Πώς να παίρνεις σωστές αποφάσεις

Είναι ο σύντροφός μου ο σωστός για μένα; Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη εξηγεί την τεχνική για να παίρνεις σωστές αποφάσεις!

Ανάλυσέ Το | Πώς να παίρνεις σωστές αποφάσεις

Η Τ. έχει μια σχέση εδώ και 6 χρόνια. Είναι σίγουρα η πιο σημαντική σχέση της ζωής της, όμως δεν είναι σταθερή. Χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν κοινά που τους ενώνουν πολύ αλλά και πολύ σημαντικές διαφορές που τους χωρίζουν.

Η Τ. δεν ξέρει αν αξίζει να προσπαθήσει ή αν οι συχνοί χωρισμοί φανερώνουν ότι δεν μπορούν να είναι καλά μαζί. Ωστόσο, οι τόσο συχνές επανασυνδέσεις την μπερδεύουν καθώς την κάνουν να σκέφτεται ότι ίσως ο άντρας αυτός είναι κατάλληλος για εκείνη.

Η Τ. ζει μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση. Κάτι που συναντάω πολύ συχνά: τον διχασμό και προβληματισμό για τον σύντροφο. «Τελικά είναι ο κατάλληλος για μένα;», «Μήπως οι συχνοί τσακωμοί φανερώνουν κάτι;», «Είμαι ενθουσιασμένη αλλά δεν είμαι σίγουρη αν έχει μέλλον», «Μου αρέσει αλλά είναι πάρα πολλά αυτά που με ενοχλούν».

Η παρακάτω τεχνική βοηθάει να παίρνουμε όσο πιο σωστές αποφάσεις μπορούμε:

  • Πρώτα σκέψου με ποια κριτήρια αποφασίζεις συνήθως. Παίρνεις τις αποφάσεις σου με βάση το τι θα σου δώσει περισσότερη ικανοποίηση, με βάση τι πρέπει να κάνεις ή τι θα ικανοποιήσει τους άλλους;
  • Στη συνέχεια, σκέψου κάποια απόφαση που θεωρείς επιτυχημένη. Ποιο κριτήριο είχες τότε; Για παράδειγμα, αποφάσισες να αλλάξεις δουλειά, παρόλο που οι γύρω σου δεν σε ενθάρρυναν. Η απόφαση αυτή εμπεριείχε ρίσκο, κι όμως θεωρείς ότι ήταν επιτυχημένη απόφαση γιατί σε έκανε να νιώσεις καλύτερα (ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα).
  • Αυτό δείχνει ότι όταν αποφασίζεις με βάση το τι σε ικανοποιεί, τότε οι αποφάσεις σου σε κάνουν να νιώθεις καλά και μην ξεχνάς πως όταν νιώθουμε καλά, μπορούμε να επηρεάσουμε αυτά που μας συμβαίνουν θετικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i