Ποιο ζώδιο είναι το καρμικό σου ζευγάρι;

Είναι οι καρμικές σχέσεις η εξέλιξη ή εξολόθρευση μας; Μάθε με ποιο ζώδιο ταιριάζεις καρμικά

Ποιο ζώδιο είναι το καρμικό σου ζευγάρι;

Γνωρίζεις έναν άνθρωπο και αισθάνεσαι πως τον ξέρεις χρόνια, νιώθεις μια ασυνήθιστη οικειότητα, μπορεί να σου θυμίζει κάτι από τον εαυτό σου και επιδιώκεις να τον έχεις στη ζωή σου.

Σε όλους μας μπορεί να έχει συμβεί αυτό. Η ψυχή ψάχνει να βρει την αδελφή ψυχή, να συναντήσει το άλλο της μισό και αυτό μπορεί να μην συμβεί ποτέ. Όμως η ανάγκη για συντροφικότητα, για την απόλυτη αγάπη, η ανάγκη για τον ιδανικό σύντροφο που θα μας ολοκληρώνει και θα μας κάνει να ξεχνάμε την υπαρξιακή μας μοναξιά πάντα υπάρχει.

Οι καρμικές σχέσεις αναγνωρίζονται από την πρώτη ματιά. Έχουμε ανάγκη τη συνεχόμενη παρουσία του άλλου, επιδιώκουμε να ανοίξουμε χώρο στη ζωή μας, να του βρούμε μια θέση. Οι μοιραίες και ανθεκτικές στο χρόνο σχέσεις είναι καρμικές. Σε κάποια προηγούμενη ζωή βίωσαν θετικές ή αρνητικές εμπειρίες και σ’αυτή τη ζωή, κάτω από διαφορετικές συνθήκες ή άλλους ρόλους, θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά ανάλογα με το τι εισέπραξαν στον προηγούμενο κύκλο τους. Στην καρμική σχέση έρχεσαι αντιμέτωπη με συναισθήματα του παρελθόντος, ασυνείδητα, και συνειδητά όταν η σχέση αυτή θα τελειώσει, όταν δηλαδή το πάθημα γίνει μάθημα.

Κάτι εισπράττουμε πάντα απ’όλες τις σχέσεις της ζωής μας, κάτι που μας βοηθά να ωριμάσουμε, να εξελιχτούμε, να προχωρήσουμε. Πόσες φορές έχεις ακούσει την έκφραση «έρωτας με την πρώτη ματιά», «έχουμε φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο», «είναι η αδελφή ψυχή μου». Ισχύουν πράγματι αυτά ή μήπως μιλούν τα έντονα συναισθήματά μας; Οι ερωτευμένοι είναι πάντα υπερβολικοί, μιλά η ακατανίκητη έλξη και η οικειότητα που βιώνουν.

Οι Ινδουιστές και οι Βουδιστές πιστεύουν πως ο κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο για να επιτελέσει ένα σκοπό. Χρειαζόμαστε πολλές ζωές, πολλές μετενσαρκώσεις για να φτάσει η ζωή στο κάρμα της. Η ψυχή δεν πεθαίνει, συνεχίζει να ζει σε κάποιο διαφορετικό σώμα το οποίο και χρησιμοποιεί. Το μυαλό δεν θυμάται προηγούμενες ζωές, η ψυχή όμως καταγράφει τις εμπειρίες. Σε κάθε μετενσάρκωση συναντάμε ανθρώπους που είχαμε συναντήσει και σε προηγούμενες ζωές και μέσα από τη σχέση που δημιουργούμε μαζί τους, φτάνουμε στο κάρμα μας.

Οι αδελφές ψυχές μοιράζονται την αγάπη και την τρυφερότητα, συναισθήματα που έχουν ενδυναμωθεί από τις πολλαπλές συναντήσεις τους στο παρελθόν, γι’ αυτό νιώθουν και αυτήν την ανεξήγητη οικειότητα, τη θανατηφόρα έλξη. Η καρμική σχέση είναι ότι πιο έντονο και δυνατό μπορεί να βιώσει κανείς. «Με την πρώτη ματιά και πριν καν μιλήσουμε, ένιωσα πως τον ήξερα, πως με νιώθει, πως γνωρίζει τα θέλω μου, καταλαβαίνει τις σκέψεις μου, μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί, έχουμε πλαστεί ο ένας για τον άλλο».

Είναι ο καθρέφτης μου: Σ’ αυτή την περίπτωση, οι αδελφές ψυχές έχουν κοινά ενδιαφέροντα, σκέφτονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και ο ένας συμπληρώνει τις σκέψεις του άλλου. Κατανοούν ο ένας τον άλλο, εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Είναι μια σπάνια περίπτωση και είναι τυχεροί όσοι έχουν βιώσει αυτή τη σχέση στη ζωή τους.

Περίπλοκη αγάπη: Είναι η αδελφή ψυχή που ακουμπάμε πάνω της, που μας ηρεμεί και ανταποκρίνεται στις δυσκολίες της ζωής μας. Είναι αυτή που θα μας καθοδηγήσει, θα μας ακούσει, θα μας δώσει αγάπη χωρίς όρους και όρια.

Ο καλός μου άγγελος: Τον συναντάμε τυχαία και απρόσμενα και μπορεί να μην τον ξαναδούμε ποτέ. Συμβαίνει σε μια περίοδο έντονου προβληματισμού μας για κάτι, μας δίνει ένα μήνυμα και μας βγάζει από μια αδιέξοδη κατάσταση, μας βοηθά να πάρουμε μια απόφαση για να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Είναι ευλογημένοι αυτοί που έχουν βιώσει μια τέτοια εμπειρία.

