Πώς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη δίνει συμβουλές για να νιώσεις επιτέλους υπέροχα με τον εαυτό σου!

smiling-young-woman-feeling-happy-picture-id1169982283

Μετά το προηγούμενο άρθρο, έλαβα πολλά mail με προτάσεις δικών σας θεμάτων… Προτείνετε θέματα όπως η ζήλια, το άγχος, η απιστία, οι φοβίες και πολλά άλλα…

Όσο σκεφτόμουν ποιο θέμα να αναπτύξω, πάντα κατέληγα σε εκείνο που τα καλύπτει όλα και κρύβεται πίσω από κάθε συναίσθημα: Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. Έτσι, το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στο ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΑΣ, να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας. Όταν αγαπάς αυτό που είσαι, έχεις αυτογνωσία και δεν κάνεις αυτοκριτική. Σέβεσαι τις ανάγκες σου, και συνήθως, τις ανάγκες των άλλων. Δεν είσαι επικριτικός με τους άλλους, αλλά ούτε και με τον εαυτό σου. Ζεις πιο έντονα τη ζωή σου, γιατί φοβάσαι λιγότερο για το τι θα γίνει στο μέλλον. Μπορείς να συγχωρείς ευκολότερα, γιατί οι πράξεις των άλλων δεν είναι απειλητικές για την αυτοαξία σου.

Την περίοδο αυτή το ηθικό μου δεν είναι και το πιο ανεβασμένο… Πολύ κλείσιμο στο σπίτι, όλη μέρα με τις λερωμένες πυτζάμες από φρουτόκρεμες, ελάχιστος χρόνος για τον εαυτό μου… Έτσι προσπαθώ να κάνω τα παρακάτω, τα οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις τις «δύσκολες» περιόδους της ζωής σου:

Πριν πάω για ύπνο (βέβαια τώρα με την μικρή ποιον ύπνο…) προσπαθώ να σκεφτώ τα θετικά που έκανα την ημέρα που πέρασε. Τι καλό παρατήρησα στον εαυτό μου, από το πιο μικρό και φαινομενικά ασήμαντο, μέχρι το πιο μεγάλο και σημαντικό. Αυτή η τεχνική είναι αποτελεσματική γιατί θα σε κάνει να παρατηρείς τα θετικά σου αυτόματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, θα έχεις καλύτερη διάθεση και πιο ανεβασμένο ηθικό.

Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, προσπαθώ να απομονώνω τα χαρακτηριστικά που μου αρέσουν στο σώμα και στο πρόσωπό μου, αντί να επικεντρώνομαι στα σημεία που σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα… Αν αυτό το επαναλαμβάνεις καθημερινά, σιγά σιγά θα συνηθίσεις τον εαυτό σου να προσέχει τα προτερήματα αντί για τα ελαττώματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i