυναμικά το εδώ και τώρα. Δεν χρειάζονται παρότρυνση, δεν συμβιβάζονται. Έχουν ανταγωνιστικό πνεύμα και δεν διστάζουν να διαχειριστούν το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα προκύψει.

Δεν κολλάνε πουθενά, αναζητούν το καινούργιο, έχουν διάθεση για δράση και δυναμισμό που τους δίνει το πάνω χέρι. Είναι πρωτοποριακά, οραματίζονται και δεν απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους καθώς ψάχνουν συνεχώς κίνητρα για νέα ξεκινήματα. Είναι δραστήρια, ανυπόμονα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Μετατρέπουν τις καταστάσεις προς όφελος ή εις βάρος των άλλων. Ο ενθουσιασμός τους είναι μεγάλος αλλά σβήνει γρήγορα. Θέλουν να είναι συνεχώς απασχολημένα καθώς έχουν μεγάλη ενέργεια και χαράζουν μόνα τους το πεπρωμένο τους.

Ο Κριός (ζώδιο της Φωτιάς) έχεις θάρρος και δυναμισμό. Θέλει να είναι πάντα πρώτος, να ηγείται και να καθοδηγεί εκείνος τις καταστάσεις.

Ο Καρκίνος (ζώδιο του Νερού) αναλαμβάνει δράση και δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς. Προστατεύει την οικογένειά του αλλά και όλους όσους θεωρεί οικογένειά του. Η ψυχοσύνθεσή του χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις στις αλλαγές.

Ο Ζυγός (ζώδιο του Αέρα) προσπαθεί να δημιουργήσει αρμονία και συνεργασία. Παλεύει για την αρμονική συνύπαρξη και την ισορροπία, τη δικαιοσύνη σε σχέσεις και συνεργασίες. Θεωρείται αναποφάσιστος, δύσκολα παίρνει πρωτοβουλίες. Κάνει αλλαγές μόνο για χαρά και διασκέδαση.

Ο Αιγόκερως (ζώδιο της Γης) βάζει στόχους με σκοπό να αποκτήσει status, κοινωνική καταξίωση. Προχωράει βήμα-βήμα και προσπαθεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του για να νιώσει αυτόνομος.

Σε περίπτωση που η παρορμητική ποιότητα ανιχνεύεται σε μεγάλο βαθμό στο χάρτη σου, η διάθεσή σου για νέα ξεκινήματα είναι υπερβολική αλλά δύσκολη η ολοκλήρωσή τους. Δεν συνεργάζεσαι εύκολα με άλλους καθώς γρήγορα αλλάζεις στόχους. Σε νοιάζει μόνο το παρών.

Σε περίπτωση που έχεις 1-2 ή κανένα ζώδιο στην παρορμητική ομάδα, τότε υστερείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες, πρέπει πάντα κάποιος να σε κινητοποιεί. Κολλάς στη ρουτίνα, αποφεύγεις τις συγκρούσεις και την πραγματικότητα.

Σταθερά ζώδια (Ταύρος – Λέων – Σκορπιός – Υδροχόος)

Τα σταθερά ζώδια δεν κάνουν αλλαγές. Προσπαθούν να εδραιώσουν όσα ξεκίνησαν οι παρορμητικοί είτε σε συναισθηματικό είτε σε υλικό επίπεδο.Διαθέτουν αντοχή, υπομονή, πείσμα, επιμονή, συνέπεια. Ολοκληρώνουν αποτελεσματικά όσα αναλαμβάνουν, μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Δύσκολα αλλάζουν γνώμη αν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους. Είναι αξιόπιστα,αποφασιστικά και διαθέτουν τεράστια αποθέματα δύναμης.

Κολλάνε με αυτό που κάνουν, είναι ηγέτες και αποδίδουν όταν οι κανόνες του παιχνιδιού είναι γνώριμοι. Είναι μεθοδικά, υπεύθυνα, αναζητούν εγγυήσεις και ασφάλεια και δύσκολα ξεκολλάνε από τους στόχους τους. Είναι σεβαστά από τους άλλους,αφοσιωμένα στο έργο που τους αναθέτουν. Έχουν έντονες αντιδράσεις,κυκλοθυμικές αλλά γίνονται απαραίτητα στους γύρω τους.

Δεν προσαρμόζονται εύκολα σε αλλαγές ή σε ένα ασταθές περιβάλλον.Σκέφτονται και συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλουν το χρόνο τους για να ξεκινήσουν κάτι αλλά όταν αρχίσουν, φτάνουν μέχρι το τέλος.Αναστατώνονται σε αιφνίδιες αλλαγές και θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν.Τα πάνε καλά όταν τα ίδια επιλέγουν αλλαγές όπου βέβαια περιμένουν και το κατάλληλο timing για να τις πραγματοποιήσουν. Πιο ευέλικτα είναι στον ερωτικό τομέα αλλά και σε θέματα που αφορούν την ύλη ή την ανάπτυξή τους. Πολλές φορές, χάνουν ευκαιρίες επειδή δεν ρισκάρουν.

Ο Ταύρος (ζώδιο της Γης) προχωράει με αργούς ρυθμούς, είναι επίμονος και πεισματάρης. Αναζητά να κατακτήσει τον υλικό κόσμο. Είναι υπομονετικός και ισχυρογνώμων.

Ο Λέων (ζώδιο της Φωτιάς) χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και ζωτικότητα. Έχει μεγάλη ενέργεια και δεν δέχεται τις συμβουλές των άλλων. Είναι περήφανος και τον απασχολεί έντονα το εγώ του. Κάνει αλλαγές όταν εκείνος τις έχει επιλέξει. Εύκολα τον συνεπαίρνει ένας μεγάλος έρωτας αλλά δεν βγαίνει εύκολα από τους ρυθμούς του.

Ο Σκορπιός (ζώδιο του Νερού) διαθέτει μεγάλα αποθέματα δύναμης και επιμονής. Έχει μεγάλες συναισθηματικές εντάσεις και παθαίνει εμμονή με ό,τι καταπιάνεται. Διερευνά τις καταστάσεις εις βάθος και προσκολλάται στη συναισθηματική πλευρά των πραγμάτων.

Ο Υδροχόος (ζώδιο του Αέρα) έχει ιδέες και απόψεις που εκφράζει λογικά. Είναι κοινωνικός, αντισυμβατικός, πρωτοποριακός. Εμμένει στις σκέψεις του και γενικότερα στην κοινωνία. Δεν κάνει ποτέ αλλαγές που του επιβάλλουν ή είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει, λειτουργεί από τη φύση του.

Αν η σταθερή ποιότητα ανιχνεύεται σε μεγάλο βαθμό στο χάρτη σου, τότε φημίζεσαι για το πείσμα σου,την υπομονή, την επιμονή σου, τις αμετακίνητες απόψεις σου. Είσαι αποφασιστική, αξιόπιστη, πιστή, με τεράστια αποθέματα δύναμης. Είσαι ισχυρογνώμων, δεν προσαρμόζεσαι εύκολα, κολλάς στη ρουτίνα, καταπιέζεις την ενέργειά σου.

Σε περίπτωση που έχεις 1-2 ή κανένα ζώδιο στη σταθερή ομάδα, δεν έχεις αντοχές και ικανότητες να εμμένεις στη θέση σου. Σε χαρακτηρίζει η αστάθεια, όσα παίρνει ο άνεμος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i