Πώς να αποφασίζω σωστά; Οι τεχνικές για να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις στη ζωή σου

Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι κάνεις τη σωστή επιλογή; Φαίνεται ότι η κίνηση ματ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας στρατηγικής, αλλά μία αλληλουχία πράξεων και σκέψεων.

Πώς να αποφασίζω σωστά; Οι τεχνικές για να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις στη ζωή σου

Όλα είναι θέμα τακτικής 

“Ακολούθησε το ένστικτό σου”, “κάνε έρευνα”, “γράψε μία λίστα με τα υπέρ και τα κατά” είναι μόνο μερικές από τις συμβουλές που θα ακούσεις όταν πρόκειται να πάρεις μία απόφαση.

Πώς μπορείς να είσαι σίγουρη ότι κάνεις τη σωστή επιλογή; Φαίνεται ότι η κίνηση ματ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας στρατηγικής, αλλά μία αλληλουχία πράξεων και σκέψεων. Κι ενώ κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι η απόφαση που πήρες είναι και η σωστή, υπάρχουν κάποιες τακτικές που μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα λάθους.

Πάρε αποφάσεις όταν έχεις θετική διάθεση

Αν προσπαθήσεις να πάρεις μία σημαντική απόφαση όταν είσαι αγχωμένη, εκνευρισμένη ή στενοχωρημένη το πιθανότερο είναι να το μετανιώσεις λίγο αργότερα ή να συνεχίσεις να αμφιταλαντεύεσαι για το τι πρέπει να κάνεις. Μην αποφασίσεις να αλλάξεις δουλειά επειδή μάλωσες με έναν συνάδελφο ούτε να χωρίσεις επειδή είχες έναν καβγά με τον σύντροφό σου. Σχεδίασε τη στρατηγική σου όταν αισθάνεσαι αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια. Πιθανότατα να σκεφτείς ιδέες που θα σε ενθουσιάσουν και θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i