Πώς να είσαι πάντα αισιόδοξη με τις συμβουλές 17 ειδικών

17 ειδικοί και ψυχολόγοι σου αποκαλύπτουν ο καθένας από ένα μυστικό για να βρεις την ευτυχία.

shutterstock-428217232_1vu5

Η ευτυχία είναι κάτι που αναζητούν όλοι οι άνθρωποι. Κάθε άλλο παρά δεδομένη, όμως είναι, λίγοι τελικά την βρίσκουν πραγματικά αφού υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που κρίνουν αν θα την βρεις πραγματικά στη ζωή σου.

Υπάρχουν άραγε μυστικά ή κάποια στρατηγική για να την αποκτήσεις; 17 σύμβουλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχοθεραπευτές και άλλοι εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχικής υγείας φαίνεται πως έχουν κάτι να προτείνουν για να γίνεις χαρούμενος ή τουλάχιστον πιο χαρούμενος απ' ότι είσαι τώρα.

Η ευτυχία έρχεται αν ακολουθήσεις τη διαίσθησή σου

«Το μεγαλύτερο μυστικό είναι να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Οι πραγματικά χαρισματικοί θεραπευτές ακούνε αυτό που τους λες αλλά καταλαβαίνουν και όσα δεν εκφράζεις με λόγια. Ακούνε δηλαδή τις προσωπικές, πιο βαθιές αλήθειες των πελατών τους και τις αντανακλούν πίσω σε αυτούς. Πολλές φορές όταν οι άνθρωποι νιώθουν κολλημένοι κάπου ή βιώνουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σημαίνει ότι δεν είναι αφοσιωμένοι στις πραγματικές τους επιθυμίες». - Alena Gerst, κοινωνική λειτουργός.

«Το να ακολουθείς τη διαίσθηση ή το ένστικτο σου είναι το μυστικό για την ευτυχία. Μείνε πιστός σε αυτό που πράγματι είσαι, χωρίς να παραδίνεσαι σε ενοχές, ντροπές ή τις επιθυμίες των άλλων. Θα διαπιστώσεις ότι ενώ μπορεί να σου φανεί κάπως άβολο στην αρχή, έπειτα από λίγο θα είσαι πιο προσγειωμένος και συγκεντρωμένος, έχοντας τον εαυτό σου ως πρώτο μέλημα.» - Sara Sedlik, σύμβουλος γάμου και οικογένειας.

Πώς να είσαι πάντα αισιόδοξη με τις συμβουλές 17 ειδικών - εικόνα 1

Πηγάζει από τις σχέσεις

«Το να έχεις πολλαπλές, αυθεντικές σχέσεις με φίλους και οικογένεια, και να περνάς χρόνο μαζί τους δεν επαινείται τόσο από την κοινωνία όσο το να βγάζεις χρήματα ή να αποκτήσεις ένα σπίτι. Όμως αυτά είναι τα πράγματα εκείνα που αυξάνουν το επίπεδο ευτυχίας σου». - Chris Cutter, κοινωνικός λειτουργός.

«Οι ασθενείς μου θα συμφωνούσαν ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι να βρεις ασφαλείς, στενές σχέσεις. Αν κατευνάσουν τις φωνές αυτοκαταδίκης και ενοχών και αντιθέτως αναπτύξουν ευγένεια, συμπόνοια και ενσυναίσθηση, οι καρδιές τους θα είναι ανοιχτές στη χαρά και στην ευτυχία». - Kirstin Naumann, κοινωνική λειτουργός-φυσιοθεραπεύτρια.

«Αυτό που κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και κατά κάποιο τρόπο υγιείς είναι η ποιότητα των σχέσεων τους με τους φίλους και τους συζύγους τους. Η ευτυχία, με την πάροδο του χρόνου, έχει να κάνει με τις προσωπικές διασυνδέσεις. Επένδυσε σε αυτές». - δρ. Deborah Offner.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i