Ποιες συνήθειες να υιοθετήσεις για να κατακτήσεις την ευτυχία

Τι έχω μάθει από εσάς όλα αυτά τα χρόνια

Ανάλυσέ Το | Ποιες συνήθειες να υιοθετήσεις για να κατακτήσεις την ευτυχία

Όλα αυτά τα χρόνια που εργάζομαι, είχα την τεράστια τύχη να γνωρίσω πολλούς και πολύ ξεχωριστούς ανθρώπους, που μέσα από τη βοήθεια που καλούσουν να τους προσφέρω, κρατούσα τις εμπειρίες τους ως προσωπικά μου διδάγματα.

Έτσι, είμαι σε μια διαρκή ατελείωτη αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τη φάση της ζωής μου, τις εμπειρίες μου και γενικά την δική μου προσωπική εξέλιξη.  Βλέπω γύρω μου πολλούς ανθρώπους, που στην πορεία της ζωής τους ξεχνούν το νόημα. Ξεχνούν ότι ζουν μια φορά και ότι η κάθε ημέρα και στιγμή που περνάει είναι πολύτιμες. Χάνουν τον προσωπικό τους στόχο, ξεχνούν τις προτεραιότητές τους και εγκλωβίζονται στην ίδια τους την ύπαρξη.

Έτσι, σκέφτηκα να σου γράψω κάποιες συνήθειες, που θεωρώ πως εάν υιοθετήσεις θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις την ευτυχία, την προσωπική σου ισορροπία αλλά και να βρεις το δικό σου νόημα της ζωής.

  1. Βρες και κατέγραψε το τι έχει για εσένα σημασία, ποιος είναι ο μακρινός σου στόχος και ποιοι οι καθημερινοί στόχοι που θα σε οδηγήσουν να φτάσεις στον μακρινό σου στόχο. Φαντάσου μια εικόνα του εαυτού σου σε 10 χρόνια. Ποια είναι μια εικόνα ευτυχίας και επιτυχίας; Πώς φαντάζεσαι τότε τον εαυτό σου; Όταν οπτικοποιούμε κάτι, είναι πολύ πιο εύκολο να το ζήσουμε.
  2. Αφιέρωσε 10 λεπτά κάθε μέρα σκεπτόμενη τον δικό σου προσωπικό στόχο και τις προτεραιότητές σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i