Πώς να καλλιεργήσεις νοοτροπία νικητή στο παιδί σου και πώς να γίνει ηγέτης στη ζωή του

Παρακάτω σου γράφω συνοπτικά όλα όσα κράτησα και με ενέπνευσαν από το βιβλίο του Robyn Sharma «Η σοφία του γονέα»

Ανάλυσέ Το | Πώς να καλλιεργήσεις νοοτροπία νικητή στο παιδί σου και πώς να γίνει ηγέτης στο σπίτι και στη ζωή του (Μέρος Β)

1. Βάλε προτεραιότητα την οικογένειά σου, στις πράξεις όχι στα λόγια. Προσπάθησε να δουλεύεις εξυπνότερα και όχι σκληρότερα ώστε να μπορείς να συνδυάσεις την οικογένεια με την καριέρα. Μην θυσιάσεις τον εαυτό σου στον βωμό της καριέρας γιατί τότε δεν θα έχει απομείνει τίποτα για εκείνους που αγαπάς. Προσπάθησε αντί αν κάνεις τη ζωή σου πιο πολύπλοκη να την απλοποιήσεις όσο μπορείς.

2. Ένας ηγέτης δεν περνάει ημέρα χωρίς να διαβάσει. Αφιέρωσε μισή ώρα το βράδυ και διάβασε στο παιδί σου κάτι. Κάτι που θα το συναρπάσει, μια ιστορία για κάποιον που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το παιδί, κάτι που θα ανυπομονεί να έρθει η στιγμή να το διαβάσετε μαζί. Όσο μικρό και να είναι μάθε το να αγαπάει τη γνώση. Μη νομίζεις ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που του διαβάζεις. Όλα αυτά είναι τα σποράκια που θα σπείρεις στο μικρό μυαλουδάκι του και που όσο εκείνο μεγαλώνει θα γίνουν μεγάλα δέντρα.

3. Κάνε το σπίτι σου έναν παράδεισο που ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως νιώθει. Κλείσε τηλεοράσεις, τάμπλετ και ραδιόφωνα και μάθε στο παιδί σου την έννoια της απομόνωσης. Να φοβάσαι τα «καλά παιδιά» που κάνουν ό,τι τους λες ή ότι νομίζουν ότι θέλεις. Να χαίρεσαι όταν το παιδί ζητάει, εκφράζει τα συναισθήματά του και είναι αληθινό.

4. Γέμισε το σπίτι σου λουλούδια και φως.

5. Να ανοίγεις όσο πιο πολύ μπορείς για να μπαίνει καθαρός αέρας στο σπίτι.

6. Μην ξεχνάς ότι η συμπεριφορά που επιδοκιμάζεται είναι αυτή που επαναλαμβάνεται. Σταμάτα να κριτικάρεις το παιδί σου ή να το επιπλήττεις. Αντίθετα, τόνισε τα δυνατά του σημεία. Ο ρόλος σου είναι να το βοηθήσεις να καταλάβει τα ταλέντα που έχει, να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να εξειδικευτεί σε αυτό που του ταιριάζει. Κανείς δεν είναι καλός σε όλα. Ο κάθε άνθρωπος έχει τάση σε κάτι. Βοήθησέ το να εστιάσει στις δυνάμεις και όχι στις αδυναμίες του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i