Πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου

Χρήσιμα tips από την Σάντυ Κουτσοσταμάτη για το πώς να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.

Ανάλυσέ το | Γίνε ο αρχιτέκτονας των συναισθημάτων σου

Είπες ποτέ κάτι όσο ήσουν σε κατάσταση έντονου θυμού, που στην πορεία μετάνιωσες; Μήπως άφησες τον φόβο να σε κυριέψει και δεν πήρες τα ρίσκα που θα μπορούσαν πραγματικά να σε ωφελήσουν; Δεν είσαι η μόνη… όλοι λίγο ή περισσότερο, έχουμε βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις.

Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά και επηρεάζουν τα πάντα: τη διάθεσή σου, το πως αλληλεπιδράς με τους άλλους, πώς διαχειρίζεσαι τις προκλήσεις, πώς ξοδεύεις τα χρήματά σου, πώς περνάς το χρόνο σου. Τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο και το φαγητό σου.

Η διαχείριση των συναισθημάτων σου δε σημαίνει την καταπίεσή τους. αντίθετα, εάν αγνοείς τη θλίψη σου ή εάν προσποιείσαι ότι δε νιώθεις πόνο ή φόβο ή ζήλεια, αυτό που θα καταφέρεις δεν είναι να τα διώξεις. Αντίθετα, θα τα ενδυναμώσεις.

Η καταπίεση των συναισθημάτων συχνά οδηγεί σε μη υγιεινές συνήθειες (όπως το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή η μη υγιής πρόσληψη τροφής)

Η δυνατότητα να μπορούμε να αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας, να τα εκφράζουμε και να τα διαχειριζόμαστε είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που μπορούμε να αποκτήσουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, επειδή αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να διαχειριστούν τα δικά τους συναισθήματα, πασχίζουν να διαχειριστούν τους γύρω τους. Δυστυχώς, αργά ή γρήγορα αντιλαμβάνονται πως δεν γλιτώνουν από εκείνα. Αντίθετα, τα οικειοποιούνται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i