Πως θα κάνεις εύκολα νέους φίλους, με συμβουλές ειδικών!

Οι επιστήμονες σου δείχνουν όλες τις ενδεδειγμένες μέθοδους για να γίνεις πιο κοινωνική.

9987e6305b4e4e2db1039bcd4638e41a

"Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε” , λέει η γνωστή φράση και δεν έχει άδικο. Οι φίλοι, εκτός από το να είναι δίπλα σου στα καλά και τα δύσκολα, έχουν τη δύναμη να σε εμπνεύσουν, να σε διασκεδάζουν, να μοιραστούν μαζί σου εμπειρίες και να σου ανοίξουν τους ορίζοντες. Αν μέσα στα resolutions σου για τη νέα χρονιά είναι να διευρύνεις αυτή την οικογένεια, κάνοντας νέους φίλους και δημιουργώντας έναν νέο κύκλο κοντινών σου προσώπων, μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Ο Johny Levy, επιστήμονας της σχολής του συμπεριφορισμού που μελετά το networking και την έννοια της περιπέτειας και συγγραφέας του βιβλίου The 2 A.M. Principle: Discover the Science of Adventure, μίλησε πρόσφατα για τους σημαντικότερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να προσεγγίσεις νέους ανθρώπους και να οικοδομήσεις φιλικές σχέσεις.

Διάβασε τρεις από αυτούς παρακάτω.

Η μέθοδος του χημικού πειράματος

Όπως ακριβώς στο εργαστήριο χημείας ελέγχαμε πώς άλλαζε το χρώμα του κάθε πεχαμετρικού χαρτιού όταν το βυθίζαμε σε κάποια ουσία, ο Levy υποστηρίζει ότι μπορείς να πάρεις στοιχεία για το χαρακτήρα του άλλου από την απάντησή του σε ορισμένες ερωτήσεις. Προτείνει να ακολουθήσεις την ερώτηση που υποδεικνυει ο ψυχολόγος και διάσημος καθηγητής του πανεπιστημίου Wharton, Adam Grant "τι ποσό πιστεύεις ότι κλέβει ένας μέσος υπάλληλος από την ταμειακή μηχανή μέσα σε ένα χρόνο;”. Καθώς οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι σαν εκείνους και άρα θα συμπεριφέρονταν παρόμοια, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό, τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα ο συνομιλητής σου να είναι ανειλικρινής.

Πως θα κάνεις εύκολα νέους φίλους, με συμβουλές ειδικών! - εικόνα 1

To παράδεγμα του Benjamin Franklin

Η μεγάλη φιγούρα του Διαφωτισμού, Benjamin Franklin είχε επικρατήσει κάποτε κάποιου αντιπάλου του ζητώντας να του δανείσει ένα βιβλίο. Ζητώντας από τους άλλους να καταβάλουν προσπάθεια για κάτι, μπορεί να θέσει τα θεμέλια μιας φιλίας. Σύμφωνα με τον Levy, η έρευνα έδειξε ότι μπορείς να οικοδομήσεις σταθερούς δεσμούς με αγνώστους ζητώντας τους μικρές και σταδιακά μεγαλύτερες χάρες. Με κάθε ευκαιρία να προσπαθήσουν για κάτι, σε συμπαθούν περισσότερο.

Διάβασε περισσότερα στο madamefigaro.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i