Πώς θα εκμεταλλευτείς το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχεις τους στόχους σου

Μπορεί η ωραιότερη εποχή του χρόνου να μην είναι η κατάλληλη για μεγάλες αλλαγές όμως οι τελευταίες της εβδομάδες μπορούν να σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις το έδαφος.

Πώς θα εκμεταλλευτείς το τέλος του καλοκαιριού για να πετύχεις τους στόχους σου

Παράξενη η αίσθηση το καλοκαίρι στις περισσότερες δουλειές. Άλλοι φεύγουν, άλλοι γυρίζουν, είναι πιο ήσυχα και οι ρυθμοί δεν έχουν καμία σχέση με λίγο καιρό πριν. Τα μεγάλα projects συνήθως πάνε πίσω, συναντήσεις αναβάλλονται κι όλα λίγο – πολύ κινούνται πιο αργά.

Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη περίοδο για μεγάλα ανοίγματα κι αλλαγές. Όμως με την επιστροφή απ’ τις διακοπές όπως είναι λογικό έχεις περισσότερη ενέργεια. Και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου μπορείς να προετοιμάσεις το έδαφος για να κάνεις τις αλλαγές που θέλεις από Σεπτέμβρη.

Ιδού τρία πράγματα που θα σε βοηθήσουν να τις πετύχεις.

Τσέκαρε σε τι έμεινες πίσω

Το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στις «συστηματικές αποτυχίες» σου. Όχι σε συγκεκριμένους στόχους που δεν κατάφερες αλλά σε εκείνους που χάνεις επανειλημμένα.

Αν λοιπόν υπάρχει κάτι που έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές χωρίς αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να αποτύχεις και πάλι αν δεν κάνεις κάποια σημαντική αλλαγή. Σίγουρα το καλοκαίρι δεν είναι η ιδανική περίοδος για τέτοια πράγματα αλλά είναι η τέλεια για να βρεις ποια αλλαγή χρειάζεσαι.

Ξεκίνα λοιπόν κάνοντας μια ανασκόπηση των μεγάλων στόχων που είχες μέχρι τώρα αλλά δεν μπόρεσες να πιάσεις. Μήπως είναι οι ίδιοι λόγοι που δεν στο επέτρεψαν; Υπάρχει κάτι βασικό που σε κρατάει πίσω; Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να βελτιωθείς σε κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες;

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i