Οι αδελφές ψυχές έχουν την ικανότητα να συμπάσχουν, να κατανοούν, να σέβονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι καρμικές σχέσεις είναι πολύ δυνατές, όμορφες αλλά και πολύ εξοντωτικές. Σε μεταβάλλουν, σε ισοπεδώνουν, σε κάνουν να υποφέρεις, σε οδηγούν στα άκρα των ορίων σου. Το βαρύ από το παρελθόν φορτίο πρέπει να ξεπληρωθεί, να λυτρώσει και να αποφορτίσει τις ψυχές. Ένα δράμα τις χαρακτηρίζει, μια προσκόλληση υπάρχει που δίνει στη σχέση διάρκεια. Μετά από το χωρισμό δημιουργείται ένα ψυχολογικό κενό. Οι καρμικές σχέσεις κουβαλάνε πίκρα και πόνο. Νιώθουμε ένα γαργαλητό, το πέταγμα της πεταλούδας στην κοιλιά, το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Το σεξ είναι εξαρτημένο και από τις δυο πλευρές. Τα όνειρά μας περιγράφουν την εικόνα της σχέσης μας. Οι εραστές έρχονται να ξεκαθαρίσουν επίπονα ψυχικά μπλεξίματα, ανακαλούν παλιές μνήμες, το βαθύ τους ένστικτο και αναζητούν τη λύτρωση μέσα στο χρόνο. Τα συναισθήματα είναι τόσο βαθιά που μπορεί κάποια στιγμή να μετατραπούν σε αρνητικά επιδιώκοντας να ξεφορτωθούμε τον άλλο για να σταματήσουμε να εξαρτόμαστε.

Αστρολογικά όμως, ποιοι είναι οι δείκτες καρμικότητας; Για να τους βρεις, είναι απαραίτητα: ημερομηνία γέννησης, ακριβής ώρα γέννησης και τόπος γέννησης.

• Ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός στους γενέθλιους χάρτες δηλώνουν μια σύνδεση των ανθρώπων στο παρελθόν. Για να αναπτύξει πλήρως τις ικανότητές του ένας άνθρωπος θα χρειαστεί να μην προσκολλάται σε συμπεριφορές που αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Νότιου Δεσμού. Το ζώδιο του Βόρειου Δεσμού δηλώνει τους στόχους μας σ’αυτή τη ζωή. Άρα, η ύπαρξη πολλών πλανητών του συντρόφου μας στο ζώδιο του Βόρειου Δεσμού μας σημαίνει πως η σχέση αυτή έχει πολλά να μας δώσει αρκεί να βλέπουμε την πραγματικότητα και να δεχόμαστε τις αλλαγές. Πολλοί πλανήτες του συντρόφου μας στο Νότιο Δεσμό μας σημαίνει πως η σχέση αυτή, σ’αυτή τη ζωή, χρειάζεται επαναπροσδιορισμό μέσα από ανοιχτούς λογαριασμούς και ανυπόφορες καταστάσεις. Πρόκειται για μια δύσκολη σχέση όπου παλιές συμπεριφορές αλλά και οικειότητα μας καθηλώνουν και μας παγιδεύουν σε αδιέξοδα. Δύσκολο το ξεκίνημα αυτής της σχέσης αν δεν υπάρχουν πλανήτες στο Βόρειο Δεσμό καθώς θα είναι μια επανάληψη μιας σχέσης του παρελθόντος.

Είναι πολλές οι συνισταμένες που πρέπει να εξεταστούν για να δεις αν μια καρμική σχέση θα σου βγει σε καλό ή κακό.

Τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς, δηλαδή, 4ος, 8ος και 12ος οίκος αντίστοιχα) κουβαλάνε μια μεγαλύτερη καρμικότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια. Το συναίσθημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Στη συναστρία, η καρμικότητα φαίνεται από τους πλανήτες, τους οίκους, τις όψεις του ενός που έρχονται σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης του άλλου. Οι πλανήτες γύρω από τους Δεσμούς δείχνουν συμπεριφορές, τον τρόπο που λειτουργεί η σχέση. Οι οίκοι που βρίσκονται οι Δεσμοί Σελήνης δείχνουν τους τομείς όπου θα πάρετε μεταξύ σας καρμικά μαθήματα. Οι όψεις που σχηματίζουν οι πλανήτες του ενός με Βόρειο και Νότιο Δεσμό του άλλου αποκαλύπτουν τον τρόπο που οι σχέσεις θα εκπληρωθούν.

Για τους πιο προχωρημένους στην αστρολογία :

Α. Τα τρίγωνα και τα εξάγωνα του ενός με τον Βόρειο Δεσμό του άλλου (απόκλιση 6 μοιρών) δείχνουν ένα καλό συντονισμό των δυο ατόμων. Τρίγωνα και εξάγωνα με τον Νότιο Δεσμό δηλώνουν μια τάση ανεμελιάς και φυγής από τις δυσκολίες της σχέσης. Τα άτομα αυτά θα αναβιώσουν μια παλαιότερη σχέση χωρίς να προσπαθήσουν να τη βελτιώσουν.

Β. Σύνοδος και αντιθέσεις με τους Δεσμούς (απόκλιση 6 μοιρών) φέρνουν συγκρούσεις μεταξύ των δυο ατόμων οι οποίες εξομαλύνονται με θυσίες για το καλό της σχέσης. Τα άτομα παίρνουν μαθήματα και αυτοβελτιώνονται μέσα από δυσκολίες.

Γ. Τετράγωνα προς τους Δεσμούς (απόκλιση 6 μοιρών) φέρνουν αδιέξοδα και αναπόφευκτες συγκρούσεις. Η σχέση δυναμώνει με αυτοθυσία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i